Η Alpha Bank αναμένει προσφορές

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δεσμευτικές προσφορές από τους υποψήφιους επενδυτές για την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Galaxy, συνολικής αξίας 10,8 δισ. ευρώ, και την εξαγορά του 80% της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων Cepal αναμένει σήμερα η διοίκηση της Alpha Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελική ευθεία θα βρεθούν τρεις διεκδικητές, δηλαδή Pimco, Cerved και Davidson Kempner, καθώς το αμερικανικό επενδυτικό fund Elliot Management Corporation, που ήταν στη short list, φέρεται να μη συμμετέχει στο στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Χθες, η διοίκηση της Alpha Bank υπέβαλε την τρίτη αίτηση για ένταξη της τιτλοποίησης στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων τον «Ηρακλή». Η αίτηση αφορά σε τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ (τμήμα δηλαδή της συνολικής τιτλοποίησης) και η εγγύηση θα αφορά τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας έως 650 εκατ. ευρώ. Εχει προηγηθεί η υποβολή αίτησης για την ένταξη των τιτλοποιήσεων Orion και Galaxy ΙΙ λογιστικής αξίας 1,9 δισ. και 5,7 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Εγκριση επένδυσης 60 εκατ. στα «Αστέρια Γλυφάδας»

Μία από τις τελευταίες εγκρίσεις εξασφάλισε η επένδυση των 60 εκατ. ευρώ της εταιρείας Grivalia, που αφορά την ανάπλαση της έκτασης «Αστέρια Γλυφάδας». Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, πρόσφατα, ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη για τον εκσυγχρονισμό τής, πέντε αστέρων, ξενοδοχειακής μονάδας με δυναμικότητα 400 κλινών. Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την εξασφάλιση άδειας δόμησης και την επιλογή τεχνικής εταιρείας για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης της επένδυσης, για την ανακατασκευή του ιστορικού συγκροτήματος «Αστέρια Γλυφάδας» και τη μετατροπή του σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο.

Δημοσιοποιεί τους όρους της εθελουσίας η Πειραιώς

Την προσεχή Πέμπτη αναμένεται η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να δημοσιοποιήσει τους όρους για το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσωπικού. Στο νέο πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα ενταχθούν 500-600 υπάλληλοι της τράπεζας και το μέσο κόστος που θα προκύψει εκτιμάται σε περίπου 70.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι στο τέλος του α΄ εξαμήνου ο αριθμός των εργαζομένων στην τράπεζα ήταν 10.603 άτομα, χωρίς στο νούμερο αυτό να περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι σε θυγατρικές εταιρείες του ομίλου.

Προς διπλή έξοδο στις αγορές η Ε.Ε.

Μετά τη ζήτηση-ρεκόρ κατά την πρώτη διπλή έξοδο της Ε.Ε. στις αγορές με τα 10ετή και τα 20ετή κοινωνικά ομόλογα αυτή την εβδομάδα, η HSBC εκτιμά πως έως τα τέλη του έτους οι Βρυξέλλες θα προχωρήσουν σε άλλες δύο εκδόσεις (ίσως και πάλι σε μορφή διπλής εξόδου). Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, οι πόροι του προγράμματος SURE έως τα τέλη του 2020 θα έχουν διαμορφωθεί στα 40 δισ. ευρώ. Αυτή η προσφορά αναμένεται να απορροφηθεί πλήρως και εύκολα από την αγορά, με τη ζήτηση να είναι και πάλι εντυπωσιακή. Εως τα μέσα του 2021, η Ε.Ε. θα έχει αντλήσει πλήρως από τις αγορές τα 100 δισ. ευρώ. 

Παρουσίαση της Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC

Εξαντλητικές είναι οι δια-πραγματεύσεις μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και CVC Capital Partners για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η διοίκηση της τράπεζας ενημέρωσε χθες το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου για το θέμα, χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, σε σχέση με την τύχη του διαγωνισμού. Το γεγονός πάντως ότι σήμερα είναι προγραμματισμένη νέα παρουσίαση της Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC επιβεβαιώνει ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται με επιδίωξη το κλείσιμο της συμφωνίας. Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων είναι το τίμημα εξαγοράς και, όπως έχει γράψει η «Κ», η αποτίμηση των εργασιών του bancassurance, δηλαδή η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του δικτύου της τράπεζας. Με δεδομένη τη σημαντική υποχώρηση των εργασιών bancassurance, η πλευρά της CVC έχει θέσει σκληρούς όρους και, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική σύμβαση εφόσον τα δύο μέρη καταλήξουν θα προβλέπει την επιστροφή κεφαλαίου εάν δεν επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι σε ό,τι αφορά την παραγωγή, αλλά και την κερδοφορία του bancassurance.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή