Χρ. Παπακωνσταντίνου προτείνει ο Γ. Στουρνάρας

Χρ. Παπακωνσταντίνου προτείνει ο Γ. Στουρνάρας

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, πρόεδρο της PQH, και στενή συνεργάτιδά του την περίοδο των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα, προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας για τη θέση του υποδιοικητή στην κεντρική τράπεζα ενόψει της λήξης της θητείας του κ. Θόδωρου Μητράκου τον Μάρτιο του 2021. 

Η κ. Παπακωνσταντίνου την περίοδο 2012-2014 συμμετείχε, ως γενική γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Από την άνοιξη του 2017 είναι πρόεδρος της PQH, της εταιρείας που είναι ειδικός εκκαθαριστής για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος. 
Διαχειρίζεται τις 17 bad banks που τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, με περιουσιακά στοιχεία ύψους 9 δισ. ευρώ.

Εως 31 Δεκεμβρίου ανέπαφες συναλλαγές μέχρι και 50 ευρώ

Παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου η δυνατότητα για ανέπαφες συναλλαγές έως του ποσού των 50 ευρώ με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ. Αυτό ανακοίνωσε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν οι τράπεζες για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού στη δημόσια υγεία. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, από την 30ή Μαρτίου 2020, οπότε και υιοθετήθηκε το μέτρο, η ανταπόκριση υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Σε ειδική διαχείριση τίθεται η εφημερίδα «Ναυτεμπορική»

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τίθεται η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» με απόφαση του Πρωτοδικείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ειδική διαχείριση αναλαμβάνει ο οίκος Grant Thornton και το δικηγορικό γραφείο Αγγελίδη. Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για υπαγωγή της εισηγμένης εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης είχε υποβάλει η Eurobank, διατηρώντας ως είχε και την προηγούμενη απόφαση για την προσωρινή προστασία από τους πιστωτές, με εξαίρεση τους εργαζομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκποίηση –εν λειτουργία– των περιουσιακών στοιχείων θα ακολουθήσει το μοντέλο του ΔΟΛ.

Φεύγει από το Νταβός το Οικονομικό Φόρουμ

Το διάσημο θέρετρο των Αλπεων που εδώ και 49 χρόνια έχει συνδέσει το όνομά του με τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το Νταβός, δεν αναμένεται να φιλοξενήσει την ετήσια συνάντηση επιχειρηματικών και πολιτικών ηγετών το 2021, σύμφωνα με τον ελβετικό Τύπο, και οι διοργανωτές φαίνεται ότι ψάχνουν καινούργιο «σπίτι» για τη σύνοδο. Ξενοδόχοι και στελέχη του τουρισμού της περιοχής επισημαίνουν σε εφημερίδες της Ελβετίας πως έχουν ενημερωθεί από το Φόρουμ ότι η εκδήλωση δεν θα λάβει χώρα στο Νταβός τον επόμενο χρόνο λόγω υλικοτεχνικών ζητημάτων. Σημειώνεται πως το Φόρουμ ανακοίνωσε  ότι η σύνοδος δεν θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2021 αλλά  στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.

Πληρωμή αναδρομικών εν αναμονή προσφυγών

Αναπόφευκτη φαντάζει η προσφυγή χιλιάδων συνταξιούχων στη Δικαιοσύνη για τη διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών που αφορούν τις περικοπές σε δώρα και επιδόματα καθώς και σε επικουρικές συντάξεις που επιβλήθηκαν το 2012 (και κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ το καλοκαίρι του 2015), καθώς ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης (φωτ.) απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας πιλοτικής δίκης στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αφορά μόνο τις κύριες συντάξεις και ξεκαθάρισε ότι τα αναδρομικά θα δοθούν εντός των επόμενων 30 ημερών, κατά το δεύτερο 10ήμερο του Οκτωβρίου. Θα καταβληθούν σε περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους όχι μόνο του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα και θα αφορούν το επίμαχο 11μηνο Ιουλίου 2015 – Μαΐου 2016. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα ποσά να μην φορολογηθούν φέτος, αλλά από του χρόνου να κρατηθούν τα ποσά του φόρου που αντιστοιχούν στα έτη 2015 και 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή