Χτίζει τη θέση της στην «Ελλάκτωρ»

Χτίζει τη θέση της στην «Ελλάκτωρ»

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει να χτίζει τη θέση της στο μετοχικό κεφάλαιο της «Ελλάκτωρ» η ολλανδική Reggeborgh Invest, η οποία γνωστοποίησε χθες ότι στις 16 Σεπτεμβρίου προχώρησε στην απόκτηση επιπλέον μετοχών, που αντιστοιχούν σε σχεδόν 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου του κατασκευαστικού ομίλου. Συνολικά, το fund που διαχειρίζεται την προσωπική περιουσία της οικογένειας Βέσελς, τρίτης πλουσιότερης στην Ολλανδία, διαθέτει 11.647.870 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 5,436% της «Ελλάκτωρ». Παράλληλα διατηρεί το δικαίωμα της απόκτησης επιπλέον ποσοστού 12,55% της εταιρείας. Πρόκειται για το μερίδιο του κ. Λ. Μπόμπολα. Εφόσον το σχετικό δικαίωμα ασκηθεί εντός της προθεσμίας των έξι μηνών που έχει συμφωνηθεί, το ποσοστό της Reggeborgh θα αυξηθεί σε σχεδόν 18%. Προς το παρόν δεν έχει γίνει σαφής η πρόθεση των νέων επενδυτών, αν δηλαδή θα διατηρήσουν ρόλο «παθητικού» επενδυτή, όπως με τη συμμετοχή τους στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (30,26%), ή αν θα επιδιώξουν μια επιθετική εξαγορά της «Ελλάκτωρ». 

Η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» στηρίζει το Μουζάκι και την Αργιθέα

Η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» στηρίζει τους δήμους και τους κατοίκους του Μουζακίου και της Αργιθέας Καρδίτσας που επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού». Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς και έχει ήδη θέσει στη διάθεσή τους τα μηχανήματα των έργων του εργοταξίου του αιολικού πάρκου που κατασκευάζει στις θέσεις «Αέρας» και «Αφεντικό» ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η προσβασιμότητα στους οικισμούς, είναι δε έτοιμη να συνδράμει με όποιο πρόσφορο τρόπο στην αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών. 

Πλήρης ανάκαμψη σε 2 έτη εφόσον βρεθεί το εμβόλιο

Στα τέλη του 2022 το νωρίτερο αναμένει η Deutsche Bank την πλήρη ανάκαμψη του ΑΕΠ των χωρών της Ευρωζώνης στα προ πανδημίας επίπεδα. Οπως σημειώνει, προβλέπεται μια σημαντική αύξηση του επιπέδου οικονομικής δραστηριότητας στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, υπό την προϋπόθεση ότι έως τότε θα υπάρξει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο το οποίο θα διατεθεί ευρέως. Ωστόσο, η πιθανή διστακτικότητα στη λήψη του εμβολίου σε συνδυασμό με τα «λουκέτα» επιχειρήσεων σημαίνει ότι η επιστροφή στα επίπεδα δραστηριότητας προ κορωνοϊού θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο, παρά την ύπαρξη εμβολίου. 

Πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέψεις στο gov.gr

Αξιοσημείωτες επιδόσεις κατά τους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας της εμφανίζει η ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr, έχοντας δεχθεί σημαντική ώθηση λόγω του lockdown. Σύμφωνα με τον απολογισμό για τον μισό χρόνο λειτουργίας, η πλατφόρμα έχει δεχθεί περισσότερες από 6 εκατ. επισκέψεις, ενώ μέσω αυτής έχουν εκδοθεί 780 χιλ. υπεύθυνες δηλώσεις, 430 χιλ. δημοτολογικά και ληξιαρχικά πιστοποιητικά και 3,7 εκατ. άυλες συνταγές. Εχουν ακόμη διεξαχθεί 680 τηλεδιασκέψεις για εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση στα ΚΕΠ, διεκπεραιώθηκαν ηλεκτρονικά 83.967 εγγραφές σε νηπιαγωγεία, έχουν εκδοθεί ψηφιακά 85.030 προσωρινές άδειες οδήγησης, ενώ 380.000 πολίτες έχουν επισκεφθεί την Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών.

Το βάρος των ρύπων στη βιομηχανία

Σε 10, από 14 που ήταν μέχρι σήμερα, περιορίστηκαν οι βιομηχανικοί κλάδοι που δικαιούνται αποζημίωση για το κόστος του CO2, το οποίο τους επιβαρύνει είτε άμεσα μέσω της υποχρέωσης αγοράς δικαιωμάτων ρύπων είτε έμμεσα μέσω των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος. Η Κομισιόν δημοσίευσε χθες τον τελικό κατάλογο των επιλέξιμων κλάδων στο πλαίσιο της αναθεώρησης των κατευθυντήριων γραμμών για κρατικές ενισχύσεις που θα ισχύσουν από 1/1/2021. Εκτός λίστας μένουν οριστικά ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας και πλαστικών, για τους οποίους έδωσε μάχη η Ελλάδα, ενώ στη λίστα μπήκε ο κλάδος του χαλκού που δεν ήταν στην αρχική πρόταση της Επιτροπής. Επίσης, για πρώτη φορά στη λίστα προστέθηκε το υδρογόνο. Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να καταθέσει προς έγκριση στην Κομισιόν αναθεωρημένη πρόταση μηχανισμού αντιστάθμισης το αργότερο έως το τέλος του 2020. Η Επιτροπή έχει διευρύνει τα όρια αντιστάθμισης από το 75% σήμερα μέχρι το 100% του κόστους CO2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή