Αδειοδότηση φωτοβολταϊκών

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδειοδότηση φωτοβολταϊκών

Ιστορική ήταν η χθεσινή ημέρα για τη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες». Η θυγατρική της ΔΕΗ με το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ διασφάλισε χθες βεβαιώσεις παραγωγού για το σύνολο των φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος 1,9 MW, που προβλέπεται να κατασκευάσει στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για αιτήσεις που είχαν κατατεθεί ένα χρόνο πριν, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της μητρικής εταιρείας αναδιάρθρωσης του παραγωγικού της δυναμικού και στροφής στην πράσινη ενέργεια. Η αδειοδότηση των νέων έργων ενισχύει τη δυναμική που αναπτύσσει  εδώ και περίπου ένα χρόνο η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» στην αγορά των ΑΠΕ και εκτιμάται ότι θα επιταχύνει τα βήματα για τη συνεργασία με τη γερμανική RWE, βάσει της οποίας είναι η από κοινού ανάπτυξη έργων ΑΠΕ ισχύος 1,5 GW στη Δυτική Μακεδονία. Η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» αναμένεται να καταθέσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα νέες αιτήσεις για φωτοβολταϊκά ισχύος τουλάχιστον 500 MW, στη Μεγαλόπολη.

Η Optima Bank προετοιμάζει την είσοδό της στο Χ.Α.

Την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο τέλος του 2022 με αρχές 2023 προετοιμάζει η Optima Bank, προχωρώντας στα σχέδιά της με την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ύψους 80 εκατ. ευρώ, όπως αποφασίστηκε και κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση. Στόχος, να ολοκληρωθεί η ΑΜΚ, η οποία γίνεται με καταβολή μετρητών ύψους 21,30 ευρώ ανά μετοχή, πριν από τις 31 Δεκεμβρίου. Ηδη έχει συμπληρωθεί η ομάδα των επενδυτών – επιχειρηματιών, σε συνεννόηση με τους αρχικούς μετόχους, που θα συμμετάσχουν στην αύξηση με ποσό περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Ανοίγει η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Ενα βήμα πριν από την ενεργοποίησή του βρίσκεται το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», καθώς την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 10 το πρωί θα ανοίξει η πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος για υποβολή αιτήσεων για τις Περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σήμερα στις 10 το πρωί θα απενεργοποιηθεί το demo, δηλαδή η λειτουργία της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων σε δοκιμαστική λειτουργία, στην οποία καταχωρίστηκαν περίπου 62.000 εγγραφές.

Πώς θα μειωθούν οι τιμές στις τηλεπικοινωνίες 

Η κατάργηση της φορολογίας στις υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων και στις νέες ευρυζωνικές συνδέσεις σταθερής όχι μόνο θα ενίσχυε τη ζήτηση, αλλά και θα μείωνε τις τιμές, ανέφερε χθες, κατά το συνέδριο Economist, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης. «Κλειδί», βέβαια, για πιο προσιτές τιμές, όπως είπε, αποτελεί, εν γένει, η αποκλιμάκωση της φορολογίας, που θα δημιουργήσει περισσότερα κίνητρα για την ταχύτερη ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς. Σημαντική είναι και η συμβολή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω των οποίων θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, συμβάλλοντας στην υιοθέτηση ψηφιακών υπηρεσιών από πολίτες και επιχειρήσεις.

Ψηφιακά ραντεβού για ανέργους 

Μια νέα υπηρεσία, αυτή των «ψηφιακών ραντεβού» για ανέργους και επιχειρήσεις, παρέχει ο ΟΑΕΔ μέσω της πλατφόρμας myOAEDlive. Πρόκειται για μια προσπάθεια που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη και του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, ώστε να προγραμματίζονται ραντεβού σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για υπηρεσίες συμβουλευτικής από τους εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους, μέσω τηλεδιάσκεψης,  Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση myoaedlive.gov.gr. Ο ορισμός ραντεβού θα γίνεται μέσω κωδικών του Taxisnet. Κατά τη διαδικασία κράτησης, ο αιτών προσθέτει τα στοιχεία του, τα οποία θα ταυτοποιούνται κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Η πρόσβαση στο ραντεβού δεν απαιτεί αυξημένες ψηφιακές δεξιότητες καθώς γίνεται απευθείας μέσω συνδέσμου  που αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αιτούντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή