Στη Cepal τα κόκκινα δάνεια της Alpha Bank

Στη Cepal τα κόκκινα δάνεια της Alpha Bank

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης της δραστηριότητας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας («carve out») στην εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, τη Cepal, ανακοίνωσε η Alpha Bank. Σε δήλωσή του, ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης (φωτ.), σημείωσε ότι «η ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης της πλατφόρμας διαχείρισης των NPEs της τράπεζας σε αυτήν της Cepal είναι ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου που ανακοίνωσε η τράπεζα πριν από ένα χρόνο με στόχο τη ριζική εξυγίανση του ισολογισμού της». Το σύνολο των υπό διαχείριση δανείων της Cepal θα ανέλθει, μετά την ολοκλήρωση του Project Galaxy, σε περίπου 30 δισ. ευρώ, τοποθετώντας τη Cepal στον ευρωπαϊκό χάρτη ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης. H Cepal αναλαμβάνει τη διαχείριση όλων των δανείων της Alpha Bank ακόμη και εάν αυτά έχουν μόλις ένα μήνα καθυστέρηση, εξέλιξη που όπως εξηγεί η τράπεζα, «δεν επηρεάζει τη θέση των πελατών της ούτε μεταβάλλει τους όρους δανεισμού». 

Μέσω πλατφόρμας οι δωρεές στο Δημόσιο

Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας δωρεών (e-δωρεές) προβλέπει τροπολογία, που περιέχει σειρά διατάξεων που αφορούν μεταξύ άλλων την περιστολή του λαθρεμπορίου. Στόχος είναι να διασφαλιστεί πλήρως η διαφάνεια στις δωρεές που πραγματοποιούνται προς το Δημόσιο. Για τον σκοπό αυτό, η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει ευρετήρια δράσεων, δωρεών και δωρητών, ενώ εκτιμάται ότι θα επιτρέψει την εξοικονόμηση σημαντικών δαπανών. Αυτές σχετίζονται με τα μητρώα δωρεών που λειτουργούν σε κάθε υπουργείο για την καταχώριση δωρεών κινητών πραγμάτων ύψους έως 40.000 ευρώ.

Συστάσεις για να κλείσει το επενδυτικό κενό

Nα διερευνήσει τις αιτίες του μεγάλου επενδυτικού κενού στην Ελλάδα κάλεσε το ΔΝΤ ο εκπρόσωπος της Ελλάδας σε αυτό, Μιχάλης Μασουράκης. Οπως επισημαίνει, η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό επενδύσεων όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο τον κόσμο, αν εξαιρέσουμε κάποιες ακραίες περιπτώσεις. Με μεγάλη εμπειρία στο θέμα, από το παρελθόν του στο ΣΕΒ και όχι μόνο, ο κ. Μασουράκης κάλεσε το Ταμείο να υποβάλει συγκεκριμένες συστάσεις επ’ αυτού. Για να δούμε αν θα υπάρξει ανταπόκριση…

Πακέτο στήριξης 908 δισ. δολ. στις ΗΠΑ

Με ζητούμενο την άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι συνομιλίες για την περαιτέρω στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, διακομματική επιτροπή της Γερουσίας παρουσίασε χθες πρόταση για νέα δέσμη μέτρων 908 δισ. δολαρίων. Μεταξύ άλλων, προβλέπει 288 δισ. για τις μικρές επιχειρήσεις, 180 δισ. για επιδόματα στους ανέργους και 160 δισ. για τη στήριξη των πολιτειών και των τοπικών αρχών. Η κίνηση, της οποίας ηγούνται ο Δημοκρατικός Μαρκ Γουόρνερ και η Ρεπουμπλικανή Σούζαν Κόλιν, προδίδει την εντεινόμενη αγωνία που επικρατεί σχετικά με την πορεία της οικονομίας. Παράλληλα, ανταποκρίνεται στην έκκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ (φωτ.) για περαιτέρω στήριξη.

Κάλεσμα ΕΥΔΑΠ σε νεοφυείς εταιρείες 

Διαγωνισμό καινοτομίας διοργανώνει η ΕΥΔΑΠ σε συνεργασία με το δίκτυο καινοτομίας της ΕΕΣΥΠ και το MIT Enterprise Forum Greece. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ψηφιακές προκλήσεις της ΕΥΔΑΠ», καλεί νεοφυείς εταιρείες, ομάδες επιστημόνων, ερευνητικά κέντρα πανεπιστημίων, εταιρείες τεχνολογίας να προσφέρουν καινοτόμους λύσεις σε δύο προκλήσεις: τη δημιουργία αλγορίθμου ο οποίος με τη βοήθεια ιστορικών δεδομένων μετρήσεων να προβλέπει ποιοι μετρητές κατανάλωσης ύδατος είναι ελαττωματικοί και τη δημιουργία αλγορίθμου που να προβλέπει τη μελλοντική κατανάλωση μιας παροχής σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα π.χ. 1-3 μήνες. Οι προτάσεις που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα αξιολογηθούν με βάση την ακρίβεια της πρόβλεψης. Για κάθε προτεινόμενο μοντέλο θα προκύπτει ένα ποσοστό το οποίο θα υποδεικνύει το πλήθος των σωστών προβλέψεων ελαττωματικών μετρητών. Οι νικητές θα λάβουν χρηματικό βραβείο, ενώ ενδέχεται να αναλάβουν και συμβόλαιο χρήσης της λύσης που πρότειναν από την ΕΥΔΑΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή