Στο στόχαστρο οι αποζημιώσεις δύο ταχυτήτων της «Ασπίς Πρόνοια»

Στο στόχαστρο οι αποζημιώσεις δύο ταχυτήτων της «Ασπίς Πρόνοια»

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέματα αντισυνταγματικότητας και παραβίασης της αρχής της ισονομίας αναμένεται να εξετάσει το Νομικό Συμβούλιο του κράτους, στην κρίση του οποίου θα τεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ικανοποίηση των ζημιωθέντων της «Ασπίς Πρόνοια». Το θέμα που απασχολεί είναι η συνταγματικότητα της ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων για την άμεση αποζημίωση όσων είχαν συμβόλαια μικρής αξίας της τάξης των 5.000 ή 10.000 ευρώ. Η κατηγορία αυτή των ασφαλισμένων θα βρεθεί σε ευνοϊκότερη θέση από αυτήν που θα κληθεί να συμμετάσχει στο ειδικό Ταμείο που θα δημιουργηθεί με εισφορά την περιουσία της εταιρείας.

Ψηφίζουν οι χρηματιστές των ιδιωτικών εταιρειών την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου για να εκλέξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΜΕΧΑ. Οι εκλογές διεξάγονται σε μία χρονική στιγμή που ο διπλός φόρος στις μετοχές (υπεραξίας και πωλήσεων) έχει περιορίσει τις ημερήσιες συναλλαγές. Από τις 89 χρηματιστηριακές που υπήρχαν πριν από 15 χρόνια, σήμερα έχουν απομείνει 30 ιδιωτικές και 31 μέλη, που αποτελούν μέλη αποστάσεως (remote members) και θυγατρικές τραπεζών.

Οι Κινέζοι αγαπούν την Ελλάδα

Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα για τους Κινέζους το 2014 πίσω από την Ιταλία και την Ελβετία, σύμφωνα με σχετική έρευνα του διαδικτυακού τόπου Travelzoo σε αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο η χώρα μας καταλαμβάνει τη 10η θέση σε δημοτικότητα για τους Κινέζους τουρίστες, με την 1η και τη 2η θέση να καταλαμβάνουν η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Μάλιστα, η εν λόγω έρευνα δημοσιοποιήθηκε σε βρετανικά ταξιδιωτικά ενημερωτικά Μέσα, τα οποία επισημαίνουν τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Κινέζων για άλλους, εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, ευρωπαϊκούς προορισμούς, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, που συνιστά απώλεια για τον αγγλικό εισερχόμενο τουρισμό. Το Travelzoo εκτιμά ότι από την κινεζική ταξιδιωτική αγορά θα μπορούσαν σε ετήσια βάση να εισρέουν στην Αγγλία περί το 1,2 δισ. ευρώ.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι κρατήσεις της ClubMed αυτό τον μήνα για τον ελληνικό τουριστικό προορισμό. Σύμφωνα με στοιχεία στελεχών της ClubMed UK, οι κρατήσεις για τη χώρα μας είναι αυξημένες σε ποσοστό 30%. Σε ό,τι αφορά το νέο θέρετρο της αλυσίδας, στο Μπέλεκ της Τουρκίας, οι κρατήσεις παρουσιάζουν άνοδο κατά 20%.

Νέος επικεφαλής στην Τράπεζα Αττικής

Αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της Τράπεζας Αττικής θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Στο δυναμικό της τράπεζας θα ενταχθεί ο κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας. Ο κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Επιχειρησιακή Ερευνα από το London School of Economics και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Imperial College.

Φως ξανά στον ιππόδρομο, αλλά το πρόβλημα παραμένει

Επανήλθε η ηλεκτροδότηση στον ιππόδρομο, αφού ο ΟΔΙΕ κατέβαλε 35.000 ευρώ στη ΔΕΗ. Το πρόβλημα ωστόσο δεν επιλύθηκε, καθώς ακόμη δεν υπάρχει λύση στο θέμα που προκάλεσε την εμπλοκή, δηλαδή η αιτούμενη ατέλεια του ΟΔΙΕ από τα δημοτικά τέλη. Στελέχη του ΟΔΙΕ κάνουν λόγο για παρελκυστική τακτική από την πλευρά του Δήμου Μαρκοπούλου, που φιλοξενεί τον ιππόδρομο, και ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα το λύσει μόνο μία δικαστική απόφαση. Το θέμα είναι αν υπάρχει χρόνος για να αναμένεται μια τέτοια απόφαση, δεδομένου ότι η κατάσταση στο Ιππόδρομο πλησιάζει στα όρια της ανέχειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή