Ο ΔΗΚΤΗΣ (15/07/20)

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κερδοφόρα» ακίνητα και στην πανδημία

Απόδειξη ότι ακόμα κι εν μέσω πανδημίας υπάρχει ζήτηση για συγκεκριμένα ακίνητα στην αγορά, αποτελεί η πώληση διαμερίσματος στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 79. Πρόκειται για διαμέρισμα που είχε αποκτήσει πριν από σχεδόν δύο χρόνια, τον Απρίλιο του 2018, η εισηγμένη Intercontinental International ΑΕΕΑΠ. Η εταιρεία είχε πληρώσει τότε 550.000 ευρώ για το ακίνητο των 265 τ.μ., δηλαδή 2.075 ευρώ/τ.μ. Σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση, προχώρησε στην πώλησή του αντί 715.000 ευρώ, δηλαδή 165.000 ευρώ ή 30% υψηλότερα σε σχέση με την τιμή κτήσης. Την τελευταία διετία, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει αρκετές τέτοιες κερδοφόρες συναλλαγές, ακόμα και λίγους μήνες πριν από την αρχική αγορά.

Τον Αύγουστο ο τρίτος γύρος κρατικών δανείων

Πιστώθηκαν χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 20.507 δικαιούχων του β΄ κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής 172 εκατ. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 60.804, στους οποίους έχουν καταβληθεί συνολικά 484,4 εκατ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, 80.290 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Τον Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσει ο γ΄ κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, που θα αφορά κυρίως εποχικές επιχειρήσεις.

Χρηματοδότηση 30 εκατ. εξασφάλισε η ΔΕΗ

Χρηματοδότηση από την Alpha Bank ύψους 30 εκατ. για κεφάλαια κίνησης, μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 με την εγγύηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας διασφάλισε η ΔΕΗ. Σύμφωνα με τους όρους χρηματοδότησης που ενέκρινε χθες το Δ.Σ. της ΔΕΗ, το ομολογιακό δάνειο είναι 5ετούς διάρκειας και το επιτόκιο Euribor με ελάχιστο ύψος το μηδέν και περιθώριο 3% ετησίως. Το δάνειο θα αποπληρωθεί σε 8 ισόποσες δόσεις με την πρώτη στις 31/3/2022 και την τελευταία στις 15/9/2025.

Μια σπάνια απόφαση της δημόσιας διοίκησης

Συγκαταλέγεται, ενδεχομένως, στις λιγοστές αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης. Ο λόγος για τη διαγραφή υπαλλήλου από τη δύναμη του προσωπικού των ΕΛΤΑ επειδή απουσίαζε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία του για περισσότερο από 30 ημέρες. Πάντως, η σχετική απόφαση, που θα πρέπει αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει στον απόντα υπάλληλο, δεν είναι οριστική. Βάσει των όσων προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ΕΛΤΑ (2002), ο εν λόγω εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να απευθύνει τα παράπονά του ενώπιον του συμβουλίου υπηρεσιακών μεταβολών προσωπικού. Να διευκρινιστεί ότι η διαγραφή από τη δύναμη του προσωπικού σημαίνει ότι ο εργαζόμενος παραιτείται.

Γενικές συνελεύσεις Α.Ε. μέσω Διαδικτύου

Και εξ αποστάσεως με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος στις γενικές συνελεύσεις των ανώνυμων εταιρειών, εκτός από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, και όλοι οι μέτοχοι των εισηγμένων εταιρειών, όχι μόνο για τη διάρκεια της πανδημίας αλλά μόνιμα, όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή, αρκεί να υπάρχει σχετική πρόβλεψη στην πρόσκληση. Πάντως, για τη διεξαγωγή της συνέλευσης αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα απαιτείται να το προβλέπει το καταστατικό ή να συντρέχει σπουδαίος λόγος. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η απλοποίηση της ίδρυσης ιδιωτικών κεφαλαιουχικών επιχειρήσεων (ΙΚΕ), με τη δυνατότητα να συστήνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με εξαίρεση μόνο τις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο, είτε επειδή το επιβάλλει ειδική διάταξη νόμου είτε επειδή εισφέρονται στην εταιρεία περιουσιακά στοιχεία, για τη μεταβίβαση των οποίων απαιτείται ο συμβολαιογραφικός τύπος, είτε επειδή επιλέγεται από τα μέρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή