Πέφτουν οι υπογραφές για μεταβίβαση της ΕΛΒΟ

Πέφτουν οι υπογραφές για μεταβίβαση της ΕΛΒΟ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπογραφή της σύμβασης πώλησης του ενεργητικού της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων από την ειδική διαχείριση προς την κοινοπραξία ισραηλινών συμφερόντων που αναδείχθηκε αγοραστής από τον διαγωνισμό που διενήργησε για λογαριασμό του Δημοσίου η ειδική διαχείριση αναμένεται να προχωρήσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται πως η νέα ΕΛΒΟ θα έχει ως βασικούς μετόχους την Plasan Sasa Ltd (κατέχει το 47,6% του μετοχικού κεφαλαίου), τον όμιλο Katsav (47,6%) και τον Ελληνα επιχειρηματία Αριστείδη Γλύνη (4,8%). Η νέα ΕΛΒΟ αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή – συναρμολόγηση του νέου εθνικού οχήματος που θα προμηθευτούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συμμετέχουν τέσσερα μέλη, Ισραηλινοί όλοι, με δύο να εκπροσωπούν τον όμιλο Katsav και άλλοι δύο τον όμιλο Plasan. 

Ηλεκτρονικές πωλήσεις από καταστήματα franchising

Τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πωλήσεις ακόμη και σε περιοχές εκτός της σύμβασης που έχουν με τον δικαιοπάροχο, προτείνεται να έχουν καταστήματα τα οποία λειτουργούν με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchising). Τούτο προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία ψηφίστηκε χθες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η παραπάνω δυνατότητα θα ισχύει έως τις 31/3/ 2021. Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, καθώς συχνά διατηρεί ηλεκτρονικό κατάστημα ο δικαιοπάροχος, η αλυσίδα δηλαδή, και καρπώνεται το όφελος από όλες τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. 

Οι συντάξεις 35.000 αγροτών ξεμπλοκάρουν

Ανοίγει ο δρόμος για συνταξιοδότηση 35.000 αγροτών με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή. Ετσι, νομιμοποιείται ο μέχρι 31/12/2016 διανυθείς χρόνος ασφάλισης στους κλάδους πρόσθετης και κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ, εφόσον, με την υποβολή αιτήματος συνταξιοδότησης, οι ενδιαφερόμενοι εξοφλήσουν τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές. Ομοίως, νομιμοποιείται ο χρόνος ασφάλισης σε περίπτωση που έχει γίνει μέχρι την ισχύ του νόμου ρύθμιση οφειλών. Με τη διάταξη ξεμπλοκάρουν αιτήσεις που συγκαταλέγονται στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του e-ΕΦΚΑ.

Εισάγεται στο Χ.Α. η Interlife ΑΑΕΓΑ 

Πράσινο φως έλαβε η Interlife ΑΑΕΓΑ για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ αναμένεται άμεσα η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το X.A., αφού διαπίστωσε την κατ’ αρχήν συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων εισαγωγής, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του συνόλου των 18.567.912 κοινών ονομαστικών μετοχών της Interlife, ενώ μόλις εγκριθεί το ενημερωτικό από την κεφαλαιαγορά, θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης. Υπενθυμίζεται πως η Interlife είναι ήδη από το 2012 εισηγμένη στη ΝΕΑ του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και μετά την εισαγωγή της στο Χ.Α. θα διαπραγματεύεται ταυτόχρονα και στα δύο χρηματιστήρια.

Εργο στην Ισπανία για τη «Μυτιληναίος»

Tην απόκτηση νέου φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 50 MW, στην Ισπανία από τη Viridi RE ανακοίνωσε η «Μυτιληναίος», μέσω του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD). Το ηλιακό project βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ισπανία και ειδικότερα στον δήμο Jaén (Ανδαλουσία), η οποία χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία της. Η κατασκευή του έργου Jaen είναι προγραμματισμένη για το πρώτο τρίμηνο του 2021 και θα συνδεθεί με τον υποσταθμό Endesa υψηλής τάσης. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι’ αυτό το νέο έργο στην Ισπανία, καθώς αποτελεί σημαντικό σταθμό της ανάπτυξής μας στην Ιβηρική Χερσόνησο και στην Ευρώπη. Χαιρόμαστε επίσης που συνεργαζόμαστε με μια επαγγελματική εταιρεία ανάπτυξης έργων όπως είναι η Viridi RE και είμαστε σίγουροι ότι και στο μέλλον θα μοιραστούμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες», δήλωσε ο Νίκος Παπαπέτρου, γενικός διευθυντής του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή