Οδηγίες από Eurobank για ασφαλές ebanking

Οδηγίες από Eurobank για ασφαλές ebanking

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδηγίες από Eurobank για ασφαλές ebanking

Σε διάψευση της πληροφορίας ότι τα συστήματά της δέχθηκαν επίθεση από χάκερ προχώρησε χθες, με ανακοίνωσή της, η Eurobank. Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η τράπεζα, τα συστήματά της και ειδικά τα ebanking και mbanking είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από χάκερ ή άλλους κακόβουλους χρήστες. Εφιστά ωστόσο την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο Διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών. Τα απατηλά αυτά ηλεκτρονικά μηνύματα παρουσιάζουν μια έκτακτη κατάσταση (π.χ. «ο λογαριασμός σας θα μπλοκαριστεί αν δεν κάνετε αμέσως…») και προτρέπουν τους πελάτες να ακολουθήσουν συνδέσμους σε κακόβουλο ιστότοπο και ακολούθως να καταχωρίσουν εκεί ευαίσθητα δεδομένα τους για να αρθεί η κατάσταση ανάγκης. Η τράπεζα, καταλήγει η ανακοίνωση, ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητάει και δεν θα ζητήσει ποτέ στοιχεία  πελατών κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Παραμένει άνω του 1 εκατ. ο αριθμός των ανέργων

Μειώθηκαν κατά 59.722 άτομα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, παραμένοντας όμως πάνω από το 1 εκατομμύριο. Σε ετήσια βάση, άλλωστε, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων αυξήθηκε κατά σχεδόν 13%. Αυξημένος ήταν και ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων, γεγονός που θεωρείται αυτονόητο, με δεδομένη την παράταση στην καταβολή των επιδομάτων λόγω της πανδημίας. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, ήτοι 161.270 άτομα, οι 155.130  προέρχονται από κοινές επιχειρήσεις και 6.140 είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

Πωλήσεις κρατικών ακινήτων με ηλεκτρονική δημοπρασία

Το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί, μέσω της πλατφόρμας δημοπρασιών του ΤΑΙΠΕΔ «e-auction», για την πώληση καινούργιας «ομάδας» ακινήτων. Ενδεικτικά, η λίστα περιλαμβάνει δύο παραθαλάσσια οικόπεδα 44,5 στρεμμάτων και 105 στρεμμάτων στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας. Επίσης, τρία παραθαλάσσια οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 168,5 στρεμμάτων στην Ερμιόνη Αργολίδας, με θέα στο νησί της Υδρας. Ενα ακόμη ακίνητο προς τουριστική αξιοποίηση περιλαμβάνει την πρώτη τουριστική υποδομή spa στην Ελλάδα, δηλαδή την Ιαματική Πηγή Ξενία Κύθνου.

Τα lockdowns πλήττουν την ανάκαμψη 

Περιοριστικά μετρά τύπου Ισπανίας ή Γαλλίας προβλέπει σύντομα η Oxford Economics στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ωστόσο πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν αναμένεται να οδηγήσει στην επιβολή από τις κυβερνήσεις των αυστηρών lockdowns που είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν, λόγω των σοβαρών επιπτώσεων στην οικονομία. Πάντως, όπως τονίζει, τα πιο αυστηρά μέτρα που έχουν ήδη επιβληθεί σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Βρετανία, καθώς και αντίστοιχα που εκτιμά ότι θα εισαχθούν σε Ελλάδα, Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία και Σλοβακία, θα πλήξουν την ανάκαμψη των οικονομιών οδεύοντας προς το νέο έτος. Ετσι, όπως προειδοποιεί η Oxford Economics, σύντομα θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την πορεία του ΑΕΠ.

Εκτακτο Δ.Σ. στην ΕΤΕ για Εθνική Ασφαλιστική 

Στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου της ΕΤΕ, που πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τη CVC Capital Partners για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Οπως έχει γράψει η «Κ», οι διαπραγματεύσεις είναι σε κρίσιμο στάδιο, με επίκεντρο το τίμημα για την εξαγορά του 80% της εταιρείας που, σύμφωνα με την επιδίωξη της τράπεζας, δεν θα πρέπει να πέσει κάτω από το όριο των 460-480 εκατ. ευρώ. Στο ύψος αυτό διαμορφώνεται η αποτίμηση της εταιρείας όπως την αναθεώρησε το 2019 ο όμιλος της ΕΤΕ και, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική σύμβαση, εφόσον τα δύο μέρη καταλήξουν, θα προβλέπει την επιστροφή κεφαλαίου εάν δεν επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι για τις επιδόσεις του bancassurance, δηλαδή για την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του τραπεζικού δικτύου. Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση της ΕΤΕ στοχεύει να πετύχει το επιδιωκόμενο τίμημα και τη CVC από την πλευρά του να διασφαλίσει την επένδυσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή