Προς αλλαγή η διάταξη για τα Δ.Σ. τραπεζών

Προς αλλαγή η διάταξη για τα Δ.Σ. τραπεζών

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον νόμο για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών και τη διάταξη βάσει της οποίας τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτά πρέπει να διαθέτουν 10ετή εμπειρία σε τράπεζα του εξωτερικού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός. Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΤΧΣ, ο αρμόδιος υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα εξορθολογήσουμε εκείνη την περίεργη, πράγματι, διάταξη, όπου πρέπει να έχεις 10 χρόνια εμπειρία ώστε να γίνεις μέλος Δ.Σ.». Με βάση αυτή τη διάταξη, έχουν στελεχωθεί τα Δ.Σ. των τραπεζών που έλαβαν κρατική βοήθεια το 2015 αλλά και νωρίτερα, κατά τις ανακεφαλαιοποιήσεις που προηγήθηκαν. Ετσι η διάταξη αποτελεί μνημονιακή κληρονομιά και παρά το γεγονός ότι είχε επιχειρηθεί να αλλάξει και επί ΣΥΡΙΖΑ προσέκρουε στις αντιρρήσεις των θεσμών. Οπως είπε ο υφυπουργός, «θέλουμε να αναθεωρηθεί και σε αυτό νομίζω συμφωνούμε και εμείς και οι εταίροι».

Κέρδη για τη μετοχή της «Ελλάκτωρ»

Στο 1,6 ευρώ «αναρριχήθηκε» η μετοχή της «Ελλάκτωρ» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, καταγράφοντας αύξηση κατά 14,29%. Οπως γίνεται εύλογα αντιληπτό, η αγορά υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την είδηση της απόφασης του ομίλου Reggeborgh Invest να μειώσει τη συμμετοχή του στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ο λόγος είναι ότι η επικείμενη αυτή κίνηση θα σημάνει την «αφοσίωση» όλων των προσπαθειών του ολλανδικού επενδυτικού ομίλου στην «Ελλάκτωρ» και στα προβλήματά της, σε συνδυασμό βέβαια και με τις ανάγκες ενίσχυσης της ρευστότητας της θυγατρικής «Ακτωρ». 

Κοντά σε συμφωνία στον κλάδο του φαρμάκου

Η CVC Capital Partners βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας φαρμάκων Cooper έναντι 2,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Η εταιρεία private equity διαπραγματεύεται τους λεπτομερείς όρους ενός πιθανού deal με την ιδιοκτήτρια της Cooper, Charterhouse Capital Partners. Η Cooper παρασκευάζει μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως κρέμες, σπρέι και συμπληρώματα διατροφής. Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές του πρακτορείου, δεν έχουν μπει ακόμη οι τελικές υπογραφές.

Ερχεται νέο νομοσχέδιο για απλοποίηση αδειών

Νομοθετικός «πυρετός» επικρατεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο μετά το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, που ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες, πρόκειται να καταθέσει ίσως και σήμερα νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης σειράς οικονομικών δραστηριοτήτων, από λούνα παρκ μέχρι χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, αλλά και κολέγια. Οπως πληροφορείται η στήλη, στο νομοσχέδιο θα υπάρχει και διάταξη με την οποία θα μεταφέρεται η αρμοδιότητα για τα εμπορικά σήματα στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), ρύθμιση με την οποία το υπουργείο αποσκοπεί στη μείωση των πολλών καθυστερήσεων που παρατηρούνται σήμερα, όπου η αρμοδιότητα βρίσκεται στη Διεύθυνση Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Τα κίνητρα φέρνουν διεθνείς παραγωγές

Νέες κινηματογραφικές παραγωγές αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται στη χώρα μας τους προσεχείς μήνες, καθώς τα χρηματοδοτικά κίνητρα, που προβλέπει το καθεστώς του ν. 4487/2017 (cash rebate), φαίνεται να αποδίδουν καρπούς. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) Πάνος Κουάνης, η Ελλάδα «έκανε δυνατό come back εν μέσω κορωνοϊού». Οπως σημείωσε, μεγάλες παραγωγές από τις ΗΠΑ και άλλα μέρη του κόσμου έρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν γυρίσματα από την άνοιξη και μετά. Οι Ντάνιελ Κρεγκ (φωτ.), Ιζαμπέλ Ιπέρ και Ματ Ντίλον είναι μερικοί από τους ηθοποιούς που θα πρωταγωνιστήσουν σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, για τις οποίες προγραμματίζονται γυρίσματα στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Ηπειρο, στη Βόρεια Ελλάδα και στην Αττική. Οι παραγωγές πρόκειται να απασχολήσουν πολυπληθή συνεργεία και καστ, που θα αποτελούνται στη συντριπτική τους πλειονότητα από Ελληνες τεχνικούς και ηθοποιούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή