Αυξήθηκαν τα χρέη προς ΔΟΥ τον Σεπτέμβριο

Αυξήθηκαν τα χρέη προς ΔΟΥ τον Σεπτέμβριο

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φούσκωσαν» τον Σεπτέμβριο τα χρέη των φορολογουμένων προς την εφορία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η φορολογική διοίκηση, οι φόροι που δεν πληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 621 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένοι κατά 14,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Ωστόσο, το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν τα 3,599 δισ. ευρώ όταν την ίδια περίοδο το 2019 είχαν ανέλθει σε 4,907 δισ. ευρώ. Η μείωση κατά 26,6% των φρέσκων ληξιπρόθεσμων χρεών το 9μηνο αποδίδεται στο μέτρο της αναστολής πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων, αλλά και στο «πάγωμα» των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ακόμη ότι 3.867.892 φορολογούμενοι έχουν οφειλές στην εφορία. Αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ.) βρίσκονται 1.720.743 οφειλέτες. Συνολικά οι οφειλές των φορολογουμένων στην εφορία ανέρχονται σε 106,197 δισ. ευρώ, από τα οποία 22,64 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, δηλαδή δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ.

Συλλεκτική έκδοση εις μνήμην Τάκη Πολίτη

Συλλεκτικό, αναμνηστικό τόμο για να τιμήσουν τη μνήμη του οικονομολόγου Τάκη Πολίτη, επί χρόνια γενικού διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και συμβούλου της Τράπεζας της Ελλάδος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του, εξέδωσαν το ΙΟΒΕ και η ΤτΕ. Ο τόμος περιλαμβάνει άρθρα των Γ. Στουρνάρα, Ν. Ζόνζηλου, Μ. Βασιλειάδη, Τ. Κολλίντζα, Ε. Βασιλάτου, Ν. Ματσαγγάνη, Ε. Παπαδάκη, Γ. Καλογήρου, Ν. Καστή, Ι. Χασσίδ, Α. Τσακανίκα, Δ. Νικολίτσα, Β. Ράπανου, Ν. Βέττα, Γ. Μανιάτη, S. Danchev, Τ. Γιαννίτση, Ρ. Μωυσή, Τ. Αθανασόπουλου και Γ. Μέργου.

Στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναζητούν προϊσταμένους 

Τους κατάλληλους υποψηφίους για να καλυφθούν δύο θέσεις «κλειδιά» στις Γενικές Διευθύνσεις Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Διοικητικών Διαδικασιών Δημοσίου αναζητεί το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αναμένει από 22 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου αιτήσεις. Οι υποψήφιοι θα περάσουν από «κρησάρα», που περιλαμβάνει αξιολόγηση προσόντων και την ανάλογη μοριοδότηση, βάσει της οποίας θα καταρτιστεί ο πίνακας κατάταξης. Οι επτά πρώτοι θα υποβληθούν στη διαδικασία της δομημένης συνέντευξης, η οποία αντιπροσωπεύει το 34% της τελικής βαθμολογίας.

Μέσω πλατφόρμας του Χ.Α. έγιναν 22 Γ.Σ.

Το τελευταίο εξάμηνο, 22 εταιρείες πραγματοποίησαν τη γενική τους συνέλευση μέσω της πλατφόρμας του Χ.Α. (μεταξύ αυτών: Εθνική Τράπεζα, ΟΤΕ, Jumbo, Τράπεζα Πειραιώς, Πλαίσιο, Attica Bank, Alpha Trust Aνδρομέδα) ενώ υπάρχουν ήδη και άλλες προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα. Σημειώνεται πως με τη χρήση της υπηρεσίας είναι πλέον ιδιαίτερα εύκολη η συμμετοχή επενδυτών στις γενικές συνελεύσεις, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (email) και το κινητό τηλέφωνο του επενδυτή. Ετσι σε web περιβάλλον μπορεί να ενημερώνεται για τις γενικές συνελεύσεις, να παρακολουθεί την τηλεδιάσκεψη της συνέλευσης, να λαμβάνει τον λόγο εάν επιθυμεί και, τέλος, να υποβάλλει την ψήφο του.

Αναζήτηση βιώσιμων λύσεων για δανειολήπτες

Ο κ. Τάσος Πανούσης, διευθύνων σύμβουλος της doValue, επανεξελέγη πρόεδρος της Ενωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις. Στην ομιλία του στη γενική συνέλευση, ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΑΔΠ κ. Πανούσης αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο που έχουν οι εταιρείες διαχείρισης στη δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, επισημαίνοντας ότι «στόχος είναι η αναζήτηση και υλοποίηση βιώσιμων λύσεων για τους δανειολήπτες». Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης είναι οι Περικλής Κιτριλάκης από την Cepal Hellas, Γεώργιος Γεωργακόπουλος από την Intrum Hellas, Νικόλαος Βαρδαραμάτος από την QQuant Master Servicer, Λεβόν Καζαριάν από την B2KAPITAL, Αριστείδης Αρβανιτάκης από την UCI Greece Loan Management Services και Ελιέτα-Σάρρα Σαλμόνα από τη Hoist Hellas. Στη γενική συνέλευση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες στήριξης των εταιρειών διαχείρισης στις ευπαθείς ομάδες που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας και ο σχεδιασμός των ενεργειών για το επόμενο διάστημα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή