Περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της ενέργειας

Περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της ενέργειας

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεδιάσκεψη είχε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας (φωτ.) με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Yuval Steinitz. Στην τηλεδιάσκεψη επιβεβαιώθηκαν εκ νέου το έντονο ενδιαφέρον και η στήριξη των δύο χωρών στα έργα του αγωγού φυσικού αερίου East Med και του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης EuroAsia, τα οποία θα αποτελέσουν στρατηγική ενεργειακή σύζευξη μεταξύ της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης. Οι κ. Σκρέκας και Steinitz αναφέρθηκαν στις άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, και στη στενή συνεργασία των δύο κυβερνήσεων στο πλαίσιο του τριμερούς σχήματος Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, καθώς και της συνεργασίας 3+1 με τη συμμετοχή των ΗΠΑ. Στις 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί πολυμερής τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Ενέργειας αρκετών χωρών της νοτιοανατολικής και κεντρικής Ευρώπης (Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία και Ουγγαρία), προκειμένου να εξεταστούν δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των χωρών αυτών στον τομέα της ενέργειας.

Μετατίθεται η σύνταξη ισολογισμών σε ESEF

Η Ελλάδα θα υιοθετήσει την επιλογή που έχουν δώσει στις χώρες οι ευρωπαϊκές αρχές για την αναβολή κατά ένα έτος της εφαρμογής του νέου ευρωπαϊκού προτύπου δημοσίευσης των ετήσιων οικονομικών εκθέσεων των εισηγμένων, το ESEF (Ευρωπαϊκή Ενιαία Ηλεκτρονική Μορφή), όπως ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών. Ετσι, θα επιτραπεί στις ελληνικές εισηγμένες να συμμορφωθούν με την υποχρέωση για σύνταξη ετήσιων οικονομικών εκθέσεων σε ESEF για τις χρήσεις που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2021 και εφεξής. Οσες το επιθυμούν θα μπορούν, ωστόσο, να εφαρμόσουν το μέτρο από τη χρήση του 2020.

Διαδικτυακά τον Απρίλιο η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα θα πραγματοποιήσουν διαδικτυακά την εαρινή τους σύνοδο, που έχει προγραμματιστεί για την εβδομάδα 5-11 Απριλίου, εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την πανδημία. Η διάσκεψη πραγματοποιείται συνήθως με τη συμμετοχή 10.000 κυβερνητικών αξιωματούχων, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, αλλά και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι συγκεντρώνονται στην Ουάσιγκτον, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά κτίρια διοίκησης των δύο οργανισμών. 

Στόχος της Πειραιώς η πλήρης ψηφιοποίηση 

Τον τόνο για την εντατική υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού της Τράπεζας Πειραιώς έδωσε με επιστολή του προς τα ανώτερα στελέχη της τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου. Οπως ανέφερε, στόχος είναι η Πειραιώς να γίνει μια λιτή τράπεζα, με σύγχρονη διάρθρωση, απλές διαδικασίες, πλήρως ψηφιοποιημένη και εμπορικά αποτελεσματική. Για την ενίσχυση και επιτάχυνση της εφαρμογής του σύνθετου και πολυεπίπεδου εγχειρήματος, συστάθηκε ειδική μονάδα με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Γιώργο Καραμουσαλή, ο οποίος θα υποστηρίζει τον συντονισμό των έργων και θα έχει την ευθύνη της παρακολούθησης και έγκαιρης υλοποίησης του σχεδίου.

Κόντρες για το νέο Δ.Σ. της «Ελλάκτωρ» 

Καταγγελίες υποβλήθηκαν χθες στις αρμόδιες αρχές αναφορικά με την ανεξαρτησία του κ. Κ. Τούμπουρου ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου, που έχει προταθεί από τη Reggeborgh Invest, στο πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών που επιθυμεί να φέρει στην «Ελλάκτωρ». Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο κ. Κ. Τούμπουρος είναι μέτοχος κατά 60% στην εταιρεία Toumpouros Temco ATE, ενώ ένα πρόσθετο 30% ελέγχεται από την εταιρεία Orbys Greece B.V. H εταιρεία αυτή, που εδρεύει στην Ολλανδία, έχει αρκετές συνδεδεμένες εταιρείες ακινήτων, όπως η Orbys Athens, ενώ ως διευθυντές/διαχειριστές εμφανίζονται ο κ. Μπαστιάν Γιοχάνες Χόλτερμαν, γιος του διευθύνοντος συμβούλου της Reggeborgh, Χένρι Χόλτερμαν, και ο κ. Ρ. Χέκερτ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εμφανίζεται ως κατέχων θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Reggeborgh. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τόσο η πλευρά της Reggeborgh όσο κι εκείνη του κ. Τούμπουρου απορρίπτουν την προσπάθεια σύνδεσής τους, ως μη ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα και επιφυλάσσονται παντός δικαιώματός τους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή