Ασφαλιστικά μέτρα για έργο του ΑΔΜΗΕ

Ασφαλιστικά μέτρα για έργο του ΑΔΜΗΕ

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανονικά θα διεξαχθεί σήμερα η δικάσιμος των ασφαλιστικών μέτρων της Μονής  Αγ. Θεοδώρων στα Καλάβρυτα κατά του έργου του δυτικού διαδρόμου, το οποίο υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ στην Πελοπόννησο. Τόσο ο ΑΔΜΗΕ όσο και η μονή συναίνεσαν στο να συζητηθεί η υπόθεση χωρίς την εξέταση μαρτύρων, κάτι που απαιτούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο δυτικός διάδρομος αφορά τη νέα γραμμή μεταφοράς 400 kV μεταξύ Μεγαλόπολης και Πάτρας, η οποία είναι ολοκληρωμένη κατά 98%. Ωστόσο, το υπόλοιπο 2% έχει «παγώσει» εδώ και περίπου ένα χρόνο, καθώς η μονή εναντιώνεται στην εγκατάσταση των δύο τελευταίων πυλώνων (από τους 310 συνολικά της γραμμής μεταφοράς), οι οποίοι διέρχονται σε απόσταση 500 μέτρων από το γυναικείο μοναστήρι. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, είναι κρίσιμο για την ευστάθεια του συστήματος της Πελοποννήσου, ενώ η ολοκλήρωσή του θα δώσει τη δυνατότητα ένταξης ισχύος άνω των 600 MW από νέα έργα ΑΠΕ στην περιοχή.

Στο ταμπλό του Χ.Α. στις 26 Ιανουαρίου η Interlife 

Στις 26 Ιανουαρίου ξεκινούν τη διαπραγμάτευση στο ταμπλό του Χ.Α. οι μετοχές της Interlife, σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε η ασφαλιστική εταιρεία μέσω του ενημερωτικού δελτίου εισαγωγής. Πρόκειται για την πρώτη «καθαρή» εισαγωγή στην ελληνική αγορά έπειτα από πολλά χρόνια. Οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται παράλληλα στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. και στη ΝΕΑ του Χρηματιστηρίου της Κύπρου (ΧΑΚ). Η τιμή εισαγωγής θα ισούται με την τιμή κλεισίματος της αμέσως προηγούμενης ημέρας διαπραγμάτευσης στην αγορά του ΧΑΚ.

Με «κούρεμα» οι νέες κύριες και επικουρικές συντάξεις 

Οι νέοι συνταξιούχοι… πληρώνουν τον νόμο Κατρούγκαλου, καθώς λαμβάνουν χαμηλότερες αποδοχές. Από τα στοιχεία του «Ηλιος» προκύπτει πως οι νέες κύριες συντάξεις με οριστική απόφαση συνταξιοδότησης που αποδόθηκαν τον Ιανουάριο είναι κατά 5,7% χαμηλότερες σε σύγκριση με τη μέση κύρια σύνταξη των παλαιών ασφαλισμένων, συνεπεία του νόμου Κατρούγκαλου. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η μείωση των νέων επικουρικών συντάξεων, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως υποχωρούν κατά 9,2% σε σύγκριση με τις παλιές επικουρικές.

Το ομολογιακό δάνειο της Forthnet στα 43 εκατ. 

Περαιτέρω ρευστότητα διοχετεύει στη Forthnet ο βασικός μέτοχος της εταιρείας NewCo United Group Hellas. Με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης εταιρείας τηλεπικοινωνιών, αυξάνεται κατά 16 εκατ. ευρώ, στα 43 εκατ. ευρώ, η αξία του ομολογιακού δανείου του οποίου, αρχικά, το ύψος είχε διαμορφωθεί σε 27 εκατ. ευρώ. Την εν λόγω συναλλαγή, δηλαδή την τροποποίηση της σύμβασης του ομολογιακού δανείου, χαρακτηρίζει δίκαιη κι εύλογη η Deloitte στην έκθεση του ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή λογιστή. Η Forthnet βρίσκεται σε πυρετό αλλαγών, έχοντας πρόσφατα ανακοινώσει την ολοκλήρωση, κατόπιν κοινής συμφωνίας, της συνεργασίας της με τους κ. Γρηγόρη Κατσογιάννη και Γρηγόρη Τσουγκριάνη, δύο στελέχη που βρίσκονταν στην εταιρεία από το 2012 και 2010, αντίστοιχα.

Αναζητεί κεφάλαια 3 εκατ. η Convert Group

Επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ επιδιώκει να αντλήσει, από τον επόμενο μήνα, η ελληνική εταιρεία Convert Group, αναζητώντας επενδυτές είτε από Ελλάδα είτε από εξωτερικό, με σκοπό να δρομολογήσει και το άνοιγμα των υπηρεσιών της data & analytics σε άλλες χώρες. Η εταιρεία παροχής και ανάλυσης δεδομένων του ηλεκτρονικού εμπορίου πρόσφατα πούλησε στην ΕΥ Ελλάδος το συμβουλευτικό της τμήμα, διατηρώντας ωστόσο τα προϊόντα data & analytics, τα οποία αποτελούν έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο ανάπτυξης για την εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδρυτές της θα παραμείνουν στην Convert Group ενώ, μετά την απόκτηση των συμβουλευτικών δραστηριοτήτων από την ΕΥ, από τα 52 άτομα στην εταιρεία θα παραμείνουν οι 45. Κατά πληροφορίες, ο τζίρος των συμβουλευτικών δραστηριοτήτων της Convert Group ξεπερνούσε τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ το συγκεκριμένο τμήμα εποφθαλμιούσαν και άλλοι παίκτες της αγοράς, αφού εκφράστηκε ενδιαφέρον και από ανταγωνιστές της ΕΥ Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή