Ο ΔΗΚΤΗΣ (01/09/20)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαίνια ξενοδοχείου κόντρα στην κρίση

Παρά τη βαθιά κρίση του τουρισμού παγκοσμίως και την κατάρρευση των ξένων αφίξεων στην πρωτεύουσα, η «Λάμψα» προχωράει σήμερα στα εγκαίνια του τρίτου της ξενοδοχείου στην πλατεία Συντάγματος. Μαζί με τη γαλλική πολυεθνική Accor ανοίγουν και επίσημα τις πύλες του Athens Capital Hotel-MGallery. Το υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής ξενοδοχείο διακρίνεται για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του και είναι το πρώτο της αλυσίδας MGallery στην Ελλάδα. Πρόκειται για το ανακατασκευασμένο κτίριο της γωνίας Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, όπου τη δεκαετία του 1960 λειτουργούσε το Kings Palace. Η επένδυση ξεπέρασε τα 25 εκατ. Η νέα μονάδα, «εκτός του ότι σηματοδοτεί την έναρξη μιας κομβικής στρατηγικής συνεργασίας με τον όμιλο Accor, ενισχύει περαιτέρω την εμβληματική παρουσία της εταιρείας στην καρδιά της πρωτεύουσας, μέσω του “Μεγάλη Βρεταννία” και του King George, με μία νέα φιλοσοφία φιλοξενίας και κοσμικότητας –βασικά χαρακτηριστικά των ανά τον κόσμο ξενοδοχείων MGallery– που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα», εξηγούν πηγές της διοίκησης της «Λάμψα».

Στο… περίμενε 120 Κινέζοι για να λάβουν βίζα

Περίπου 120 Κινέζοι επενδυτές αδυνατούν να εισέλθουν στη χώρα, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για την έκδοση άδειας παραμονής, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος. Οπως αναφέρει η Ενωση Επενδυτών Κίνας – Ελλάδας, οι άνθρωποι αυτοί «εγκλωβίστηκαν» στην Κίνα την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας και δεν πρόλαβαν να εκδώσουν τα σχετικά έγγραφα. Εκτοτε δεν μπορούν να λάβουν βίζα, παρότι υπάρχει διευκρίνιση στο εγχειρίδιο εφαρμογής κώδικα μετανάστευσης που είχε αποσταλεί στα ελληνικά προξενεία, για κατ’ εξαίρεσιν χορήγηση άδειας σε όσους έχουν ολοκληρώσει την αγορά ακινήτου.

Μείωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 9% βλέπει η ΑΒΝ Amro

Αμετάβλητη διατηρεί η ΑΒΝ Amro την εκτίμησή της για το βάθος της ύφεσης της Ελλάδας φέτος, ενώ υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για την ανάκαμψη στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, εκτιμά πως η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ θα κινηθεί στο 9% το 2020, ενώ για το 2021 τοποθετεί το ριμπάουντ της οικονομίας στο 3,5% από 3,9% πριν, προβλέποντας έτσι πως η ανάκαμψη δεν θα μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος του 2020, κάτι που σημαίνει πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι αργή και δύσκολη.

Ψευδείς δηλώσεις για δώρο Πάσχα

Υπέρογκα ποσά, που υπερβαίνουν ακόμη και το ένα εκατομμύριο, δήλωσαν ότι έδωσαν σε μισθωτούς τους ως δώρο Πάσχα ορισμένοι εργοδότες. Τα ποσά δηλώθηκαν στο σύστημα «Εργάνη», με τους επιχειρηματίες να περιμένουν ότι, εφόσον δεν υπήρχε έλεγχος, θα λάμβαναν πίσω από το κράτος το τμήμα του δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στις ημέρες κατά τις οποίες οι μισθωτοί τελούσαν σε αναστολή. Ατομική επιχείρηση ζήτησε 1.742.280,42 ευρώ για έναν εργαζόμενό της με δηλωμένο στην «Εργάνη» μισθό 1.153 ευρώ. Υπήρξε βέβαια και άλλη που διεκδίκησε, άδοξα, 1.471.959,70 για εργαζόμενό της με δηλωμένο στην «Εργάνη» μισθό 979 ευρώ.

Πιθανή η πώληση της Pummaro

Ολες τις πιθανές εναλλακτικές για τον κλάδο των προϊόντων ντομάτας, δηλαδή για την Pummaro, ακόμη και την πώλησή της, εξετάζει ο όμιλος Unilever. Στόχος, όπως έκανε γνωστό χθες ο πολυεθνικός όμιλος, είναι να διαμορφωθεί το πλέον αποδοτικό μοντέλο για την περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα, με την ελληνική αγορά να αποτελεί προτεραιότητα για τη Unilever. Η επαναξιολόγηση των στρατηγικών επιλογών για την Pummaro ανήκει στην ευρύτερη επιχειρησιακή στρατηγική της Unilever, αποσκοπώντας στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των μαρκών της προκειμένου να ενισχύουν το εταιρικό χαρτοφυλάκιο. Η Unilever, εκτός από την Pummaro, που κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, διαθέτει και το σήμα «Πελαργός» στην Κύπρο. Για μία δεκαετία στο εργοστάσιο της Pummaro στη Γαστούνη εφαρμόζεται το πρόγραμμα αειφόρου και συμβολαιακής καλλιέργειας, το οποίο συνιστά βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη μάρκα, όπως αναφέρει η Unilever.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή