Πυρετός διαβουλεύσεων για τον λογαριασμό ΑΠΕ

Πυρετός διαβουλεύσεων για τον λογαριασμό ΑΠΕ

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης έχουν εκπρόσωποι των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ενόψει της οριστικοποίησης των αποφάσεων για τον τρόπο που θα καλυφθεί το έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ. Ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης (φωτ.) έχει πει ότι οι παραγωγοί ΑΠΕ θα αναλάβουν ένα μέρος του κόστους, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχαν εξασφαλίσει υψηλές τιμές. Ωστόσο, υποστηρίζουν πως το κυβερνητικό μέτωπο δεν είναι αρραγές και πως δεν έχουν όλοι οι υπουργοί την ίδια άποψη. Σύμφωνα με τους ίδιους, ένας τουλάχιστον από τους υπουργούς που συνάντησαν δέχθηκε πως οι συμφωνίες με τους επενδυτές δεν πρέπει να ανατρέπονται, γιατί εκπέμπουν ένα μήνυμα αναξιοπιστίας προς όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα. Βεβαίως, όλα αυτά δεν έχουν τόσο σημασία όσο έχει το τι θα πει αυτός που όπως φαίνεται θα κληθεί να αποφασίσει, δηλαδή ο πρωθυπουργός. Και πολλά στηρίζουν στην παρέμβαση των ξένων εταιρειών (και των κυβερνήσεών τους). 

Προτάσεις για τιμολογήσεις εν μέσω υγειονομικής κρίσης 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το Pharma Innovation Forum, που εκπροσωπεί 26 ξένες φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας δέσμη προτάσεων με στόχο την υπογραφή τριετούς μνημονίου συνεργασίας με την κυβέρνηση. Οι εν λόγω προτάσεις αφορούσαν πτυχές του συστήματος τιμολόγησης και αποζημίωσης, τις κλινικές μελέτες, τον επιμερισμό του clawback κ.ά. Κάποιες από αυτές, μάλιστα, αποτέλεσαν αντικείμενο σχολιασμού, καθώς αρκετοί θεώρησαν ότι ετέθησαν σε μια αρκετά δύσκολη περίοδο, που το βλέμμα όλων είναι περισσότερο στραμμένο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης παρά στις στρεβλώσεις του συστήματος τιμολόγησης.

Στη διοικητική ομάδα της ΕΤΕ ο Στράτος Μολυβιάτης

Νέος Chief Operating Officer και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εθνικής Τράπεζας και του oμίλου ορίστηκε ο Στράτος Μολυβιάτης, μετά την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. Ο Στράτος Μολυβιάτης είναι στέλεχος με σημαντική εμπειρία στον κλάδο και εντάχθηκε στο δυναμικό της ΕΤΕ το 2018 ως Chief Information Officer, υπεύθυνος για την τεχνολογική αναβάθμιση του oμίλου. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Παύλος Μυλωνάς δήλωσε ότι η τοποθέτηση του κ. Μολυβιάτη «συμπληρώνει τη δυναμική ομάδα διοίκησης που έχει δημιουργηθεί στον όμιλο τα τελευταία χρόνια».

Μετακινήσεις με ειδικές βεβαιώσεις 

Ειδική βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις των περιοχών της χώρας που έχουν κηρυχθεί σε «πολύ υψηλό – επίπεδο 4» και «υψηλό – επίπεδο 3», οι οποίοι μετακινούνται από και προς την εργασία τους μεταξύ 00.30 και 05.00. Η άδεια θα εκδίδεται αφού προηγουμένως ο εργοδότης υποβάλει σχετική υπεύθυνη δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», ώστε να διασταυρωθεί αυτόματα η εργασιακή σχέση του εργαζομένου με τον εργοδότη. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα συμπληρώνουν οι ίδιοι την υπεύθυνη δήλωση-βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας, με τη χρήση κωδικών Τaxisnet, πριν από τη μετακίνησή τους, και θα μπορούν να την επιδεικνύουν σε τυχόν ελέγχους.

Πέντε σχήματα για το λιμάνι Καβάλας

Υψηλό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την υποπαραχώρηση σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα Καβάλας «Φίλιππος Β΄». Συγκεκριμένα, το «παρών» έδωσαν πέντε σχήματα, από τα οποία ορισμένα είχαν εμφανιστεί στον αντίστοιχο διαγωνισμό για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), την Quintana Infrastructure & Development και το σχήμα των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Black Summit – Efa Group. Οι υπόλοιπες δύο παρουσίες στον διαγωνισμό περιλαμβάνουν εταιρείες που για πρώτη φορά συμμετέχουν σε αντίστοιχο για την παραχώρηση λιμενικής εγκατάστασης. Ο λόγος για την Imerys και την IMG, που έχουν συμπράξει με την Goldair και την εταιρεία PFIC, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή σύνθετων λιπασμάτων και χημικών. Οσον αφορά την Imerys, δραστηριοποιείται στις βιομηχανικές λύσεις που είναι βασισμένες σε ορυκτά, με τη βασική της παραγωγή ορυκτών να περιλαμβάνει μπεντονίτη, ανθρακικό ασβέστιο, διατομίτη, καολίνη και περλίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή