Νέες αγορές πακέτων της «Ελλάκτωρ»

Νέες αγορές πακέτων της «Ελλάκτωρ»

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληθαίνουν αντί να μειώνονται τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι εφοπλιστές Ιω. Καϋμενάκης και Δημ. Μπάκος στην επιχειρούμενη αλλαγή διοίκησης από τον επενδυτικό όμιλο Reggeborgh Invest. Οι εν λόγω εφοπλιστές επισημοποίησαν την από κοινού (50% έκαστος) απόκτηση του 5% της «Ελλάκτωρ», δαπανώντας περί τα 14 εκατ. ευρώ. Πωλητής ήταν η Pemanoaro, το κοινό σχήμα των αδελφών Καλλιτσάντση, που πλέον έχει μειώσει το ποσοστό του σε λίγο πάνω από το 20%. Χρηματιστηριακές πηγές ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες ότι το Farallon έχει αναθέσει σε συγκεκριμένη AXE τη διάθεση του συνόλου του 25,5% της Pemanoaro. Ως εκ τούτου, η αγορά μόνο του 5% από το σχήμα της Invesco Capital των κ. Καϋμενάκη – Μπάκου προκαλεί απορίες σχετικά με το εάν υφίσταται συμφωνία για το σύνολο του ποσοστού του Farallon και απλώς αυτή θα γίνει σε… δόσεις ή όχι. Αν δεν υφίσταται συμφωνία για άλλες αγορές μετοχών, τα πράγματα περιπλέκονται εκ νέου, τη στιγμή που και ο ρόλος της διοίκησης Καλλιτσάντση δεν είναι ξεκάθαρος.

Τάσεις φυγής εκδηλώνονται από αλυσίδες ένδυσης

«Ηχηρές» προβλέπεται να είναι οι αποχωρήσεις μεγάλων αλυσίδων ένδυσης από καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας τους επόμενους μήνες. Ηδη, όπως επιβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές της κτηματαγοράς, ένα ιδιαίτερα γνωστό «σήμα» έχει δρομολογήσει την απομάκρυνσή του από ακίνητο στο κέντρο του Κολωνακίου, κάτι που θα συμβεί εντός της προσεχούς άνοιξης. Μάλιστα, πληροφορούμαστε ότι η έξοδος αυτή θα γίνει παρά τη συναίνεση των ιδιοκτητών για μείωση του ενοικίου. Ανάλογες κινήσεις αναμένονται τους επόμενους μήνες, ακόμη και στα πιο εμπορικά σημεία του λεκανοπεδίου.

Σύγχρονο κλειστό κύκλωμα καταγραφής στο κτίριο «Κεράνη»

Με τη μεταστέγαση δημόσιων υπηρεσιών στο κτίριο του πρώην καπνεργοστασίου «Κεράνη» επί της λεωφόρου Θηβών 196-198 στου Ρέντη να έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, σειρά φαίνεται ότι έχει η εγκατάσταση σε αυτό σύγχρονου εξοπλισμού. Ετσι, πολύ σύντομα, στο κτίριο θα τοποθετηθεί κλειστό κύκλωμα καταγραφής με κάμερες, καθώς το υφιστάμενο είναι πεπαλαιωμένο και θα πρέπει να αντικατασταθεί. Πρόκειται για εργασία που δεν θα διαρκέσει παραπάνω από δέκα ημέρες, καθώς υπάρχει ήδη η αναγκαία καλωδίωση.

Αλλαξε χέρια το 5% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής  

Σημαντικές συναλλαγές, που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσοστό 5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Συνολικά, πέρασαν πέντε πακέτα μετοχών, με το τίμημα να ανέρχεται σε 68 εκατ. ευρώ, ποσό που προσεγγίζει τα έσοδα από την ιδιωτική τοποθέτηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες. Αγοραστές ήταν ξένοι θεσμικοί επενδυτές, οι οποίοι είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους το προηγούμενο διάστημα. Ετσι, π.χ., στις 14 Δεκεμβρίου και χθες ο κ. Γ. Περιστέρης πούλησε μετοχές αξίας 26,9 εκατ. ευρώ, μέσω δύο ξεχωριστών πακέτων. Αλλα τρία πακέτα μετοχών, αξίας 41,5 εκατ. ευρώ (μεταξύ αυτών και μετοχές του κ. Μιχ. Γουρζή, μέλους του Δ.Σ. της εταιρείας), πουλήθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου.

Η οικονομική ιστορία της Ελλάδας

Μια εξαιρετικά πολύτιμη μελέτη, για όσους ενδιαφέρονται για την οικονομική ιστορία της Ελλάδας χωρίς να είναι απαραιτήτως οικονομολόγοι ή ιστορικοί, κυκλοφόρησε από το Κέντρο Πολιτισμού Ερευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος. Πρόκειται για τον πρώτο τόμο του έργου του Χρυσάφη Ιορδάνογλου «Η ελληνική οικονομία μετά το 1950». Σε αυτό τον τόμο μελετά την περίοδο 1950-1973. Ο Χρ. Ιορδάνογλου σπούδασε νομικά στο ΑΠΘ και οικονομικά στο London School of Economics και στο Queen Mary College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και στο Πάντειο. Διετέλεσε μέλος του Ρήγα Φεραίου, γραμματέας της Σπουδάζουσας, που συνελήφθη και βασανίστηκε επί χούντας. Εχοντας στη σκευή του την επιστημονική γνώση, την ακαδημαϊκή εμπειρία και το πνεύμα των παλιών Ρηγάδων, που αντιστάθηκαν στον λαϊκισμό, αμφισβήτησαν τις αυθεντίες και αρνήθηκαν τις εύκολες απαντήσεις, ο Ιορδάνογλου στο τρίτομο έργο του επιχειρεί μια βαθιά ανάλυση της οικονομικής εξέλιξης της χώρας από το τέλος του Εμφυλίου έως πρόσφατα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή