Αγώνας δρόμου για επίδομα θέρμανσης

Αγώνας δρόμου για επίδομα θέρμανσης

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύσκολη εξίσωση εξελίσσεται η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ. Στο υπουργείο Οικονομικών αδυνατούν να βρουν λύσεις που αφορούν τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος σε όσους θερμαίνονται με φυσικό αέριο αλλά και καυσόξυλα. Το πρόβλημα έγκειται στο πώς θα λαμβάνουν τα στοιχεία των λογαριασμών και σε τι διάστημα θα πιστώνουν το ποσό. Γα τα καυσόξυλα και τα πέλετ, όπως όλα δείχνουν, μετά την αγορά τους και με τη σχετική απόδειξη θα λαμβάνουν το ποσό που τους αντιστοιχεί στον λογαριασμό. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ η εφαρμογή θα ανοίξει το αργότερο στις 22 Δεκεμβρίου. Το θέμα είναι εάν η κυβέρνηση θα προλάβει να πιστώσει τα 84 εκατ. εντός του έτους όπως έχει υποσχεθεί. Σημειώνεται ότι το ανώτατο ποσό του επιδόματος θέρμανσης αυξάνεται στα 600 ευρώ, από 350 που ήταν την περυσινή χειμερινή περίοδο, ενώ το κατώτατο παραμένει στα 80 ευρώ. 

Νέος αναπληρωτής CEO στη Eurobank

Στη θέση του αναπληρωτή διευθύνoντος συμβούλου της «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών» και της Τράπεζας Eurobank εξελέγη χθες ο Ανδρέας Αθανασόπουλος σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Θεόδωρου Καλαντώνη. Ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος κατέχει και τη θέση του Group Chief Transformation Officer της τράπεζας, ορίστηκε επίσης εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και μέλος της επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού, καθώς και μέλος της διοικητικής επιτροπής της τράπεζας. Το Δ.Σ. εξέλεξε ακόμη την Cinzia Basile ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας και της τράπεζας.

Πρόταση για απόκτηση του 100% της Forthnet

Λίγο πριν από τη γραμμή τερματισμού βρίσκονται οι αλλαγές στη Forthnet, της οποίας το 84,6% ελέγχει η BC Partners. Το επενδυτικό fund προχώρησε, μέσω της Newco United Group Hellas, στην υποβολή δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας. Η δημόσια πρόταση αφορά το 15,40% του μετοχικού κεφαλαίου έναντι 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Σήμερα Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα και η γενική συνέλευση της Forthnet με θέμα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. 

Πρόεδρος στην ΕΕΕΠ ο Δημήτρης Ντζανάτος

Ο Δημήτρης Ντζανάτος αντικαθιστά τον Ευάγγελο Καραγρηγορίου στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), ύστερα από την ακρόασή του, χθες, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο νέος επικεφαλής της ΕΕΕΠ, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ελεγκτικής εταιρείας Grant Thornton Α.Ε. από το 1996 έως και το 2017, ανέφερε ότι θα ενισχυθεί η διαφάνεια στην Αρχή. Για τον σκοπό αυτό, την άνοιξη του 2021 θα έχουν καταρτιστεί οι εκθέσεις πεπραγμένων του 2019 και του 2020, ενώ οι οικονομικές καταστάσεις θα συντάσσονται με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης οι έμποροι

«Στα κάγκελα» κατά το κοινώς λεγόμενο βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος με το ενδεχόμενο να παραμείνει κλειστό το λιανεμπόριο τα Χριστούγεννα, περίοδο κατά την οποία παραδοσιακά πραγματοποιείται περίπου το 25% του συνολικού ετήσιου τζίρου και σε κάποιες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα αυτές των παιχνιδιών, το 50%-60% του τζίρου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επιχειρηματίες –και μάλιστα από τον κλάδο των αλυσίδων και των εμπορικών κέντρων– που προειδοποιούν ότι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, ακόμη και αν δραστηριοποιούνται στον κλάδο ένδυσης, για όσους έχουν επαγγελματικό ΑΦΜ κατά το παράδειγμα αλυσίδων προϊόντων τεχνολογίας και οικιακού εξοπλισμού. «Ας έρθουν να αγοράσουν δικηγόροι και γιατροί ρούχα και παπούτσια», λένε χαρακτηριστικά. Επισημαίνουν, δε, ότι ακόμη και αν επιτραπεί η λειτουργία μόνο του click & collect (παραλαβή προϊόντων από το κατάστημα τα οποία έχουν παραγγελθεί ηλεκτρονικά) απλώς θα σχηματισθούν ουρές… έξω από τα καταστήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή