Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/04/20)

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσφορά της Chipita στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Στην προσφορά εξειδικευμένου εξοπλισμού αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ προχωράει η Chipita για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και του ΕΚΑΒ. Η δωρεά προς το νοσοκομείο περιλαμβάνει 15 αναπνευστήρες εντατικής νοσηλείας, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό, όπως χειρουργικές μάσκες, γυαλιά προστασίας, καπέλα χειρουργείου, ιατρικές ποδιές, στολές υψηλής προστασίας, γάντια και αντισηπτικά χεριών. Η Λαμία είναι ο τόπος όπου η κορυφαία εταιρεία (με επικεφαλής τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο) ξεκίνησε την παραγωγική δραστηριότητά της και αποτελεί πάντα τον υπαρξιακό της πυρήνα. Επιπλέον, η Chipita προσφέρει στο ΕKAB ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για τις αεροδιακομιδές των ασθενών, επιτρέποντας έτσι την ασφαλή μεταφορά όσων πάσχουν από κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ θα εφοδιαστεί με τρία φορητά μόνιτορ πολλαπλών παραμέτρων, με όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, τρεις ογκομετρικές αντλίες ενδοφλέβιας έγχυσης υγρών, δέκα σάκους πρώτων βοηθειών καθώς και υγειονομικό υλικό ατομικής υγιεινής για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΚΑΒ Λαμίας (αντισηπτικά χεριών, γάντια μιας χρήσης, μάσκες). H Chipita, τέλος, συμμετέχει σε μια πολύ σημαντική αποστολή αγοράς ενός μεγάλου φορτίου αναλώσιμων προστασίας, το οποίο θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ με επιπλέον 50.000 μάσκες.

Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του κτιρίου του ΕΦΚΑ (πρώην ΝΑΤ) στην οδό Ζαλοκώστα 7-9 στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο προορίζεται για ξενοδοχειακή χρήση. Πρόκειται για μια κίνηση αναμενόμενη, τόσο λόγω της υφιστάμενης κατάστασης όσο και λόγω της πρακτικής αδυναμίας των ενδιαφερομένων να συλλέξουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

Ο επενδυτής θα κληθεί να δαπανήσει τουλάχιστον 1,2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του ακινήτου, ώστε να επανατοποθετηθεί στην αγορά ως ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Παράλληλα, με βάση τους όρους της προκήρυξης, το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα έχει οριστεί σε 17.000 ευρώ, ενώ ο νέος μισθωτής θα έχει και το προτιμησιακό δικαίωμα για την τυχόν μελλοντική μίσθωση του παρακείμενου οικοπέδου επί της οδού Κριεζώτου 8-10.

Αλλαγή σκυτάλης στη Fraport

Η ετήσια γενική συνέλευση της 26ης Μαΐου του γερμανικού ομίλου Fraport θα είναι η τελευταία της οποίας θα ηγηθεί o Καρλχάινς Βάιμαρ (Karlheinz Weimar), καθώς, ύστερα από 17 χρόνια, αποσύρεται από τη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου. Ο Βάιμαρ, ο οποίος είναι μέλος του CDU, έχει διατελέσει μεταξύ άλλων υπουργός Περιβάλλοντος και υπουργός Οικονομικών στο κρατίδιο της Εσσης. Η παράδοση όμως των υπουργών και πολιτικών σε καίριες θέσεις στον γερμανικό όμιλο συνεχίζεται, καθώς τον Βάιμαρ αναμένεται να διαδεχθεί ο Μίκαελ Μπόντενμπεργκ, μέλος του CDU και από τις 31 Μαρτίου υπουργός Οικονομικών της Εσσης.

Ανταμοιβή εργαζομένων από Πειραιώς

Στην ανταμοιβή των εργαζομένων στο δίκτυό της προχωράει η Τράπεζα Πειραιώς, σε μια κίνηση αναγνώρισης της συνεισφοράς των ανθρώπων που βρίσκονται στα γκισέ και στα καταστήματα. Η τράπεζα δημιούργησε ένα σχήμα για να ανταμείψει τους «δικούς της ανθρώπους με τις λευκές και πράσινες μπλούζες», όπως περιγράφονται στην εσωτερική ανακοίνωση της τράπεζας οι εργαζόμενοι στα καταστήματα, η συμβολή των οποίων αναγνωρίζεται το ίδιο σημαντική ανεξαρτήτως ρόλου και βαθμού. Μοναδικό κριτήριο αποτελεί ο αριθμός των ημερών εργασίας στο κατάστημα από τις 15 Μαρτίου που ξέσπασε η κρίση μέχρι τη λήξη του lockdown και το άνοιγμα των καταστημάτων. Οσοι μάλιστα εργάζονται σε καταστήματα της τράπεζας σε νοσοκομεία αναφοράς θα ανταμειφθούν με διπλάσιο ποσό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή