Κατεβάζει ρολά ξανά η Jumbo

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο για δύο ημέρες έμειναν ανοικτά τελικά τα καταστήματα Jumbo σε Αττική, Πάτρα και Χαλκίδα, καθώς ο όμιλος, ένας από τους μεγαλύτερους στο ελληνικό λιανεμπόριο, αποφάσισε (ξανά) να τα κλείσει από σήμερα και να μη λειτουργήσουν ούτε με το μοντέλο click in shop ούτε με το μοντέλο click away. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ, ο όμιλος αναφέρει ότι η εφαρμογή του νέου πλαισίου στα καταστήματα Jumbo αποδεικνύεται τελικά μη φιλική προς τους πελάτες και επιπλέον, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκληφθεί ως μια προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης καταστρατήγησης των επιλογών της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία παγίως στηρίζουμε χωρίς καμία επιφύλαξη». Αν μη τι άλλο, ο όμιλος ουσιαστικά λέει ότι αδυνατεί να εφαρμόσει με ασφάλεια και σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα το διπλό μοντέλο λειτουργίας και επιχειρεί παράλληλα να απαντήσει στη φημολογία περί αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

67% λιγότερες πτήσεις σε σχέση με το 2019

Μόλις 8.339 πτήσεις πραγματοποιήθηκαν προχθές Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας (Eurocontrol). Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μειωμένη αεροπορική κίνηση σε ποσοστό 67%, σε σχέση με το 2019, οπότε η πανδημική κρίση δεν είχε εκδηλωθεί. Να σημειωθεί ότι σε χθεσινό ρεπορτάζ της «Κ» για τις προβλέψεις του Eurocontrol, εκ παραδρομής έγινε λόγος για επιβατική κίνηση, καθώς ο ευρωπαϊκός οργανισμός καταγράφει και επεξεργάζεται δεδομένα που αφορούν την αεροπορική κίνηση.

Να μην αυξηθούν οι τιμές ενέργειας ζητούν οι βιομηχανίες

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να μην επιβληθούν αυξήσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια και να εξορθολογιστεί η λειτουργία της αγοράς εξισορρόπησης, ζητεί η ΕΒΙΚΕΝ. Μέσω δελτίου Τύπου στρέφεται κατά πάντων, επικεντρώνοντας στη ΔΕΗ και στις προτεινόμενες αυξήσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια, αλλά και στη ΡΑΕ, την οποία κατηγορεί για «ανεπαρκή μέτρα» και κάνει λόγο για «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο χειραγώγησης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για τις βιομηχανίες».

Μπλόκο σε μετατάξεις από τον e-ΕΦΚΑ

Καμία αίτηση για απόσπαση ή μετάταξη υπαλλήλου από τον e-ΕΦΚΑ δεν θα γίνεται δεκτή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Αυτό ξεκαθαρίζει ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας ότι η πρακτική αυτή λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που έχει ο e-ΕΦΚΑ σε ανθρώπινο δυναμικό αυτή την περίοδο, λόγω της έμφασης που δίνεται στην επίσπευση έκδοσης εκκρεμών συντάξεων. Οπως μάλιστα επισημαίνουν στην οδό Σταδίου –προφανώς στέλνοντας μήνυμα προς όσους περίμεναν τη μετάταξή τους προς το Σύνταγμα–, κάθε άλλη πολιτική θα δημιουργούσε εύλογες απορίες στο κοινωνικό σύνολο, οι δε εξαιρέσεις θα αποτελούσαν λόγο έμμεσης ακύρωσης αυτής της πρακτικής.

Μεγάλο ενδιαφέρον για πράσινα ομόλογα

Η συγκυρία της εξαιρετικά υψηλής ρευστότητας διεθνώς και το ιστορικά χαμηλό κόστος δανεισμού που πέτυχε το ελληνικό Δημόσιο στην πολύ πρόσφατη έξοδό του στις αγορές δεν αφήνουν ασυγκίνητες τις διοικήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες παρακολουθούν τις εξελίξεις και βολιδοσκοπούν τις αγορές για να αρπάξουν την ευκαιρία. Η ΔΕΗ, η οποία μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε τις διερευνητικές διαδικασίες για έξοδο στις αγορές, φέρεται να κινείται πιο εντατικά μετά την έκδοση του Δημοσίου, και ακολουθώντας τη γενικότερη τάση μεγάλων επιχειρήσεων διεθνώς επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην έκδοση πράσινου ομολόγου. «Διερευνούμε, και εάν διαπιστώσουμε ευκαιρία, θα προχωρήσουμε σε έκδοση», δηλώνουν κύκλοι της εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει επί του παρόντος δρομολογηθεί κάποια διαδικασία. Η έκδοση ομολόγου σε μελλοντικό χρόνο δεν είναι έξω από τις προθέσεις και της διοίκησης των ΕΛΠΕ, η οποία με ενδιαφέρον παρακολουθεί το έδαφος που κερδίζουν διεθνώς τα πράσινα ομόλογα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή