Οι Ολλανδοί αγόρασαν πακέτα της «Ελλάκτωρ»

Οι Ολλανδοί αγόρασαν πακέτα της «Ελλάκτωρ»

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 22,9% ή 49.084.013 μετοχές της «Ελλάκτωρ» δύναται να ανέλθει το άμεσο ποσοστό της Reggeborgh Invest στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης εταιρείας. Η εταιρεία ενίσχυσε σημαντικά τα ποσοστά της τις προηγούμενες ημέρες, αγοράζοντας συνεχώς πακέτα μετοχών από την αγορά. Συγκεκριμένα, στις 27 Νοεμβρίου, το ποσοστό της ενισχύθηκε από το 5,436% (11,64 εκατ. μετοχές) στο 7,815% (16,7 εκατ. μετοχές). Αντίστοιχα, μετά και τη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου, το ποσοστό του ολλανδικού fund αυξήθηκε εκ νέου σε 10,3% και 22,2 εκατ. μετοχές. Πρόκειται για την ίδια ημέρα κατά την οποία ο κ. Αν. Καλλιτσάντσης προχώρησε στην πώληση 1,7 εκατ. μετοχών του (0,8% του μετοχικού κεφαλαίου), κάτι που σημαίνει ότι ένα μέρος τους λογικά αποκτήθηκε από τη Reggeborgh Invest. Η τελευταία μπορεί πλέον να ελέγξει άμεσα το 22,9% του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς, ως γνωστόν, διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για το 12,5% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου, που ελέγχεται από τον κ. Λ. Μπόμπολα.

Μπόνους στους εργαζομένους της αλυσίδας «Μασούτης»

Αυξημένο θα δουν αύριο τον μισθό τους οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μασούτης». Σε επιστολή του προς τους εργαζομένους, ο επικεφαλής της εταιρείας Γιάννης Μασούτης τους ενημερώνει ότι μαζί με τη μισθοδοσία θα καταβληθεί και το μπόνους για το οποίο είχε δεσμευθεί τον Μάρτιο, ήτοι τη διανομή του 30% των κερδών της εταιρείας. Τώρα θα καταβληθεί το 30% με βάση τα κέρδη του 2019 και τον Μάρτιο του 2021 θα δοθεί και το επιπλέον ποσό, μιας και τα κέρδη του 2020 αναμένεται να είναι αρκετά περισσότερα.

Τα ποτά που έκαναν θραύση στην πρώτη καραντίνα

Ρούμι, τεκίλα, απεριτίφ και ποτά έτοιμα για κατανάλωση (Ready to Drink – RTD) ήταν τα ποτά των οποίων οι πωλήσεις στο κανάλι του σούπερ μάρκετ σημείωσαν αύξηση το διάστημα Μαρτίου – Αυγούστου 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. 
Σύμφωνα με την ετήσια μελέτη του ΙΟΒΕ για τον κλάδο των αλκοολούχων, οι πωλήσεις στο ρούμι αυξήθηκαν κατά 16%, της τεκίλας κατά 7%, των απεριτίφ κατά 9% και των RTDs ποτών κατά 3%. Στα υπόλοιπα κατεγράφη πτώση των πωλήσεων.

Νέο πρόγραμμα για επιδότηση e-shops

Επιδότηση στους μικρομεσαίους εμπόρους προκειμένου να προλάβουν το τρένο του ηλεκτρονικού εμπορίου θα δώσει, μέσω του ΕΣΠΑ, το κράτος. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της δράσης «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων») θα επιδοτεί μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ μικρές λιανεμπορικές επιχειρήσεις για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος. Αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι έως τις 31 Ιανουαρίου 2021. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 80 εκατ. ευρώ, δεν αποκλείεται όμως να αυξηθεί.

Αρνητικό κόστος δανεισμού για Πορτογαλία 

Σε αρνητικά επίπεδα διαμορφώθηκε χθες η απόδοση των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων για πρώτη φορά στην ιστορία, λόγω της αυξανόμενης αισιοδοξίας για την παγκόσμια οικονομία μετά τα ενθαρρυντικά νέα για τα εμβόλια, καθώς και της συνεχιζόμενης ισχυρής στήριξης από το πρόγραμμα PEPP (αγορά κρατικών ομολόγων) της ΕΚΤ, με την αγορά να αρχίζει ήδη να ποντάρει στον επόμενο… υποψήφιο.

Οι 10ετείς τίτλοι θεωρούνται ορόσημο για κάθε χώρα, καθώς ουσιαστικά αντικατοπτρίζουν το κόστος δανεισμού της. 
Εως τώρα, στο διεθνές κλαμπ αρνητικού κόστους δανεισμού (10ετία) ανήκουν οι Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ελβετία, με την Ισπανία να θεωρείται πως θα είναι η επόμενη, καθώς η απόδοση στο 10ετές της αγγίζει μόλις το 0,026%, ενώ δεν απέχει πολύ και η Κύπρος (0,159%). Από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ακολουθούν οι Μάλτα (0,245%), Βουλγαρία (0,275%), Ιταλία (0,552%), Ελλάδα (0,629%) και Κροατία (0,69%).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή