Ο ΔΗΚΤΗΣ (26/05/20)

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψύχραιμος ο κ. Στουρνάρας

Δύο προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις αντιμετώπισε χθες ο Ιω. Στουρνάρας. Η πρώτη από τη Σοφία Σακοράφα, στέλεχος του κόμματος Βαρουφάκη. Τον αποκάλεσε «εμμονικό», «υποστηρικτή της επιβολής του τρίτου μνημονίου», αλλά και «συνειδητό παραχαράκτη της αλήθειας». Ο διοικητής περιορίστηκε να σχολιάσει: «Ο καθένας αντιλαμβάνεται την Ιστορία και τα γεγονότα όπως θέλει». Ομως, δεν ήταν τόσο… ήπιος με τη Θεοδώρα Τζάκρη. Από τα πιο «ήρεμα» που είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη στον κεντρικό τραπεζίτη, ήταν: «Είστε ένας άνθρωπος που εκτελείτε τα πάντα, δεν πιστεύετε σε τίποτα. Απλά ο Γιάννης Στουρνάρας πιστεύει στον Γιάννη Στουρνάρα. Στο τέλος της θητείας σας, θα είστε περίπου εξήντα οκτώ χρόνων. Πρωθυπουργός της χώρας δεν πρόκειται να γίνετε. Εκτός και αν κάνουμε πόλεμο και ο νικητής σάς επιβάλλει ως γενικό επιτελάρχη». Η απάντηση του κ. Στουρνάρα; «Κυρία Τζάκρη, η προσβολή δεν είναι πολιτικός λόγος και παραπέμπει αλλού. Δεν θα απαντήσω με τον ίδιο τρόπο. Ξέρω κι εγώ “γαλλικά”, αλλά δεν θα τα χρησιμοποιήσω».

Στο ευρωπαϊκό κλαμπ των ισχυρών η ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έγινε και επισήμως μέλος του ισχυρού πανευρωπαϊκού οργανισμού GD4S, σε συνέχεια της θετικής αξιολόγησης του αιτήματός της, ύστερα από έγγραφη ενημέρωση του γενικού διευθυντή Λεωνίδα Μπακούρα από τον πρόεδρο του οργανισμού και διευθύνοντα σύμβουλο της Italgas, Paolo Gallo. Στον GD4S συμμετέχουν κορυφαίες εταιρείες διανομής από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Πορτογαλία και τη Ρουμανία, οι οποίες εξυπηρετούν περίπου 28 εκατομμύρια πελάτες στην Ευρώπη. Η συμμετοχή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον οργανισμό πιστοποιεί την αξία και την πολυετή εμπειρία της εταιρείας.

Ανθρώπινα δικαιώματα στον χώρο εργασίας

«Ανθρώπινα δικαιώματα στον χώρο εργασίας» είναι το θέμα διαδικτυακού συνεδρίου που θα οργανωθεί στις 25 Ιουνίου, υπό την αιγίδα της κυβέρνησης. Θα έχει τρία πάνελ, για το κράτος, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών. Εχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν πολυεθνικές εταιρείες, που θα αναπτύξουν την εμπειρία τους σχετικά με τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων στον χώρο εργασίας και τη συμβολή μιας τέτοιας συμπεριφοράς στην επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη ευρύτερα.

Πακέτα ενίσχυσης ύψους 9 τρισ. δολ.

Στα 9 τρισ. δολάρια διαμορφώνεται το σύνολο των μέτρων δημοσιονομικής στήριξης στα οποία έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις διεθνώς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Deutsche Bank. Οπως σημειώνει η γερμανική τράπεζα, η μορφή και το μέγεθος των δημοσιονομικών πακέτων διαφέρουν αρκετά από χώρα σε χώρα, με τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά, για παράδειγμα, να έχουν προχωρήσει στα περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης τα οποία επηρεάζουν άμεσα το ΑΕΠ, δηλαδή μέτρα για τα έσοδα και τις δαπάνες, ενώ χώρες όπως η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν προσφέρει περισσότερη δημοσιονομική στήριξη μέσω δανείων, εγγυήσεων δανείων και μέτρων ενίσχυσης των ιδίων κεφαλαίων.

Σε… τσουβάλια τα έξοδα κηδείας

Σε… τσουβάλια ταξιδεύουν για την περιφέρεια χιλιάδες παραστατικά για έξοδα κηδείας. Οπως καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, απλήρωτοι ακόμη και για 2 με 3 χρόνια παραμένουν 46.752 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ, καθώς εκκρεμούν τα έξοδα κηδείας ύψους περίπου 37,4 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος του Δικτύου, Νίκος Χατζόπουλος, απέστειλε επιστολή προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ, την οποία βεβαίως κοινοποιεί και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία καταγγέλλει την καθυστέρηση στις πληρωμές των οικογενειών των θανόντων, αλλά και την αδιανόητη διαδικασία που ακολουθείται, με αποτέλεσμα να… ταξιδεύουν τα παραστατικά μέσα σε τσουβάλια για την επαρχία, ώστε… να πάρουν και τον αέρα τους. Με έντονα δηκτικό ύφος, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων προτείνουν μάλιστα τον κ. διοικητή να δημιουργήσει το Δίκτυο ένα πρόγραμμα εάν ο ΕΦΚΑ αδυνατεί, προκειμένου να προχωρήσει η εκκαθάριση των παραστατικών και να πληρωθούν οι δικαιούχοι άμεσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή