Ο ΔΗΚΤΗΣ (03/09/20)

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ατυχής έκφραση του Χάρη Θεοχάρη

Σε ολική αναδίπλωση οδηγήθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης (φωτ.) χθες, μετά βεβαίως και την  παρέμβαση του Μαξίμου, αναφορικά με τα όσα είπε το προηγούμενο βράδυ περί σύμπλευσης της τομεάρχου Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Ο υπουργός από το βήμα της Βουλής είχε μιλήσει για «συμμαχία» των δύο, που «βλέπουν» τις ταξιδιωτικές εισπράξεις φέτος μόλις στα 3 δισ. (από 18,2 δισ. πέρυσι). Πώς ανασκεύασε; Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ αλλά και αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «αυτό που ήθελα να πω για την κ. Νοτοπούλου είναι πως από τη μία φαίνεται ως ταξικός εχθρός του ΣΕΤΕ και τώρα, επειδή ο ΣΕΤΕ κάνει μια εκτίμηση για 3 δισ. έσοδα, επιλέγει τον ΣΕΤΕ ως σύμμαχό της. Ηταν ατυχής η έκφρασή μου πως υπάρχει συμμαχία. Δεν αναφερόμουν φυσικά στον ίδιο τον ΣΕΤΕ, αλλά στην κ. Νοτοπούλου, που επιλεκτικά διαλέγει τα νούμερα κατά το δοκούν».

Αναμένεται το προεδρικό διάταγμα για το Cambas Park

Εως το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα έχει εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους πολεοδόμησης της έκτασης των 315 στρεμμάτων για την ανάπτυξη του Cambas Park. Πρόκειται για επένδυση που προωθεί η REDS στην Κάντζα της Παλλήνης (πρώην Κτήματα Καμπά), ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ. Εφόσον εκδοθεί και η οικοδομική άδεια, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η REDS θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή για την υλοποίηση της επένδυσης, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η εξ ολοκλήρου πώληση του ακινήτου.

Κεφάλαια 5,5 δισ. ευρώ διοχετεύθηκαν στην αγορά

Ρευστότητα 5,5 δισ. ευρώ είπε χθες ο κ. Σταϊκούρας ότι διοχετεύθηκε στην οικονομία τους τελευταίους μήνες με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα, από το ΤΕΠΙΧ δόθηκαν 11.518 δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ, από το εγγυοδοτικό άλλες 4.187 δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ και από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής δόθηκαν σε επιχειρήσεις περίπου 2 δισ. ευρώ. Θα υπάρξει και συνέχεια, υποσχέθηκε ο υπουργός και μίλησε για νέο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής και του εγγυοδοτικού.

Θετικά σχόλια αναλυτών για Eurobank

Εγκωμιαστικά είναι τα σχόλια των αναλυτών για τις επιδόσεις της Eurobank, με αιχμή τη μείωση των κόκκινων δανείων στο 15,3%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο της αγοράς. Η JP Morgan κάνει λόγο για «νέα σελίδα στην τράπεζα, καθώς η βελτίωση της θέσης στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια με τον ισχυρότερο δείκτη κάλυψης στο 60% θα επιτρέψει στη διοίκηση να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες που προσθέτουν αξία στους μετόχους». Η Bank of America κάνει λόγο για «κίνηση-ορόσημο, που δίνει στη Eurobank προβάδισμα, καθώς θα είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που θα πετύχει μονοψήφιο δείκτη στο 9% το 2023». Η Deutsche Bank, η Goldman Sachs και η AXIA επισημαίνουν επίσης την ανθεκτικότητα των εσόδων.

Γενικός γραμματέας ΣΔΙΤ ο Ορ. Καβαλάκης 

Νέος γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αναλαμβάνει ο δικηγόρος Ορέστης Καβαλάκης. Ο κ. Καβαλάκης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και της Νομικής Σχολής του Queen Mary and Westfield College, University of London. Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Αύγουστο του 2020 διετέλεσε σύμβουλος του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο και σημερινού αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση. Yπήρξε υπεύθυνος συντονιστής σε ομάδες εργασίας που επεξεργάστηκαν σημαντικές επενδύσεις, όπως το Ελληνικό, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας κ.ά. Από το 2013 μέχρι σήμερα, ο κ. Καβαλάκης είναι διαχειριστής – εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Καβαλάκης και Συνεργάτες», η οποία ειδικεύεται σε υποθέσεις εμπορικού δικαίου, εξυγίανσης εταιρειών καθώς και στην υποστήριξη νομικών τμημάτων εταιρειών και διεθνών επενδυτικών σχημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή