Κόντρα μεταξύ «Ελλάκτωρ» και Intrakat

Κόντρα μεταξύ «Ελλάκτωρ» και Intrakat

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτός είναι πλέον ο «πόλεμος» ανάμεσα στην «Ελλάκτωρ» και στην Intrakat, καθώς ο νυν διευθύνων σύμβουλος της πρώτης, Αν. Καλλιτσάντσης, άφησε αιχμές για την τακτική που έχει υιοθετήσει εσχάτως ο πρόεδρος της δεύτερης, Δημ. Κούτρας, πρώην επικεφαλής της «Ακτωρ». Με αφορμή τις προσφυγές που έχει καταθέσει η Intrakat ενάντια στην ανάδειξη της «Ακτωρ» ως προσωρινής αναδόχου σε σειρά εργολαβιών, ο κ. Καλλιτσάντσης δήλωσε την Πέμπτη, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της «Ελλάκτωρ», ότι «η προηγούμενη διοίκηση, υπεύθυνη για το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην “Ακτωρ”, έχει σήμερα το θράσος να καθυστερεί έργα όπου έχουμε αναδειχθεί προσωρινοί ανάδοχοι, επικαλούμενη ζητήματα ανταγωνισμού». Ο κ. Καλλιτσάντσης έκανε λόγο για «εργολαβία προσφυγών» και πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στην Intrakat, ότι «μια εταιρεία κάνει προσφυγή μόνο σε διαγωνισμούς που συμμετέχει η “Ακτωρ”. Εμείς κάνουμε προσφυγές μόνο όπου θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο και είναι και οι λιγότερες απ’ όλους τους υπόλοιπους ομίλους».

Επιστροφές 1,1 δισ. ευρώ για αεροπορικά εισιτήρια

Αστρονομικό είναι το ποσό που έχει επιστρέψει, έως σήμερα, η αεροπορική εταιρεία Emirates σε επιβάτες που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν λόγω του κορωνοϊού. Ο αεροπορικός κολοσσός, με έδρα το Ντουμπάι, από τον Μάρτιο έχει αποζημιώσει με 1,1 δισ. ευρώ τους πελάτες του, ποσό που αντιστοιχεί στο 90% των κρατήσεων που ακυρώθηκαν. Οι αποζημιώσεις για πτήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν «στεγνώνουν» ακόμη πιο γρήγορα τη ρευστότητα των αεροπορικών και συνιστούν ένα από τα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει στις αερομεταφορές η πανδημία.

Οι Ιάπωνες αγοράζουν ομόλογα της περιφέρειας 

Οι κεντρικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και Ιάπωνες επενδυτές –εκτός από την ΕΚΤ φυσικά, η οποία ως γνωστόν μέσω του QE και του PEPP αγοράζει κρατικούς τίτλους–, αποτελούν τους μεγαλύτερους αγοραστές ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης του τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Citigroup. Μάλιστα, οι Ιάπωνες επένδυσαν 17 δισ. ευρώ σε ομόλογα της περιοχής τον Αύγουστο, ύστερα από 15 δισ. τον Ιούλιο, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα ιταλικά ομόλογα.

Η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι της Citigroup

Η Τζέιν Φρέιζερ θα αναλάβει τα «ηνία» της Citigroup μετά την αποχώρηση του CEO της αμερικανικής τράπεζας, Μάικλ Κόρμπατ. Σημειώνεται ότι ο Κόρμπατ ανακοίνωσε ότι έπειτα από 37 χρόνια στη Citi, συμπεριλαμβανομένων των 8 τελευταίων ετών που κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αποφάσισε να αποχωρήσει τον Φεβρουάριο 2021. Η Φρέιζερ σήμερα είναι πρόεδρος της Citi και διευθύνουσα σύμβουλος λιανικής τραπεζικής και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που κατακτά τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της αμερικανικής τράπεζας. Ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Citi το 2004 στο τμήμα Corporate and Investment Banking, ενώ πριν ήταν εταίρος στη McKinsey & Company. Η καριέρα της άρχισε στην Goldman Sachs στο τμήμα συγχωνεύσεων και εξαγορών στο Λονδίνο.

Επαφές με επενδυτές μέσω Διαδικτύου

Ενα πρώτο τεστ της επενδυτικής διάθεσης απέναντι στις ελληνικές εισηγμένες θα δοθεί στις 17/18 και 21 Σεπτεμβρίου και κατά το διαδικτυακό roadshow που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών. Μέσω του Annual Greek Roadshow θα δοθεί η δυνατότητα σε εισηγμένες εταιρείες να πραγματοποιήσουν ατομικές συναντήσεις με ξένους θεσμικούς επενδυτές και να παρουσιάσουν  τα επενδυτικά τους σχέδια αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξής τους έστω και.. virtually. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή αναμένεται αυξημένη καθώς, έτσι και αλλιώς, η… ευκολία του Διαδικτύου κάνει την παρουσία πολλών funds και διαχειριστών κεφαλαίων πολύ πιο εύκολη. Οι εισηγμένες που έχουν έως τώρα δηλώσει συμμετοχή είναι οι εξής 34: ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, EXAE, ΕΥΔΑΠ, Τράπεζα Αττικής, Briq Properties, Cenergy, Coca-Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Κρι Κρι, Lamda Development, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Πετρόπουλος, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea, Profile, ΔΕΗ, Quest, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, Πλ. Θράκης, Τιτάν και Βιοχάλκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή