Εναντι 110 εκατ. πουλήθηκαν τρεις βίλες στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Εναντι 110 εκατ. πουλήθηκαν τρεις βίλες στον Αστέρα Βουλιαγμένης

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συνολικό τίμημα πέριξ των 110 εκατομμυρίων ευρώ έγινε την Παρασκευή το οικονομικό κλείσιμο της πώλησης τριών εκ των 13 πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Οι υπογραφές είχαν πέσει στα μέσα Ιουλίου όπως αποκάλυψε τότε η «Κ» και τώρα καταβλήθηκαν και τα σχετικά ποσά. Να σημειωθεί πως το ποσό αυτό αφορά αθροιστικά μόνον την απόκτηση και των τριών οικοπέδων μαζί, ενώ επιπλέον κεφάλαια θα πρέπει να δαπανηθούν για την οικοδόμηση των κατοικιών. Αγοραστής σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι Ελληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της εμπορικής ναυτιλίας και ειδικότερα στον κλάδο των δεξαμενοπλοίων, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ αυτών που είχαν ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις. Οι βίλες έχουν χωροθετηθεί στο κύριο μέτωπο τη χερσονήσου της Βουλιαγμένης προς τον Σαρωνικό, εκεί όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο «Αφροδίτη» το οποίο και έχει πλέον κατεδαφιστεί. Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και με άλλον αγοραστή που επίσης επιθυμεί να αγοράσει περισσότερες από μία βίλες εκ των υπολοίπων 10. Σημειώνεται πως η καθεμία από τις 13 βίλες χωροθετείται σε οικόπεδα που ξεκινούν από 5 στρέμματα και φτάνουν μέχρι και τα 8,6 στρέμματα. Η δομήσιμη επιφάνεια για καθένα από αυτά ξεκινάει από 2.500 τετραγωνικά μέτρα και φτάνει έως και 4.000 τετραγωνικά.

Τη διεύρυνση

της ανώτατης διοικητικής της ομάδας αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα η Eurobank. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα ενταχθεί ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος θα αναλάβει θέση αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Ο κ. Αθανασόπουλος, παλιός γνώριμος του τραπεζικού συστήματος, καθώς είχε διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής στη Eurobank EFG, διευθυντής marketing στην Τράπεζα Πειραιώς και στη συνέχεια γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα, επανέρχεται στην Ελλάδα από το Λονδίνο όπου βρίσκεται τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την επιτυχημένη πορεία του στο τιμόνι της Dixons South East Europe – Κωτσόβολος και την αναβάθμισή του στη θέση του Group Chief Customer Officer και CEO Financial Services στον όμιλο Dixons Carphone.

Φήμες στη σφαίρα του φαιδρού

Πηγές της εισηγμένης ξενοδοχειακής εταιρείας «Λάμψα Α.Ε.», που ελέγχει μεταξύ άλλων και τα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρεταννία», King George και Athens Capital MGallery, σημείωναν αργά το βράδυ της Παρασκευής πως οι «περιφερόμενες “πληροφορίες” περί πώλησης της «Μεγάλης Βρεταννίας» κινούνται στη σφαίρα του φαιδρού και δη σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα και τον ελληνικό τουρισμό, στην οποία δεν χωρούν αστειότητες». Νωρίτερα, ιστότοπος είχε δημοσιεύσει πληροφορίες περί πώλησης του εν λόγω ξενοδοχείου έναντι 700 εκατ. σε αραβικά συμφέροντα.

Μικρά αναπτυξιακά οφέλη

Το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. δεν αναμένεται να πυροδοτήσει το αναπτυξιακό άλμα που πολλοί αναμένουν στις οικονομίες της περιοχής, σημειώνει η ABN Amro. Οπως εκτιμά, οι πόροι που θα διανεμηθούν από το Ταμείο υπό τη μορφή επιχορηγήσεων ή δανείων θα ενισχύσουν το ΑΕΠ της Ε.Ε. κατά μόλις 1,2% έως το 2024. Ουσιαστικά αναμένει πως η πρόσθετη οικονομική ανάπτυξη που θα φέρουν τα κεφάλαια ανάκαμψης που θα διανεμηθούν δεν θα ξεπεράσει το 0,4% ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μεταξύ των λόγων για τους οποίους η ABN Amro δεν είναι τόσο αισιόδοξη για την αναπτυξιακή δυναμική που θα προσφέρει το πακέτο της Κομισιόν, τοποθετεί το γεγονός ότι πολλές χώρες, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει η Γερμανία και η Γαλλία, θα χρησιμοποιήσουν μέρος των εκταμιεύσεων για την κάλυψη μέτρων που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση και όχι σε νέα μέτρα. Επίσης, η επιλογή της λήψης των δανείων είναι ελκυστική μόνο για 10 από τις 27 χώρες της Ενωσης, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αξιοποιηθούν πλήρως τα κεφάλαια που δίνει η Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή