Παράταση πήρε η CVC για τη Vivartia

Παράταση πήρε η CVC για τη Vivartia

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πόλεμο ανταγωνιστικών προσφορών ενδέχεται να εξελιχθεί η πώληση της Vivartia από τη MIG, καθώς η διοίκηση της τελευταίας φαίνεται πως έχει στη διάθεσή της το δεδηλωμένο ισχυρό ενδιαφέρον της CVC Capital αλλά και της Emma Capital, της οποίας πάντως μένει να «επικαιροποιηθεί» μετά και τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις. Ειδικότερα, η περίοδος αποκλειστικών διαπραγματεύσεων που αρχικά έδωσε στη CVC η MIG λήγει σήμερα, αλλά αργά χθες το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης, έπειτα από σχετικό αίτημα της CVC, έδωσε παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου. Στην αγορά θεωρούν βέβαιο ότι η Emma, μετά δύο χρόνια που διεκδικεί τη Vivartia, «θα κάνει λίγη υπομονή ακόμα». Αν μη τι άλλο, η διοίκηση της MIG, απαντώντας σε σχετική επιστολή της Emma πριν από λίγες εβδομάδες, την είχε διαβεβαιώσει πως θα συζητήσει μαζί της «την κατάλληλη στιγμή». Εάν οι Τσέχοι της Emma αποφασίσουν να στείλουν τώρα πρόταση με οικονομικούς όρους, τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν πολύ για τη CVC.

Αστρονομικές απώλειες για τις αεροπορικές διεθνώς

Δίχως προηγούμενο είναι οι απώλειες που εμφάνισαν οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου από τις αρχές του 2020 μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Η επιστροφή των μέτρων περιορισμού στα ταξίδια αναμένεται ότι θα επιδεινώσει περαιτέρω τις επιδόσεις τους. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει αναλυτές, στο εννεάμηνο, οι Delta Air Lines, American Airlines, Lufthansa, United Airlines, Air France και International Airlines Group έχασαν έσοδα 110 δισ. δολαρίων. Ενδεικτικά η Delta εμφάνισε καθαρές ζημίες 5,4 δισ. δολ. το γ΄ τρίμηνο, έναντι κερδών 1,5 δισ. ευρώ, ενώ οι απώλειες εσόδων ανήλθαν σε 22,4 δισ. δολ.

Παραδόσεις προϊόντων της ΑΒ από το delivery.gr

Ακόμη μια συνεργασία μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ με πλατφόρμα παραγγελιών και παράδοσης αυτών στο σπίτι φέρνει η πανδημία. Χθες ανακοινώθηκε η συνεργασία του delivery.gr με την «ΑΒ Βασιλόπουλος» με στόχο την ταχύτερη παράδοση των παραγγελιών και τη μη επανάληψη των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν την περασμένη άνοιξη. Προβλέπεται παράδοση των προϊόντων εντός δύο ωρών από την παραγγελία, ενώ η ελάχιστη παραγγελία πρέπει να είναι 25 ευρώ. Η υπηρεσία είναι αρχικά διαθέσιμη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εξαρτημένη η εργασία των διανομέων

Δεν μπορούν να απασχολούν εργαζομένους στις υπηρεσίες delivery με αποδείξεις δαπάνης οι επιχειρήσεις εστίασης, καθώς διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι οι εργαζόμενοι στη διανομή πρέπει είτε να υπογράψουν σύμβαση εργασίας και να ασφαλίζονται ως μισθωτοί, είτε να κόβουν δελτίο παροχής υπηρεσιών, ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Με την εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εκτιμάται ότι μπαίνει τέλος στον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών εκτέλεσης υπηρεσιών delivery, ενώ κλείνει και η πόρτα για τη χρήση των αποδείξεων δαπάνης (παλιοί τίτλοι κτήσης) σε εργαζομένους που στην πράξη παρέχουν εξαρτημένη εργασία.

Ο ΟΤΕ κλείνει deal στη Ρουμανία 

Ενδεχομένως σήμερα Παρασκευή να ολοκληρωθεί η συμφωνία πώλησης του κλάδου σταθερής τηλεφωνίας της Telekom Romania στον γαλλικό όμιλο τηλεπικοινωνιών Orange, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν, χθες, ρουμανικά μέσα ενημέρωσης. Το μετοχικό κεφάλαιο της Telekom Romania, που παρέχει υπηρεσίες σταθερής, Διαδικτύου και συνδρομητικής τηλεόρασης, ελέγχουν με 54,01% ο όμιλος ΟΤΕ και με 45,99% το ρουμανικό δημόσιο. Σε χθεσινές δηλώσεις του σε ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρουμάνος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σημαντικά και είναι σε θετική κατεύθυνση για το ρουμανικό δημόσιο. Πηγές του ομίλου ΟΤΕ που ερωτήθηκαν σχετικά, αναφέρουν ότι η εισηγμένη κατά πάγια πρακτική προσβλέπει στην εξέταση όλων των εναλλακτικών λύσεων για τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της, εν προκειμένω του 54% της Telekom Romania. Εάν, πάντως, η συναλλαγή λάβει χώρα, η απόκτηση της δραστηριότητας σταθερής τηλεφωνίας της Telekom Romania θα επέτρεπε στην Orange να μετατραπεί σε ολοκληρωμένο πάροχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή