Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/07/20)

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «βουτιά» στην παγκόσμια αεροπορική κίνηση λόγω της πανδημίας θα χρειαστεί τουλάχιστον τρία χρόνια για να αντιστραφεί, όπως εκτιμά η Moody’s, τονίζοντας πως πολλές εταιρείες του κλάδου θα χρειαστούν νέα κρατική στήριξη. Η ζήτηση για αεροπορικές πτήσεις διεθνώς βυθίστηκε κατά περισσότερο από 90% μέσα σε λίγες εβδομάδες από το ξέσπασμα της πανδημίας, με το χτύπημα που δέχτηκε ο κλάδος να αναμένεται να έχει επιπτώσεις διαρκείας στην παγκόσμια οικονομία πέραν του 2022, όπως τονίζει ο οίκος, υπογραμμίζοντας πως οι αεροπορικές εταιρείες στήριξαν το 3% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2019. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Moody’s, η ζήτηση για πτήσεις διεθνώς θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 στα τέλη του 2023, εάν και εφόσον υπάρξουν αποτελεσματικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων εμβολίων και φαρμάκων.

Πληρωμή κύριων και επικουρικών ταυτόχρονα

Ενιαία, με βάση τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης των δικαιούχων, θα πληρωθούν για πρώτη φορά, και μάλιστα νωρίτερα από το κανονικό, τόσο οι κύριες όσο και οι επικουρικές συντάξεις Αυγούστου. Την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιουλίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Στις 24 Ιουλίου οι συντάξεις των μισθωτών που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. Στις 28 Ιουλίου των μη μισθωτών (από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), ενώ την Πέμπτη 30 Ιουλίου του Δημοσίου, των τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Επαναγορά ιδίων μετοχών

Στην επαναγορά ιδίων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών μέχρι ποσοστού 1% επί του καταβεβλημένου κεφαλαίου της εταιρείας, προχωράει ο ΑΔΜΗΕ, με απόφαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι αγορές ιδίων μετοχών θα πραγματοποιούνται εφόσον κατά περίπτωση θα κρίνονται πιο συμφέρουσες από άλλες προσφερόμενες επενδυτικές δυνατότητες και θα το επιτρέπουν τα διαθέσιμα κεφάλαια της εταιρείας για τους οριζόμενους στον κανονισμό 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου περί κατάχρησης αγοράς και του συμπληρωματικού του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού (Ε.Ε.) 2016/1052 της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων όσον αφορά τα ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα για τις προϋποθέσεις που εφαρμόζονται σε προγράμματα επαναγοράς και μέτρα σταθεροποίησης. Το προτεινόμενο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες από τη λήψη απόφασης από τη Γ.Σ., ήτοι το αργότερο μέχρι και τη 15η Ιουλίου 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή