Ο ΔΗΚΤΗΣ (03/05/20)

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεά ύψους 2 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Olympia

Εξοπλισμό, συσκευές και τεστ ανίχνευσης της COVID-19 συνολικής αξίας 2 εκατ. ευρώ θα δωρίσουν οι εταιρείες του ομίλου Πάνου Γερμανού σε σχολεία, νοσοκομεία και δομές προστασίας και φιλοξενίας παιδιών.

Ειδικότερα, ο όμιλος Olympia θα δωρίσει ηλεκτρονικές συσκευές (laptops κ.λπ.), οικιακές συσκευές σε σχολεία, νοσοκομεία και δομές φιλοξενίας παιδιών, αξίας 1,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, o όμιλος θα αγοράσει και θα θέσει στη διάθεση του υπουργείου Υγείας τεστ ανίχνευσης του COVID-19 συνολικής αξίας ύψους 0,5 εκατ. ευρώ. Τις χορηγίες θα πραγματοποιήσουν οι μεγαλύτερες εν Ελλάδι εταιρείες του Olympia Group, με τη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Υγείας. Πρόκειται για την Public-MediaMarkt, η οποία θα παραδώσει 3.230 συσκευές τεχνολογίας (laptops, tablets κ.ά.) και οικιακές συσκευές στα δημόσια σχολεία ευάλωτων οικονομικά περιοχών, σε έξι νοσοκομεία αναφοράς (Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Παμμακάριστος, ΑΧΕΠΑ – Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου), στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και σε 20 δομές προστασίας και φιλοξενίας παιδιών. Επίσης, η εταιρεία Sunlight θα παραδώσει ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. H εταιρεία θα προσφέρει 770 laptops στα συνολικά 364 δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Καβάλας, Ξάνθης, Τοπείρου Μύκης, Αβδήρων και Κομοτηνής.

Το Δ.Σ. της Akazoo αποφάσισε την Παρασκευή να «καθαιρέσει» τον CEO Απόστολο Ζερβό έπειτα από σύσταση της ειδικής επιτροπής ελέγχου, η οποία «βρήκε αποδεικτικά στοιχεία ενεργειών που δεν συνάδουν με τις πολιτικές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της απροθυμίας συνεργασίας με την έρευνα». Στην απόφασή του το Δ.Σ. αναφέρει πως στην έρευνα, η οποία συνεχίζει να διεξάγεται, δεν μπόρεσαν να επαληθευτούν στοιχεία που αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις της Akazoo που έχουν δημοσιευτεί και αφορούν τα έτη 2019, 2018, 2017 και 2016. Παράλληλα, η μετοχή της ελληνικής εταιρείας streaming μουσικής, η οποία είναι εισηγμένη στον Nasdaq, τέθηκε σε αναστολή. Το Δ.Σ. αποφάσισε τον διορισμό του Μάικλ Νοτ, εκτελεστικού διευθυντή, ως προσωρινού CEO της Akazoo.

Νέες μονάδες στο Costa Navarino

Ενόσω οι πόρτες του θερέτρου Costa Navarino της Μεσσηνίας παραμένουν κλειστές, οι επενδύσεις και η κατασκευή δύο νέων γηπέδων γκολφ και δύο νέων πολυτελών ξενοδοχείων προχωρούν. Οπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης του ακινήτου ΤΕΜΕΣ Στέφανος Θεοδωρίδης, η Ελλάδα θεωρείται μια από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης ως προς τη μετάδοση του ιού, λόγω των μέτρων που ελήφθησαν εγκαίρως. Στο Navarino Bay, βρίσκεται υπό κατασκευή ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, ενώ στην κοντινή περιοχή Navarino Waterfront κατασκευάζεται ένα σύγχρονο «lifestyle resort» με παραθαλάσσιες κατοικίες.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού

Μόνιμο μηχανισμό παρακολούθησης των αποθεμάτων σειράς προϊόντων στην ελληνική αγορά, ψηφιοποίηση της γραμμής καταναλωτή 1520 και αναβάθμιση του e-Kαταναλωτής, της εφαρμογής σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Πάνος Σταμπουλίδης. Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που είχε με τον Στέφανο Κομνηνό, γενικό γραμματέα Εμπορίου την περίοδο 2009-2014 και νυν ιδρυτικό εταίρο της εταιρείας Netrino. Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, ο έκτακτος μηχανισμός που δημιουργήθηκε για την καταγραφή των αποθεμάτων υγειονομικού υλικού και κάποιων τροφίμων θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και θα διευρυνθεί και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων. Το κράτος θα γνωρίζει τις ανάγκες σε διάφορα κρίσιμα είδη και θα λαμβάνει εγκαίρως μέτρα. Επίσης, η γραμμή καταγγελιών 1520 θα αναβαθμισθεί ψηφιακά και θα δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να παρακολουθεί την εξέλιξη που έχει η καταγγελία του. Τέλος, η αναβάθμιση της εφαρμογής e-Καταναλωτής, που αντικατέστησε το Παρατηρητήριο Τιμών, θα επιταχυνθεί. 

Στηρίζει η ΕΚΤ τις εκδοτικές ανάγκες της Ελλάδας

Περίπου στα 2 τρισ. ευρώ τοποθετούνται οι συνολικές εκδοτικές ανάγκες των χωρών της Ευρωζώνης φέτος, σύμφωνα με πηγές της αγοράς. Η ΕΚΤ μέσω των δύο προγραμμάτων αγορών περιουσιακών στοιχείων αναμένεται συνολικά να αγοράσει 1,1 τρισ. ευρώ χρέους, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να καλύψει μόνο στο μισό περίπου αυτό το ρεκόρ εκδόσεων. Το θετικό για την Ελλάδα είναι πως ενώ στην Ευρωζώνη, κατά μέσον όρο, για κάθε δύο ευρώ χρέους η ΕΚΤ αγοράζει ένα ευρώ (2:1), στην περίπτωση της χώρας μας και με δεδομένο ότι η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα ύψους έως 16 δισ. ευρώ και με τις εκδοτικές ανάγκες του Δημοσίου να διαμορφώνονται στα 8-9 δισ. ευρώ, η αναλογία αυτή αντιστρέφεται (1:2), στηρίζοντας έτσι την εικόνα της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή