Ο ΔΗΚΤΗΣ (07/07/20)

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ελληνικά ομόλογα επενδύει η EBRD

Συνολικά κεφάλαια 57,5 εκατ. ευρώ επένδυσε η EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ερευνας και Ανασυγκρότησης) στο ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στο Πλαίσιο Ελληνικών Εταιρικών Ομολόγων που έχει συστήσει η EBRD προκειμένου να στηρίξει την τοπική αγορά ομολόγων και να ενδυναμώσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της. Σε δηλώσεις της η επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο Αντρέα Μοράρου (φωτ.), σημείωσε ότι η EBRD έχει επενδύσει ήδη σχεδόν 200 εκατ. ευρώ σε εκδόσεις ομολόγων ελληνικών ομίλων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με συνολική αξία 2,1 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων, 15 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν στην έκδοση ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το 2018, αλλά και 18 εκατ. ευρώ σε αντίστοιχη έκδοση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής το 2019. Ο όμιλος αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στη διαδικασία μετάβασης σε ένα πράσινο ενεργειακό σύστημα, τομέας άμεσου ενδιαφέροντος για την EBRD.

Διαγωνισμός για την ψηφιακή μετάβαση της Βουλής

Στροφή στην ψηφιακή μετάβαση έχει πραγματοποιήσει η Βουλή. Το πρώτο εξάμηνο τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα «Δημοσθένης» για την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών, ενώ ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια της εφαρμογής «Bitrix24» για κινητά τηλέφωνα, που επιτρέπει στις κοινοβουλευτικές ομάδες, στους βουλευτές και στους συνεργάτες τους να έχουν απομακρυσμένα πρόσβαση στα αρχεία τους και να συνομιλούν σε ενοποιημένο σύστημα. Προχώρησε ακόμη στην πολιτική εγκατάστασης της εφαρμογής CyFIR με σκοπό τον έλεγχο ασφαλείας των συστημάτων της, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης ψηφιακών υπογραφών.

Ξεκινούν στις 13 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις

Πρεμιέρα αναμένεται να κάνουν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις για το 2020, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ. Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, ενώ την Κυριακή 19 Ιουλίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε όλη τη χώρα από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Την ημέρα αυτή και καθ’ όλη τη διάρκεια των εκπτώσεων οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις αναμένεται να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές. 

Παρουσία χημικού οι έλεγχοι της εφορίας

Ο κορωνοϊός δεν μπορεί να  αποτελεί δικαιολογία για τη φοροδιαφυγή και τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων, ανέφερε χθες ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής, επισημαίνοντας ότι και φέτος η Αρχή θα είναι παρούσα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Μάλιστα, φέτος θα δοθεί έμφαση και στις νέες μορφές συναλλαγών, όπως οι ηλεκτρονικές, αλλά και στην προστασία της δημοσίας υγείας. Τα κλιμάκια, λοιπόν, θα έχουν πλέον μαζί τους και έναν χημικό. Και αυτό προκειμένου να διαπιστώνονται τα νοθευμένα ποτά ή, διαφορετικά, οι «μπόμπες». Ταυτόχρονα θα ελέγχονται και οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, όπως η φέτα, το λάδι και το μέλι.

300.000 αιτήσεις για κοινωνικό τουρισμό

Το Σάββατο 11 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα επιδοτούμενων διακοπών «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ., ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γι’ αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού έκρινε ως επιβεβλημένη την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους οι δικαιούχοι με 6 ή 7 ως τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ. Την Τετάρτη 8 Ιουλίου οι αιτήσεις ανοίγουν για τους δικαιούχους με ΑΦΜ σε 8 ή 9. Από την Πέμπτη 9 έως και το Σάββατο 11 Ιουλίου θα γίνονται δεκτές, ανεξαρτήτως του λήγοντος ψηφίου στον ΑΦΜ, όλες οι αιτήσεις των δικαιούχων. Μέχρι στιγμής οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση έχουν ξεπεράσει τις 300.000, ενώ οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» συνολικά υπολογίζονται σε 1 εκατομμύριο άτομα έως τώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή