Αναπτυξιακός ρυθμός πριν από την πανδημία

Αναπτυξιακός ρυθμός πριν από την πανδημία

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάπτυξη και όχι ύφεση, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση, σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους, επισήμανε σε δήλωσή του χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (φωτ.), για να τονίσει ότι η ελληνική οικονομία είχε αναπτύξει δυναμική πριν από την υγειονομική κρίση. Παράλληλα, κατά τον κ. Σταϊκούρα, η οικονομία επιδεικνύει αντοχές το β΄ και γ΄ τρίμηνο του έτους, όπως δείχνουν τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Τα στοιχεία έδωσαν αφορμή και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου πως δήθεν «η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που συνάντησε την ύφεση πριν τη συναντήσει η πανδημία». Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τον διαψεύδουν, τόνισε ο κ. Πέτσας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε, φαίνεται να παρακαλάει, ακόμη και στην πανδημία, για κρίση και πόνο μήπως και αντλήσει κάποια μικροπολιτικά οφέλη. Ετσι και τώρα, παρακαλάει για πιο βαθιά ύφεση.

Το ποσοστό του στη Lamda ενισχύει ο Σπύρος Λάτσης

Κατά περίπου 1% αύξησε το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development η Consolidated Lamda Holdings, ενισχύοντας το ποσοστό της σε περίπου 43%, από 42,2%. Η μεγαλομέτοχος της εισηγμένης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων απέκτησε στις 3 Δεκεμβρίου 1.362.164 κοινές ονομαστικές μετοχές της Lamda, με μέση τιμή 6,45 ευρώ και συνολική αξία 8.785.957,80 ευρώ. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, τη στήριξη του επικεφαλής της Consolidated Lamda Holdings, Σπ. Λάτση, στην επένδυση του Ελληνικού.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Jumbo έπεσε εκ νέου

Ενα από τα πιο δημοφιλή σλόγκαν της εταιρείας Jumbo ήταν πριν από αρκετά χρόνια το «Πάμε Jumbo». Λόγω του γενικού lockdown, ωστόσο, δεν είναι εφικτό να… πάμε όχι μόνο στα φυσικά καταστήματα Jumbo, αλλά ούτε και στο ηλεκτρονικό κατάστημα Jumbo. Το τελευταίο έκλεισε χθες για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες (η πρώτη ήταν στα μέσα Νοεμβρίου) λόγω του μεγάλου όγκου παραγγελιών. Μάλιστα, αυτή τη φορά ο όμιλος διέκοψε και τις ηλεκτρονικές παραγγελίες στην Κύπρο. 

Ισπανική πρόταση για στρατιωτικά τζιπ

Μετά τους Ισραηλινούς αλλά και άλλους ενδιαφερομένους, την Παρασκευή ήταν η σειρά της κοινοπραξίας των Ισπανών της Urovesa με τον όμιλο Κουιμτζή να παρουσιάσουν την πρότασή τους για το εθνικό… όχημα. Πρόκειται για τη διαδικασία επιλογής νέου τζιπ για τις ένοπλες δυνάμεις, μετά την απόφαση για απόσυρση των Mercedes Benz GD, σε μια προμήθεια προϋπολογισμού 550 εκατ. Ιταλικοί, γαλλικοί, αμερικανικοί, γερμανικοί, ισραηλινοί όμιλοι «πολιορκούν» την Αθήνα για τον σκοπό αυτό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, λέγεται πως έδειξε η αρμόδια επιτροπή, που όρισε ο υφυπουργός Αμυνας Αλκ. Στεφανής, στην ισπανική πρόταση και στη δυνατότητα ηλεκτροκίνησης. Στην παρουσίαση παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του υπουργείου Αμυνας της Ισπανίας και της ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα.  

Επένδυση 4,5 εκατ. στην κυβερνοασφάλεια 

Επένδυση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας Obrela Security Industries πραγματοποίησε το EOS Hellenic Renaissance Fund, που διαχειρίζεται η EOS Capital Partners με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη (φωτ.). Η επένδυση αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω αύξησης κεφαλαίου ενώ το fund κατέχει πλέον μειοψηφικό ποσοστό στον όμιλο της Obrela. Οπως σημειώνεται, η Obrela Security Industries ιδρύθηκε το 2009 στην Αθήνα από τους Γεώργιο Πατσή και Γεώργιο Δάγλα, διευθύνεται από τον πρώτο και δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας (Cyber Security Services), με πελάτες από όλους τους κλάδους της οικονομίας σε περισσότερες από οκτώ χώρες. Το επιχειρησιακό κέντρο και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας βρίσκονται στην Αθήνα, απασχολώντας περισσότερα από 50 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό, διατηρώντας επίσης παρουσία στο Λονδίνο και στο Ντουμπάι για την προώθηση των υπηρεσιών και εξυπηρέτηση των διεθνών πελατών της, οι οποίοι συνεισφέρουν πάνω από το 80% των πωλήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή