Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της «Ελλάκτωρ»

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της «Ελλάκτωρ»

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμα επεισόδιο στην υπόθεση της νέας διοίκησης του ομίλου Ελλάκτωρ φαίνεται πως εκτυλίχθηκε αργά χθες το απόγευμα, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της εταιρείας. Πρόκειται για μια κίνηση που φημολογούνταν ότι θα πράξει ο κ. Δ. Καλλιτσάντσης τις τελευταίες εβδομάδες, επιβεβαιώνοντας και εμπράκτως την ύπαρξη «κόντρας» με τον κ. Αν. Καλλιτσάντση, διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες παραιτήσεις, όπως π.χ. των κ. Τ. Δουμάνογλου και Μ. Κατούνα, μετά τη συμφωνία για πώληση του ποσοστού της Farallon στην Invesco των κ. Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου. Οι τελευταίοι αναμένεται να υποδείξουν νέα μέλη στο Δ.Σ. της εταιρείας, το οποίο θα χρειαστεί να λάβει την έγκριση της πλειοψηφίας των μετόχων στη γενική συνέλευση της 7ης Ιανουαρίου. Τη δική της πρόταση για νέο Δ.Σ. έχει προτείνει και η Reggeborgh Invest, υπό τους κ. Γ. Μυλωνογιάννη και Αρ. Ξενόφο.

Στρατηγική συνεργασία Prodea με Γ. Παπαλέκα

Σήμερα αναμένονται τα… σπουδαία σχετικά με τη γνωστοποίηση περισσότερων λεπτομερειών όσον αφορά τη στρατηγική συνεργασία που κυοφορείται ανάμεσα στην Prodea και στον κ. Γ. Παπαλέκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος είναι ο αγοραστής του χαρτοφυλακίου των 18 γραφείων και καταστημάτων που συμφώνησε να πωλήσει η εισηγμένη αντί 134,2 εκατ. ευρώ. Ο κ. Παπαλέκας είναι περισσότερο γνωστός για την αγορά του «Nammos» στη Μύκονο το 2014, ενώ τον τελευταίο χρόνο προχώρησε στη ρευστοποίηση της συμμετοχής του στην Globalworth, την εταιρεία ακινήτων που ίδρυσε στη Ρουμανία.

Αρχές Ιανουαρίου η καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ 

Στις πρώτες 12 ημέρες του 2021 θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές του επιδόματος των έως 534 ευρώ για όσους εργαζομένους είναι σε αναστολή τον Δεκέμβριο. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας χθες στο Mega. Αν και είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι οι πληρωμές μπορεί να γίνονταν νωρίτερα, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι αιτήσεις διαρκούν έως τις 31 Δεκεμβρίου, θα υπάρξουν διασταυρώσεις στοιχείων, θα δοθεί προθεσμία μερικών ημερών για διορθώσεις και στη συνέχεια θα γίνουν οι πληρωμές.

Δυστύχημα σε σταθμό του ΑΔΜΗΕ στη Ζάκυνθο

Θανατηφόρο ήταν το ατύχημα που σημειώθηκε χθες στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στη Ζάκυνθο, με θύμα τον Νικόλαο Τσίρκα, εργαζόμενο της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς. Ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θανών υπέστη ηλεκτροπληξία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επιδιόρθωσης βλάβης. Αρμόδια στελέχη της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ μετέβησαν χθες στη Ζάκυνθο προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος εξέφρασε χθες ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης. Ο υπουργός «καλεί τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ να διερευνήσει τα αίτια και υπογραμμίζει ότι το υπουργείο και ο ΑΔΜΗΕ θα σταθούν δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου τεχνικού της εταιρείας».

Διαγωνισμός για αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα

Στις 24 Μαΐου θα διεξαχθεί ο κοινός διαγωνισμός για νέα αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα συνολικής ισχύος 350 MW. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΡΑΕ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 22 Μαρτίου. Η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε στις 17 Δεκεμβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ορίστηκε στα 53,86 ευρώ η μεγαβατώρα και για τις δύο τεχνολογίες, χαμηλότερη από τα 56,04 ευρώ η μεγαβατώρα και τα 56,41 ευρώ η μεγαβατώρα που θα ήταν αντιστοίχως για τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά με βάση τον προηγούμενο μηχανισμό καθορισμού της. Οι αρμόδιοι φορείς εκτιμούν ότι η υψηλή ζήτηση για έργα ΑΠΕ που εκφράστηκε στον τελευταίο κύκλο αιτήσεων της ΡΑΕ θα οδηγήσει σε πολύ χαμηλότερες τιμές, εξέλιξη που θα προδιαγράψει αντιστοίχως καθοδική πορεία για τους διαγωνισμούς που θα ακολουθήσουν μέσα στο 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή