Νέο εταιρικό σκάνδαλο αποκάλυψε το QCM

Νέο εταιρικό σκάνδαλο αποκάλυψε το QCM

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αμερικανική εταιρεία Penumbra, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της υγείας, βρέθηκε αυτή τη φορά στο στόχαστρο του QCM και του επικεφαλής του, Γκάμπριελ Γκρέγκο (φωτ.), γνωστού στην Ελλάδα από την αποκάλυψη των σκανδάλων της Globo, της Folli Follie και της Akazoo. Η εισηγμένη στο NYSE η οποία κατασκευάζει ιατρικές συσκευές για τη θεραπεία των εγκεφαλικών επεισοδίων και άλλων αγγειακών παθολογιών, με κεφαλαιοποίηση 9 δισ. δολαρίων, είναι το νέο μεγάλο short του fund, καθώς «αποτελεί το απόλυτο story εταιρικής απληστίας κατασκευάζοντας εν γνώσει της προϊόντα που σκοτώνουν ασθενείς». Ο λόγος για τον ειδικό καθετήρα (τον οποίο και αποκαλεί «θανατηφόρο») με την ονομασία «Jet 7 Xtra Flex», που χρησιμοποιείται σε ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, τον οποίο η εταιρεία δεν έχει αποσύρει παρά το γεγονός ότι είναι ελαττωματικός, ενώ αντιθέτως προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη της δυσλειτουργίας του στους γιατρούς. 

Η έκθεση του ΔΝΤ και οι μεταρρυθμίσεις

Ερχεται προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα. Το προσχέδιο έχει μόλις φτάσει στα χέρια της κυβέρνησης και οι πληροφορίες μας λένε ότι εκ πρώτης όψεως δεν προκάλεσε εμφράγματα, παρότι επιμένει στις υποδείξεις για περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Θυμίζουμε ότι στη δήλωση συμπερασμάτων του προσωπικού του, στις αρχές Οκτωβρίου, το Ταμείο προκάλεσε εντύπωση καλώντας την κυβέρνηση να αυξήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2021 για να τονώσει την ανάπτυξη. Ε, αυτό θα γίνει εκ των πραγμάτων, λόγω κορωνοϊού.

Οι καταναλωτές προτιμούν ουίσκι στο δεύτερο lockdown

Την άνοιξη αγόραζαν μπίρες, τώρα προτιμούν ουίσκι. Αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρουν στελέχη του κλάδου των σούπερ μάρκετ σχετικά με τις πωλήσεις αλκοολούχων ποτών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, μετά την ανακοίνωση του lockdown. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, την ίδια ώρα δεν καταγράφεται αύξηση πωλήσεων χαρτιών υγείας και καθαριστικών επιφάνειας, όπως συνέβη την περασμένη άνοιξη, πριν από το πρώτο καθολικό lockdown. Μένει, βεβαίως, να δούμε τι θα δείξουν και τα αναλυτικά στοιχεία που συγκεντρώνουν οι εταιρείες ερευνών.

Η Noval ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της 

Ενισχύει  την… ελκυστικότητά της ενόψει μιας πιθανούς δημόσιας εγγραφής στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2021 η Noval Property. Η ΑΕΕΑΠ του ομίλου Βιοχάλκο ολοκλήρωσε πρόσφατα την απορρόφηση της ΜΕΤΕΜ Α.Ε. Εμπόριον Μετάλλων και Επενδύσεις σε Ακίνητα. Πρόκειται για την εταιρεία που είχε στην κατοχή της το υπόλοιπο του εμπορικού κέντρου River West και της υπεραγοράς ΙΚΕΑ στη λεωφ. Κηφισού. Μέχρι πρότινος, η Noval διέθετε ποσοστό 54,428% του εμπορικού συγκροτήματος και πλέον καθίσταται ιδιοκτήτρια του 100%, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 50 εκατ. ευρώ η αξία του χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων της. Ειδικότερα, η Noval ελέγχει πλέον χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 349 εκατ. ευρώ.

500 εκατ. για τον βασικό μέτοχο του ΟΠΑΠ

Χρηματοδότηση 500 εκατ. ευρώ από την Apollo Global Management εξασφάλισε ο βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ, ο όμιλος Sazka, που ελέγχει, μέσω της Sazka Delta Hellenic Holdings, το 42,82% του εισηγμένου στο χρηματιστήριο ομίλου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έγινε γνωστή, χθες, μέσω ανακοίνωσης του τσεχικού ομίλου τυχερών παιγνίων Sazka Group με επικεφαλής τον Κάρελ Κόμαρεκ, ο οποίος έχει αναφερθεί αρκετές φορές στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Αυτή την περίοδο, η Sazka Group συμμετέχει στον διαγωνισμό για τη διεκδίκηση της άδειας λειτουργίας του ομίλου τυχερών παιγνίων της Βρετανίας Camelot και ύστερα από την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Apollo ανοίγει το βήμα της για την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της επί ευρωπαϊκού εδάφους. «Η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους επιχειρηματικούς τομείς», δήλωσε, χθες, ο Κόμαρεκ, που έχει ιδρύσει την επενδυτική εταιρεία KKCG η οποία διαχειρίζεται επιχειρήσεις συνολικής αξίας 6 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή