Βαρύ πρόστιμο σε e-κατάστημα

Βαρύ πρόστιμο σε e-κατάστημα

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία έδωσε μεγάλη ώθηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο έτσι κι αλλιώς αναπτυσσόταν με γοργούς ρυθμούς και πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού, της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της καραντίνας. Κι όπως σε κάθε δραστηριότητα, ειδικά όταν αναπτύσσεται ραγδαία, έτσι και στο ηλεκτρονικό εμπόριο βρίσκουν χώρο οι πάντες, και καλοί και κακοί επαγγελματίες. Το πρόβλημα είναι ότι στο ηλεκτρονικό εμπόριο λείπει εξ ορισμού η προσωπική επαφή. Ετσι, όταν διαπιστώσει ο καταναλωτής ότι έπεσε θύμα απάτης, δεν είναι μόνο αργά, αλλά δεν έχει καν εικόνα αυτού που τον έχει εξαπατήσει. Χθες επεβλήθη πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ηλεκτρονικό κατάστημα επειδή δεν παρέδωσε τα εμπορεύματα που είχαν πληρώσει δεκάδες καταναλωτές και αρνήθηκε να τους επιστρέψει τα χρήματα. Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται γιατί οι συναλλαγές είναι ταχύτερες και συχνά οι τιμές ανταγωνιστικότερες. Ταυτόχρονα όμως απαιτείται από τους καταναλωτές να είναι πιο προσεκτικοί και από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να αντιδρούν άμεσα σε καταγγελίες τους, πριν λάβουν διαστάσεις φαινόμενα απάτης.

Αίτηση στη «Γέφυρα» χωρίς δικαιολογητικά 

Σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία είναι προσβάσιμη στην ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Γέφυρα».  Μετά την είσοδο με χρήση του μηχανισμού πρόσβασης ΤaxisNet  και την υποβολή της αίτησης, τα στοιχεία εισοδημάτων και οφειλών αντλούνται αυτόματα από τη φορολογική βάση δεδομένων και τις τράπεζες. Με τον τρόπο αυτό δεν απαιτείται η προσκόμιση από τους πολίτες μιας σειράς δικαιολογητικών και βεβαιώσεων και δεν χρειάζεται η συμπλήρωση πληροφοριών και στοιχείων που είναι ήδη διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή.

Προσφορά δωρεάν δεδομένων μετά το «μπλακάουτ»

Δωρεάν απεριόριστα δεδομένα για εθνική χρήση διάρκειας επτά ημερών σε όλους τους συνδρομητές κινητής προσφέρει η Vodafone, ζητώντας συγγνώμη για το έκτακτο τεχνικό πρόβλημα που άφησε, προχθές Τετάρτη, χωρίς τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες τους χρήστες της. Αντίστοιχα, σε όλους τους συνδρομητές ADSL & VDSL σταθερής ο πάροχος προσφέρει δωρεάν απεριόριστο χρόνο ομιλίας προς σταθερά και κινητά Ελλάδας μέχρι και τις 8/10. Σημειώνεται ότι το «μπλακάουτ» στο δίκτυο της Vodafone προκλήθηκε εξαιτίας ενός ταυτόχρονου κοψίματος οπτικών ινών εκτός συνόρων.

Παραμένει στο Χ.Α. η εταιρεία Pasal

Καμία πρόθεση εξαγοράς του 100% των μετοχών της Pasal Development, και ασφαλώς ούτε και την έξοδο της εταιρείας ακινήτων από το Χρηματιστήριο, δεν επιθυμεί η σουηδική Sterner Stenhus, που είναι σήμερα ο μεγαλομέτοχος της εισηγμένης. Ως εκ τούτου, η διαδικασία της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Pasal γίνεται καθαρά για τυπικούς λόγους. Η πρόταση προβλέπει την αγορά της κάθε μετοχής αντί 0,7 ευρώ, ενώ θα ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Νοεμβρίου. Σήμερα, η σουηδική εταιρεία του κ. Ηλία Γεωργιάδη, ομογενούς επιχειρηματία από τη σκανδιναβική χώρα, ελέγχει σχεδόν το 87,2% της Pasal. 

«Κλειδί» η ανάκαμψη στην Αττική 

Τη σημασία των διαρθρωτικών πόρων της Ε.Ε. για τη στήριξη των επενδύσεων  επισήμαναν εκπρόσωποι του ΟΟΣΑ στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης  για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027, στην οποία συμμετείχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης (φωτ.). Οι εκτιμήσεις του Οργανισμού ανεβάζουν την ύφεση στο 8%-10% στη χώρα μας το 2020 με παράλληλη πτώση των επενδύσεων κατά 17%. Οπως τόνισαν εκπρόσωποι του Οργανισμού, οι διαρθρωτικοί πόροι αντιπροσωπεύουν ποσοστό άνω του 80% των δημοσίων επενδύσεων και κάθε 1 ευρώ που εισρέει στη χώρα μας δημιουργεί εισόδημα 1,67 ευρώ. Με δεδομένο ότι η Αττική συνεισφέρει το 48% του ΑΕΠ, ο ΟΑΣΑ εκτιμά πως με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης περίπου 2%, η Ελλάδα θα επανέλθει στα επίπεδα προ κρίσης σε 15 χρόνια, ενώ η περίοδος ανάκαμψης θα πέσει στα 8 χρόνια εάν ο ρυθμός ανέλθει στο 3%. Επομένως, η ανασυγκρότηση της παραγωγικότητας της Αθήνας είναι ζωτικής σημασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή