Ο ΔΗΚΤΗΣ (14/07/20)

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγει στις 15 Ιουλίου και η «Μεγάλη Βρεταννία»

Το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», μετά τέσσερις μήνες, υποδέχεται και πάλι τους επισκέπτες του από τις 15 Ιουλίου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. Τάσος Χωμενίδης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η Μεγάλη Κυρία της Αθήνας για μια ακόμη φορά έρχεται να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο που πάντα είχε στον ελληνικό τουρισμό, μιας και πάνω από έναν αιώνα είναι σημείο αναφοράς για Ελληνες και ξένους. Με υπευθυνότητα θα υποδεχθεί τους επισκέπτες της, δημιουργώντας για εκείνους εξαιρετικές και αυθεντικές εμπειρίες διαμονής». Αμεση προτεραιότητα είναι, όπως πάντα, η προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, μόνο που τώρα προστίθεται ένας ακόμη στόχος: η επαγρύπνηση για την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αναφέρει η εταιρεία. Ο γενικός διευθυντής Τιμ Ανανιάδης εξηγεί πως «όχι μόνον ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες της κυβέρνησης, αλλά έχουμε καταρτίσει πρόσθετα δικά μας αυστηρότατα πρωτόκολλα, ώστε οι επισκέπτες μας να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς».

Σήμερα το ειδικό επίδομα για 10.000 εργαζομένους

Σήμερα αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς περίπου 10.000 εργαζομένων η αποζημίωση ειδικού σκοπού που αφορά τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Μαρτίου – Μαΐου. Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, εγκρίθηκε η πίστωση ύψους 3,9 εκατ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή σε 1.448 δικαιούχους που θα λάβουν ειδική αποζημίωση ύψους 800 ευρώ έκαστος για αναστολές Μαρτίου – Απριλίου (ποσό ύψους 1,1 εκατ. ευρώ) και σε 8.357 δικαιούχους που θα λάβουν ποσά έως και 534 ευρώ, για συμβάσεις που τέθηκαν σε αναστολή τον Μάιο (2,7 εκατ. ευρώ).

Η R Energy 1 οδεύει προς το Χ.Α. τον Σεπτέμβριο

Σημαντική αύξηση τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και κερδών παρουσίασε το 2019 σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά η R Εnergy 1, η οποία προετοιμάζεται για την είσοδό της στο Χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της R Εnergy 1 ανήλθαν στα 3,06 εκατ. ευρώ έναντι 2,95 εκατ. το 2018 και τα κέρδη στα 516.364 ευρώ έναντι 123.312 ευρώ το 2018. Το Δ.Σ. της εταιρείας προτείνει ενόψει της γενικής συνέλευσης μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

Αλλαγή σελίδας στην Pasal Development

Ξεκινάει από αύριο Τετάρτη η διαπραγμάτευση των μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Pasal Development. Με βάση τους όρους της έκδοσης, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων θα εισαγάγει προς διαπραγμάτευση 14.967.936 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές. Τα συνολικά κεφάλαια που αντλήθηκαν μέσω της αύξησης ανέρχονται σε 10 εκατ. Πρόκειται για το πρώτο βήμα της νέας «εποχής» που ξημερώνει στην εισηγμένη, η οποία πλέον περνάει υπό τον έλεγχο του σουηδικού ομίλου Sterner Stenhus, σηματοδοτώντας παράλληλα και την αποχώρηση της οικογένειας Θεοδωρίδη από τη διοίκηση. Στόχος είναι, πλέον, η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας.

Ελπιδοφόρα σημάδια από τον ουρανό…

Από το ναδίρ που έφτασε ο τουρισμός στην Ελλάδα στο β΄ τρίμηνο του έτους, η JP Morgan βλέπει κάποια ελπιδοφόρα σημάδια για το γ΄ τρίμηνο, αναλύοντας τα δεδομένα της κίνησης των αεροσκαφών. Με βάση τα στοιχεία του EuroControl –το οποίο παρακολουθεί τον αριθμό των πτήσεων IFR στον ελληνικό εναέριο χώρο– η JP Morgan επισημαίνει πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά ήδη από την πρώτη ημέρα του Ιουλίου. Ενώ στις 30 Ιουνίου η εναέρια κυκλοφορία σημείωνε πτώση 82,7% σε ετήσια βάση, την 1η Ιουλίου η πτώση είχε περιοριστεί στο 64,5%, ενώ η βελτίωση συνεχίστηκε και την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου με την πτώση να περιορίζεται στο 60%. Η JP Morgan αναμένει πως η τάση θα συνεχιστεί με ώθηση από το περαιτέρω άνοιγμα του τουρισμού από τις 15 Ιουλίου και μετά, καθώς και από την ανάκαμψη της ψυχολογίας των καταναλωτών για τα ταξίδια, με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο η πτώση της κίνησης των αεροσκαφών να έχει περιοριστεί στο 30% σε ετήσια βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή