ΔΗΚΤΗΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (18/06/20)

o-diktis-18-06-20-2383696

Ομολογιακό 50 εκατ. από τη Sunlight

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου (ΚΟΔ), με τις τράπεζες Eurobank και Alpha Bank, συνολικής ονομαστικής αξίας 50 εκατ. ευρώ και διάρκειας δύο ετών, προχώρησε η «Συστήματα Sunlight ABEE», μέλος του ομίλου Olympia, επιδιώκοντας τη βελτιστοποίηση του δανειακού της προφίλ. Οπως έκανε γνωστό η εισηγμένη εταιρεία, το ομολογιακό θα χρησιμοποιηθεί για την προπληρωμή του ΚΟΔ, ύψους 50 εκατ. ευρώ, που είχε εκδώσει η εταιρεία στις 20 Ιουνίου 2017. Για την αποπληρωμή του ΚΟΔ, η εταιρεία αξιοποίησε πρόβλεψη της πενταετούς διάρκειας δανειακής σύμβασης που συνήφθη το 2017 και η οποία προβλέπει την προπληρωμή του συνόλου της ονομαστικής αξίας των ομολογιών στην τριετία. «Τα ανωτέρω καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η εταιρεία από το σύνολο του τραπεζικού συστήματος, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα πιστωτικά εργαλεία, ώστε να διατηρήσει τη διεθνώς ανταγωνιστική της θέση κατά τη διάρκεια αλλά κυρίως μετά την κρίση εποχή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Sunlight.

Ζητούν απαλλαγή από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ

Την πλήρη απαλλαγή των διατηρητέων κτιρίων και μνημείων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ του 2020 ζητεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτιρίων και Μνημείων, αρκετά εκ των οποίων δεν αποφέρουν κανένα εισόδημα στους κατόχους τους. Σήμερα στη χώρα υπάρχουν περίπου 20.000 διατηρητέα κτίρια, για τα οποία, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κατηγορίες ακινήτων, δεν έχει εφαρμοστεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ, όπως αυτή θεσπίστηκε πέρυσι και κυμαίνεται από 10% έως 30%. Πρόκειται για μια παράλειψη του νομοθέτη, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται και με τον ΕΝΦΙΑ του 2020.

Δωρεά της «Παπαστράτος» στο Πυροσβεστικό Σώμα

Στη δωρεά 20 πυροσβεστικών οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα προχωρεί η εταιρεία «Παπαστράτος», κίνηση που θα συμβάλει στην ανανέωση, έως έναν βαθμό, του στόλου. Για τον σκοπό αυτό θα λάβει χώρα ειδική τελετή παράδοσης την Παρασκευή 19 Ιουνίου το πρωί, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου το παρών θα δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημειώνεται ότι τον Μάιο το Πυροσβεστικό Σώμα, με αρχηγό τον αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, ενισχύθηκε με 35 πυροσβεστικά οχήματα, συνολικής αξίας 5 εκατ. ευρώ.

Καθυστέρηση λόγω διασταυρώσεων

Εντός της  εβδομάδας ή το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να πληρωθούν τα έως 534 ευρώ οι περίπου 20.000 με 25.000 εργαζόμενοι που δεν έχουν ακόμη δει στους λογαριασμούς τους το ποσό της ειδικής αποζημίωσης για τις αναστολές συμβάσεων κατά τον μήνα Μάιο. Πηγές από το υπουργείο Εργασίας δήλωναν χθες ότι τα χρήματα δεν πρόκειται να χαθούν και όσοι τα δικαιούνται θα τα λάβουν. Υποστήριζαν δε ότι η καθυστέρηση έγκειται κατά κύριο λόγο στην ανάγκη διασταύρωσης των στοιχείων που έχουν υποβάλει οι επιχειρήσεις, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι έχουν δηλώσει λάθος IBAN. 

Νέες υπηρεσίες από τη ΔΕΗ

Νέες υπηρεσίες έθεσε σε πιλοτική εφαρμογή από την περασμένη Δευτέρα η ΔΕΗ στο πλαίσιο της βελτίωσης των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πελατών της. Συγκεκριμένα, από τις 15 Ιουνίου εφαρμόζει διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7.30 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ σε τρία κεντρικά καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Αριστείδου και Αγ. Κωνσταντίνου στην Αθήνα και Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη) και όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, καταγράφεται ήδη σημαντικός αριθμός πελατών που εξυπηρετήθηκαν κατά τις απογευματινές ώρες. Παράλληλα, εγκαινίασε την εφαρμογή του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού ραντεβού για τα ίδια καταστήματα, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να εξυπηρετηθούν στον χρόνο και στον χώρο που επιθυμούν χωρίς αναμονή. Οι πελάτες της ΔΕΗ μπορούν να κλείσουν ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας της ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 11770. Και αυτή η υπηρεσία παρέχεται πιλοτικά και ήδη τις πρώτες δύο ημέρες λειτουργίας της υπάρχει αυξημένη ζήτηση από τους πελάτες.