Επιδότηση δόσης με ευελιξία

Επιδότηση δόσης με ευελιξία

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τροπολογία που θα προβλέπει τη δυνατότητα παράτασης της επιδότησης για το πρόγραμμα «Γέφυρα» έως τα τέλη του 2020, αναμένεται να φέρει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Η παράταση δεν αφορά τη διάρκεια της επιδότησης από το κράτος, η οποία παραμένει για εννέα μήνες. Δίνεται ωστόσο προκειμένου όσοι οφειλέτες έχουν μπει σε μορατόριουμ έως και τον Μάρτιο, να μην υποχρεωθούν να διακόψουν την αναστολή καταβολής δόσης που έχουν πάρει από τις τράπεζες και να επωφεληθούν, παράλληλα, της 9μηνης επιδότησης από το Δημόσιο μέσω της ένταξής τους στη «Γέφυρα». Η ίδια ευελιξία θα ισχύσει πάντως και για όσους είχαν στεγαστικά δάνεια σε καθυστέρηση, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα να ενταχθούν σε μορατόριουμ αλλά μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Γέφυρα». Προκειμένου να πάρουν την κρατική επιδότηση, θα πρέπει προηγουμένως να ρυθμίσουν το στεγαστικό δάνειό τους με την τράπεζα και έτσι η παράταση θα δοθεί ώστε να έχουν τον αναγκαίο χρόνο για τον διακανονισμό της οφειλής.

6.500 ευρώ ανώτατος μισθός στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία»

Πλαφόν στους μισθούς των εργαζομένων που εντάσσονται στο πρόγραμμα Συν-Εργασία θέτει το υπουργείο Εργασίας, μετά την αποκάλυψη περιπτώσεων που επιχειρήσεις είχαν δηλώσει μισθούς 60.000 ή ακόμη και 80.000 ευρώ. Το πλαφόν ορίζεται στο ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών, ήτοι 6.500 ευρώ, με το υπουργείο Εργασίας να εκτιμά πως έτσι θα τεθεί φραγμός στους επιτήδειους που, με στόχο να εισπράξουν υψηλές επιδοτήσεις, καθώς το πρόγραμμα επιδοτεί το 60% του μισού μισθού σε περίπτωση μείωσης ωραρίου 50%, δήλωναν μισθούς 80.000 ευρώ, με την επιδότηση να ανέρχεται σε 24.000 ευρώ!

Στο Δ.Σ. της ESMA η Βασιλική Λαζαράκου

H πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, εξελέγη ομόφωνα από το συμβούλιο εποπτών της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής, με θητεία που λήγει τον Ιούνιο του 2023. Η εκλογή της κ. Λαζαράκου στο διοικητικό συμβούλιο της ESMA αποτελεί θετική εξέλιξη για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς αναγνωρίζεται η συμβολή της στον ευρωπαϊκό θεσμικό φορέα, σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη σημαντικές διεργασίες στις ευρωπαϊκές και διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Εξαγορά 284 εκατ. δολ. από την Energean

H Energean ολοκλήρωσε την εξαγορά της Edison E&P με τo τελικό τίμημα να φτάνει τα 284 εκατ. δολάρια (203 το καθαρό μετά τις ταμειακές ροές), μέσω της οποίας η εταιρεία αποκτά παρουσία σε εννέα χώρες και ενισχύει τις προοπτικές της για περαιτέρω ανάπτυξη. Τα αποθέματα του ομίλου αυξάνονται σε 850 εκατ. ισοδύναμου πετρελαίου, με το 70% αυτών να είναι φυσικό αέριο. «Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας να καταστούμε η ηγέτις, ανεξάρτητη παραγωγός εταιρεία στη Μεσόγειο», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας. 

Αίτημα της ΔΕΠΑ στην Επ. Ανταγωνισμού

Aπαλλαγή από την υποχρέωση εφαρμογής προγράμματος διάθεσης ποσοτήτων φυσικού αερίου μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών ζητάει, με εισήγησή της προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ΔΕΠΑ. Η εταιρεία επικαλείται τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην αγορά σε ό,τι αφορά την ανάγκη ρευστότητας και τον ανταγωνισμό. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το αίτημα συνδέεται με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η ΔΕΠΑ έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού για πρώτη φορά το 2012 για τη δημοπράτηση συγκεκριμένων ποσοτήτων φυσικού αερίου στο πλαίσιο απόφασης της Επιτροπής για την ενίσχυση του ανταγωνισμού, δεδομένου ότι η ΔΕΠΑ κατείχε τότε και για τα μετέπειτα χρόνια δεσπόζουσα θέση. Πλέον, το μερίδιο της ΔΕΠΑ έχει υποχωρήσει κάτω από 40%, συνεπεία του έντονου ανταγωνισμού κυρίως στην αγορά LNG. H Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, θα εξετάσει το αίτημα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας, στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή