Οι πρώτοι 100 φορτιστές ηλεκτρικών Ι.Χ. της ΔΕΗ

Οι πρώτοι 100 φορτιστές ηλεκτρικών Ι.Χ. της ΔΕΗ

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα καταστήματα της αλυσίδας «Βασιλόπουλος», σε δήμους και σε καταστήματα της ίδιας της εταιρείας θα εγκατασταθούν οι πρώτοι 100 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων της ΔΕΗ. Πρόκειται για φορτιστές της Blink, τους οποίους η ΔΕΗ έχει ήδη προμηθευτεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού και θα εγκαταστήσει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Τη Δευτέρα, έληξαν δύο ακόμη διαγωνισμοί της ΔΕΗ, στους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν 11 εταιρείες, ενώ την ίδια ημέρα στον αέρα βγήκε ένας ακόμη, καθώς η εταιρεία κλιμακώνει την υλοποίηση της στρατηγικής της για την εγκατάσταση πανελλαδικά 1.000 σταθμών φόρτισης κατά τα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα. Ο ένας διαγωνισμός με προϋπολογισμό 393.000 ευρώ αφορά προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση 200 φορτιστών (ισχύος 7 kW AC και 22 kW). Ο δεύτερος αφορά φορτιστές άνω των 100 kW, με προϋπολογισμό 367.800 ευρώ. Ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε χθες και λήγει στις 15 Φεβρουαρίου αφορά την προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση 18 φορτιστών ισχύος 50 KV DC έναντι συνολικού προϋπολογισμού 407.400 ευρώ. 

Πλεόνασμα 30,3 εκατ. για την ΕΕΤΤ το 2021

Θετικό ισοζύγιο αναμένεται να εμφανίσει το 2021 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για τη φετινή χρονιά, τα προσδοκώμενα έσοδα του φορέα από ανταποδοτικά, τέλη χρήσεως, λοιπά τέλη, πρόστιμα και έσοδα από τόκους τοποθετούνται σε 45,3 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά τις δαπάνες, το ύψος τους τοποθετείται σε 14,9 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το ισοζύγιο να είναι θετικό και να διαμορφώνεται σε 30,3 εκατ. ευρώ. Η ΕΕΤΤ είχε διενεργήσει, μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, τον διαγωνισμό για τη χορήγηση φάσματος 5G, που συγκέντρωσε έσοδα 372 εκατ. ευρώ.

Στο Μέγαρο Αθήναι το Ταμείο Ανάκαμψης

Στον πέμπτο και έκτο όροφο του Μεγάρου Αθήναι, που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου 25-29, θα στεγαστούν τα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών. Οι δύο αυτοί όροφοι, επιφανείας 1.640 τ.μ., ανήκουν στον ΟΠΑΠ, αποτελώντας, στα μέσα της δεκαετίας του 1960, τα πρώτα γραφεία του οργανισμού. Ο ΟΠΑΠ θα μισθώνει τα ακίνητα στο Ταμείο Ανάκαμψης έως τις 31 Μαρτίου 2027 και θα εισπράττει μηνιαίο ενοίκιο ύψους 23.650 ευρώ, σταθερό για μία τριετία.

Πρεμιέρα στο Χ.Α. για την Interlife

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε χθες τη διοίκηση της Interlife AAEΓΑ με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά των 18.567.912 κοινών ονομαστικών της εταιρείας, με τιμή έναρξης τα 3,48 ευρώ. «Η είσοδος της Interlife στο χρηματιστήριο αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή αλλά και διπλή χαρά, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της εταιρείας μας. Μια διαδρομή σταθερά ανοδική και κερδοφόρα ακόμη και μέσα στη δεκαετία των μνημονίων», σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Βοτσαρίδης, χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης του Χ.Α.

Χωρίς ασυμβίβαστο για CEO στην «Ελλάκτωρ» 

Χωρίς προσκόμματα και τυχόν ασυμβίβαστα μπορεί να αναλάβει CEO του ομίλου «Ελλάκτωρ» ο κ. Αρης Ξενόφος (φωτ.), τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρουν εκπρόσωποι της Reggeborgh. Απαντώντας σε σχετικές καταγγελίες, άνθρωποι με γνώση των σχετικών ζητημάτων σημειώνουν ότι η νομοθεσία που απαγόρευε τη συμμετοχή μελών της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ σε τρίτες εταιρείες, που έχουν συνδιαλλαγεί με το Ταμείο για περίοδο δύο ετών μετά την αποχώρησή τους, έχει τροποποιηθεί. Βάσει της τροποποίησης, τυχόν ασυμβίβαστο ρυθμίζεται εφεξής από τον εσωτερικό κανονισμό της ΕΕΣΥΠ (υπερταμείο). Αυτός αναφέρει ότι μετά την αποχώρησή τους από το Ταμείο, τα πρώην μέλη της διοίκησης έχουν μεν περιορισμό (ενός έτους) ως προς τον επόμενο επαγγελματικό τους προορισμό, ωστόσο αυτός αφορά εταιρείες που έχουν παράσχει κάποια υπηρεσία προς το Ταμείο, π.χ. σύμβουλοι, τράπεζες κτλ. Επίσης, η θέση του διευθύνοντος συμβούλου της «Ελλάκτωρ» αφορά τη μητρική εταιρεία και όχι θυγατρικές (π.χ. «Ακτωρ»), οι οποίες είναι οι βασικοί συμμετέχοντες σε διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ και έχουν δικά τους Δ.Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή