Ο ΔΗΚΤΗΣ (26/06/20)

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν επιβαρύνεται η τιτλοποίηση της Alpha

Δεν θα υποστεί επιπλέον ζημία η Alpha Bank κατά την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Galaxy εξαιτίας της οικονομικής κρίσης λόγω COVID-19. Αυτό επισημαίνει σε ενημέρωσή της η Axia έπειτα από συνάντηση με τη διοίκηση της Alpha Bank, εξηγώντας ότι η επίπτωση στα κεφάλαια θα κινηθεί μεταξύ 200 και 300 μονάδων βάσης, ανάλογα με το μέγεθος του χαρτοφυλακίου που θα τιτλοποιηθεί, αν δηλαδή θα τιτλοποιηθούν τα δύο χαρτοφυλάκια λιανικής ύψους 7,5 δισ. ευρώ ή και το τρίτο χαρτοφυλάκιο με επιχειρηματικά δάνεια ύψους έως 3 δισ. ευρώ. Η τιτλοποίηση συνδυάζεται με την πώληση του 80% της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων Cepal και η διοίκηση της Alpha Bank αναμένει την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών τις προσεχείς ημέρες. Με βάση τη διαδικασία, οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν κληθεί να υποβάλουν μη δεσμευτικές προσφορές κατά πρώτον για τη Cepal, σε συνδυασμό είτε με τα δύο χαρτοφυλάκια λιανικής είτε και για τα τρία χαρτοφυλάκια μαζί.

Διαγωνισμό καινοτομίας διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα

Ολοκληρώθηκε χθες ο 10ος διαγωνισμός καινοτομίας που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds, με την εταιρεία Kodika.io να αποσπά το πρώτο χρηματικό βραβείο των 20.000 ευρώ. Το Kodika.io είναι μια εφαρμογή για iPad και Mac, η οποία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αναπτύξει προηγμένες εφαρμογές για κινητά μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη γνώση προγραμματισμού. Συνολικά υποβλήθηκαν 328 επιχειρηματικές προτάσεις, από τις οποίες 183 αφορούσαν την κατηγορία της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας.

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα τηρεί σειρά προτεραιότητας

«Η αίσθηση που δημιουργείται σε κάποιους υποψήφιους δανειολήπτες ότι το δάνειό τους καθυστερεί στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», διευκρινίζεται σε ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας, στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία υποβολής και έγκρισης των αιτήσεων. Η έγκριση και η συμβασιοποίηση του δανείου γίνεται από την εμπορική τράπεζα την οποία επιλέγει η επιχείρηση και τηρείται απόλυτη σειρά προτεραιότητας, η οποία πιστοποιείται από τους αριθμούς πρωτοκόλλησης των αιτήσεων στο πληροφοριακό σύστημα.

Τον Οκτώβριο ανάδοχος για έργο του ΟΛΘ

Αρχές Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα έχει προκύψει ανάδοχος για το έργο επέκτασης της έκτης προβλήτας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έργο 170 εκατ. ευρώ, το οποίο προωθεί ο ΟΛΘ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο κ. Σ. Θεοφάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, στις 15-20 Ιουλίου θα εγκριθούν από το Δ.Σ. τα τεύχη δημοπράτησης για τη β΄ φάση του έργου, ώστε να καταστεί εφικτή η υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τις εταιρείες που έχουν προκριθεί. Πρόκειται τα ακόλουθα έξι σχήματα: ΤΕΡΝΑ-Eiffage Genie Civil Marine, Μυτιληναίος-Rover Maritime-HDK, Archirodon Group, Intrakat-Intercantieri Vittadello-Sales, Αβαξ-Etermar-NV Besix και Acciona-Dredging International.

Συνεργασία της ΔΕΗ με την «Ηλέκτωρ»

Με στρατηγικό εταίρο την «Ηλέκτωρ» προχωρεί η ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μήλου – Κιμώλου – Πολυαίγου, της Νισύρου, της Λέσβου και της χερσονήσου Μεθάνων. Υστερα από αξιολόγηση των προσφορών που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό για την αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για την από κοινού εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου των εν λόγω περιοχών, η ΔΕΗ ΑΝΑΝ ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή την «Ηλέκτωρ». Η στρατηγική συνεργασία θα υλοποιηθεί μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού που δημιούργησε η ΔΕΗ ΑΝΑΝ, «Γεωθερμικός Στόχος 2», της οποίας ποσοστό 51% θα αποκτήσει η «Ηλέκτωρ». Μέσω της σύμπραξης, η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει, εγκαταστήσει και λειτουργήσει τις γεωθερμικές μονάδες παραγωγής. Οι ερευνητικές εργασίες θα ξεκινήσουν από τη Μήλο και θα ακολουθήσουν η Λέσβος, τα Μέθανα και η Νίσυρος. Το χρονοδιάγραμμα της συνεργασίας προβλέπει αρχικά να έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση μονάδας παραγωγής στη Μήλο ισχύος 5 MW έως το 2025. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή