Χρειάζεται η Ryanair 2.800 υπαλλήλους για 3 αεροπλάνα;

Χρειάζεται η Ryanair 2.800 υπαλλήλους για 3 αεροπλάνα;

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάζοντας σε δημοσιεύματα ότι επίκειται η προκήρυξη 2.800 θέσεων εργασίας από τη Ryanair, που θα δημιουργήσει βάσεις για τρία αεροσκάφη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πολλοί τηλεφωνούν στο «Ελ. Βενιζέλος» ζητώντας πληροφορίες. Προφανώς οι του αερολιμένος δηλώνουν άγνοια, μια και δεν έχουν καμία σχέση με την αεροπορική εταιρεία. Αλλά και η ίδια η Ryanair, αν επικοινωνήσει κάποιος μαζί της, μάλλον άγνοια θα δηλώσει. Κι αυτό γιατί ο αριθμός των προσλήψεων είναι εξωπραγματικός. Ας κάνουμε μια απλή πράξη. Αν για τρία αεροσκάφη η Ryanair χρειαζόταν 2.800 άτομα προσωπικό, για τα 303 αεροσκάφη που διαθέτει θα απαιτούνταν περίπου 270.000. Ομως, το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας ανέρχεται σε 9.000. Κάποιος άνεργος που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά δεν έχει ίσως τη νηφαλιότητα να κάνει πράξεις και υπολογισμούς. Αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη δημιουργία τόσων χιλιάδων θέσεων εργασίας, τι πρεμούρα είχε;

7,1 εκατ.ευρώ θα δαπανήσει ο ΕΟΤ το α΄ 6μηνο του 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού. Για αρχή, υπεγράφη απόφαση από τον ΕΟΤ προκειμένου να δοθούν 15.000 ευρώ ώστε να συμμετάσχει στις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 79ης διεθνούς έκθεσης Grune Woche αυτήν την περίοδο στο Βερολίνο. Οπως διευκρινίζεται, η δαπάνη αφορά επιδείξεις μαγειρικής από τη σεφ Diane Cochilas στην ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση Come and Taste Greece και θα καταβληθεί στην εταιρεία boulevard media group, που έχει αναλάβει την οργάνωση και υποστήριξη της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση.

Υποτιμημένη η Ελλάδα

Αλλαγή στάσης όσον αφορά τις αναδυόμενες αγορές το 2014 υιοθετεί η JP Morgan, καθώς προβλέπει υψηλές αποδόσεις. Για την Ελλάδα αναμένει ράλι στις μετοχές, ως συνέπεια της πτώσης στις αποδόσεις των ομολόγων για τις περιφερειακές χώρες που εκδίδουν ομόλογα. Χαρακτηρίζει δε «παράγοντα – κλειδί» το γεγονός ότι το 87% των funds που ασχολούνται με τις αναδυόμενες αγορές έχει μηδενική έκθεση στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι υπάρχουν λιγότεροι επενδυτές με έκθεση στην Ελλάδα απ’ ό,τι στην Αίγυπτο. Ετσι, η Ελλάδα είναι τόσο υποτιμημένη (ξεχωρίζει ανάμεσα στις αναδυόμενες αγορές), ώστε ακόμη και η παραμικρή κίνηση μπορεί να δώσει ώθηση στην αγορά, σημειώνει ο ξένος οίκος.

Τα πρόστιμα παραμένουν, ο χρόνος επιβολής αλλάζει

Ανακρούει πρύμναν το οικονομικό επιτελείο και συγκεκριμένα ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο οποίος επανεξετάζει τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις. Μετά τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει αλλαγές όχι ως προς το ύψος των προστίμων, αλλά ως προς τον χρόνο επιβολής τους. Δηλαδή, τα σκληρά πρόστιμα να μην επιβάλλονται από την πρώτη ημέρα, αλλά από την τρίτη, προκειμένου να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις. Την ίδια λογική θα ακολυθήσει και στο θέμα των αποδείξεων, όπου αναμένονται σημαντικές βελτιωτικές αλλαγές για τους φορολογουμένους.

Τα πρόχειρα νομοσχέδια απαιτούν διευκρινίσεις

Η προχειρότητα σύνταξης των φορολογικών νομοσχεδίων με τις ατελείς διατάξεις που χρήζουν δεκάδων διευκρινιστικών εγκυκλίων, καθώς και τα σκληρά πρόστιμα που νομοθετήθηκαν πρόσφατα, τρομάζουν το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να εκδοθούν περισσότερες από 150 διευκρινιστικές εγκύκλιοι και γνωμοδοτήσεις προκειμένου να εφαρμοσθούν οι διατάξεις των φορολογικών νόμων. Ωστόσο, κάποιοι πολιτικοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών και άλλων υπουργείων, καθώς και διάφοροι σύμβουλοι, επιχειρούν να μεταβιβάσουν τις ευθύνες τους και τα λάθη τους σε υπηρεσιακά στελέχη και ανώτατους διοικητικούς παράγοντες. Την ευθύνη για τη σύνταξη των νόμων έχουν οι υπουργοί και για την ψήφισή τους η Βουλή. Οι υπάλληλοι, ακόμη και οι υψηλόβαθμοι, έχουν μόνο καθήκον να τους εφαρμόζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή