Τεράστια ζήτηση για ελληνικό καλοκαίρι

Τεράστια ζήτηση για ελληνικό καλοκαίρι

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα αποτελεί το μεγάλο story για τους Βρετανούς αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Οπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters, η «μάχη» για τη διάθεση διαβατηρίων εμβολιασμού έχει προκαλέσει έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των ταξιδιωτικών εταιρειών στη χώρα, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που θα έχει καταφέρει όπως φαίνεται να εμβολιάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της έως την κορύφωση της τουριστικής σεζόν αυτό το καλοκαίρι και ίσως να αποτελέσει και το πρώτο «τεστ» των διαβατηρίων. Οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της χώρας προωθούν τις κρατήσεις για «ήλιο και θάλασσα» στην Ισπανία, στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία, όπως σημειώνεται. «Η τάση που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή είναι στο ποια χώρα είναι πιθανό να είναι ανοιχτή το καλοκαίρι», σημειώνει ο Τόμπι Κέλι, διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου Trailfinders, επισημαίνοντας ότι υπάρχει «τεράστια αύξηση στη ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς». 

Αλλαγή διοίκησης σε θυγατρική του «Ελλάκτωρ»

Ολοκληρώνεται το παζλ των αλλαγών των διοικήσεων στις θυγατρικές του ομίλου «Ελλάκτωρ». Χθες, σειρά είχε η REDS, η εισηγμένη θυγατρική στον τομέα των ακινήτων, όπου άλλωστε ήταν γνωστές οι προστριβές ανάμεσα στη διοίκηση υπό τον Γ. Μωραΐτη και στον μέτοχο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Χρ. Παναγιωτόπουλο. Ο τελευταίος έχει πλέον πολύ πιο ενεργό ρόλο, καθώς έχει επωμιστεί το δύσκολο έργο της διοίκησης της «Ακτωρ», αναλαμβάνοντας τον ρόλο του εκτελεστικού προέδρου. Τον ίδιο ρόλο θα έχει και στη REDS, όπως ενέκριναν οι μέτοχοι της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Νέες προθεσμίες στην «Πολιτεία Καινοτομίας»

Την απόφαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την «Πολιτεία Καινοτομίας» μέχρι τις 19 Απριλίου 2021 υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας. Ο φάκελος εκδήλωσης ενδιαφέροντος πρέπει να υποβληθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της προκήρυξης μέχρι τη 19η Απριλίου 2021 και ώρα 13.00. Η αποσφράγιση των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί την 20ή Απριλίου 2021 και ώρα 10.00 στη διεύθυνση της αναθέτουσας αρχής. 

Εξαγγελία για το λιανεμπόριο

Για έκτακτη επιχορήγηση στις λιανεμπορικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική, που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν πωλήσεις τα Χριστούγεννα ούτε με τη μέθοδο του click away, καθώς βρίσκονταν σε σκληρό lockdown, έκανε λόγο χθες από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι κάθε επιχείρηση θα λάβει ενίσχυση 3.000 ευρώ και κάθε εργαζόμενος 1.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι υπεγράφη ήδη η σχετική απόφαση από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γ. Τσακίρη. Τα παραπάνω, πάντως, πρόκειται μάλλον για πρόθεση ή, στην καλύτερη περίπτωση, για προαναγγελία ενίσχυσης, καθώς, όπως πληροφορείται αρμοδίως η στήλη, δεν έχει υπογραφεί ακόμη κάποια σχετική απόφαση και ούτε καν υπάρχει προσχέδιο απόφασης. 

Γνωμοδότηση για τις Σκουριές

Στην υλοποίηση των προαπαιτουμένων για την έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της αναθεωρημένης σύμβασης παραχώρησης των μεταλλείων Κασσάνδρας στην «Ελληνικός Χρυσός» προχωράει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Προς την κατεύθυνση αυτή, προχώρησε στην ανάθεση σε δικηγορική εταιρεία του έργου της παροχής νομικών υπηρεσιών αξιολόγησης και σύνταξης του φακέλου της αναθεωρημένης σύμβασης, που θα κατατεθεί στην DG-Comp. Μεταξύ άλλων, θα συνταχθεί γνωμοδότηση με σκοπό να διαπιστωθεί η συμβατότητα ή μη με τις σχετικές διατάξεις περί κρατικών ενισχύσεων. Οσοι γνωρίζουν αναφέρουν ότι δεν αναμένονται εκπλήξεις από την ευρωπαϊκή αρχή, καθώς δεν υφίσταται ζήτημα κρατικής ενίσχυσης, με το δικηγορικό γραφείο να πρέπει να ολοκληρώσει το έργο του μέχρι το τέλος του μήνα. Σημειώνεται ότι το αναθεωρημένο επενδυτικό σχέδιο προβλέπει συνολικές επενδύσεις, ύψους 2,6 δισ. ευρώ έναντι 1,2 δισ. ευρώ αρχικά, ενώ οι άμεσες θέσεις εργασίας αυξάνονται σε 3.070 από 1.650 που προέβλεπε το προγενέστερο σχέδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή