Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ρύθμιση 120 δόσεων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ρύθμιση 120 δόσεων

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράθυρο για νέα ρύθμιση σε έως 120 δόσεις των φορολογικών οφειλών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών και μισθωτών, οι οποίες διογκώνονται συνεπεία της πανδημίας, άνοιξε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας (φωτ.). Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη επαναφορά σχήματος 120 δόσεων, δήλωσε ότι «σκέψεις υπάρχουν πολλές, αλλά το πώς αυτές θα ξετυλιχτούν, ξέρετε, πρέπει να έχουν μια αλληλουχία αλλά και μια σύνδεση με τις ανάγκες της κοινωνίας, και το σημαντικότερο με την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα συζητάμε με τους εταίρους και τους θεσμούς». Σημειώνεται, πάντως, πως σε ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας αναφέρεται ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας σε διαδικτυακή συζήτηση που είχε με το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και φοροτεχνικούς ανακοίνωσε ότι θα εξεταστεί η μετάθεση για το 2022 των οικονομικών υποχρεώσεων όσων έχουν πληγεί από την πανδημία.

Δωρεές από τον ΟΠΑΠ στη μάχη κατά της πανδημίας

Στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη συμβάλλει ο ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα, προσφέρει στο «Ιπποκράτειο» οκτώ συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου, τρεις φορητούς αναπνευστήρες, φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, δύο απινιδωτές και φορητό υπέρηχο. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δωρίζει σημαντικό αριθμό προστατευτικών μασκών και γάντια μιας χρήσης, ενώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης διαθέτει 5.400 φιάλες αντισηπτικού για την κάλυψη των αναγκών του. «Γνωρίζουμε ότι ο ΟΠΑΠ είναι μαζί μας σε ό,τι σημαντικό συμβαίνει στην πόλη», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Και επισήμως στην ελληνική αγορά η United Group

Στην ελληνική αγορά και επισήμως επεκτείνεται η United Group, καθώς η Forthnet αποτελεί μέλος του ολλανδικού ομίλου. Για την απόκτηση της Forthnet τοποθετήθηκε, χθες, η διευθύνουσα σύμβουλος της United, Βικτόρια Μπόκλαγκ, σημειώνοντας ότι η Nova, μεταξύ άλλων, θα αποκτήσει πλουσιότερο περιεχόμενο. Η United ελέγχει σήμερα το 80% της Forthnet, ποσοστό που θα αυξηθεί στο 85% ύστερα από τη μετατροπή ομολογιακού δανείου. Το α΄ τρίμηνο του 2021 υπολογίζεται ότι θα ολοκληρώσει τη δημόσια πρόταση που θα αυξήσει στο 90% το ποσοστό της.

Νέες επενδύσεις αξιολογεί η Κίνα

«Κοιτώντας μπροστά, στο 2021, βλέπω κάποιες υποσχόμενες εξελίξεις για τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας», σημείωσε η πρέσβειρα της Κίνας, Τσανγκ Τσιγιουέ, μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα. «Οι δύο χώρες μας θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις συμφωνίες που υπογράφηκαν από τους αρχηγούς των κρατών μας, κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη πέρυσι στη Σαγκάη», προσέθεσε, διευκρινίζοντας πως «θα εξερευνήσουμε την περαιτέρω συνεργασία όχι μόνο στους παραδοσιακούς τομείς όπως η ναυτιλία, οι μεταφορές, η ενέργεια, ο αγροδιατροφικός τομέας και ο τουρισμός, αλλά και σε καινούργιους τομείς, όπως οι υπηρεσίες, η πράσινη ενέργεια, η καινοτομία, το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι έξυπνες υποδομές και η υγεία».

O Μασκ κατάφερε να ξεπεράσει τον Γκέιτς

Στα σχεδόν 500 δισ. δολάρια, η χρηματιστηριακή αξία της Tesla είναι πλέον υψηλότερη από την κεφαλαιοποίηση των GM, Ford, Fiat Chrysler, Honda, Hyundai, Daimler, Ferrari, BMW και Volkswagen… μαζί. Παράλληλα, ο Ελον Μασκ ξεπέρασε επίσημα τον Μπιλ Γκέιτς και έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία ύψους 128 δισ. δολ., μετά τον Τζεφ Μπέζος. Ο Μασκ προέβλεψε πέρυσι, όταν η χρηματιστηριακή αξία της Tesla ήταν 45 δισ. δολ., ότι τα αυτόνομα ή self-driving αυτοκίνητά της θα αυξήσουν την κεφαλαιοποίησή της στα 500 δισ. Η εκτόξευση του πλούτου του Μασκ έρχεται μετά σειρά θετικών ειδήσεων για την Tesla, όπως η ένταξη τον Δεκέμβριο στον δείκτη S&P 500 και η αναβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για τη μετοχή της σε «overweight» για πρώτη φορά από το 2017. Η Goldman Sachs, μάλιστα, αναμένει πως έρχεται νέο ράλι στη μετοχή της Tesla, μετά το +730% που ήδη σημειώνει φέτος, λόγω των εισροών πολλών funds όταν θα ενταχθεί στον βασικό δείκτη της Wall Street.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή