Οι αργοί εμβολιασμοί «θολώνουν» τον τουρισμό

Οι αργοί εμβολιασμοί «θολώνουν» τον τουρισμό

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αργός ρυθμός διάθεσης εμβολίων περιορίζει τα κέρδη από το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις οικονομίες που εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, αναφέρει ο οίκος Moody’s. Η εφαρμογή του μέχρι το καλοκαίρι είναι πρακτικά δύσκολη, όπως επισημαίνει, ενώ ακόμη και αν αναπτυχθεί εγκαίρως, ο αργός ρυθμός του προγράμματος εμβολιασμού είναι πιθανό να περιορίσει τυχόν κέρδη. Σχεδόν οι μισοί από τους διεθνείς τουρίστες στην Ε.Ε. είναι ηλικίας 45 ετών και κάτω, ενώ πολλοί ταξιδιώτες σε αυτήν την ηλικία είναι πιθανό να συνοδεύονται και από νεότερα μέλη της οικογένειας που δεν έχουν εμβολιαστεί. Εάν δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως ένα σημαντικό μερίδιο του πληθυσμού που είναι πιθανότερο να ξεκινήσει διεθνή ταξίδια πριν από τον Ιούνιο, τα τεστ COVID-19 από μόνα τους θα ήταν απίθανο να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των τουριστών από τα επίπεδα του 2020. 

Ισχυρότερες προοπτικές το 2021 για την Epsilon Net

Ετος-ορόσημο για την κερδοφορία της Epsilon Net θα αποτελέσει το 2021, όπως ανέφερε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας. Οι προσδοκώμενες αυτές επιδόσεις αποδίδονται και στην απόκτηση, σε κοινό σχήμα με τη Space Hellas, της Singular Logic, η οποία θα αποτελέσει τον επιχειρηματικό βραχίονα του ομίλου στον τομέα των επιχειρηματικών και των εμπορικολογιστικών εφαρμογών. Η εταιρεία, όπως ειπώθηκε, διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό πελατών που ξεπερνάει τις 40.000, διευρυμένο πανελλαδικό δίκτυο αντιπροσώπων και μηδενικό δανεισμό.

Νοσηλεύεται ο εφοπλιστής Γιάννης  Αγγελικούσης

Η κόρη του εφοπλιστή Γιάννη  Αγγελικούση, Μαρία, εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου στον όμιλο Angelicoussis Shipping Group Ltd, που εκτιμάται πως ελέγχει στόλο 130 ποντοπόρων εμπορικών πλοίων, μετά την αιφνιδιαστική εισαγωγή του επιχειρηματία σε νοσοκομείο της Αθήνας. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, ο Γιάννης Αγγελικούσης «ασθενεί από το πρωί του Σαββάτου» και «παραμένει νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, λαμβάνοντας τη βέλτιστη δυνατή ιατρική φροντίδα».

Στο τραπέζι το μέλλον της εστίασης

Απαντήσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τον χρόνο αλλά και τον τρόπο ανοίγματος της εστίασης θα αναζητήσει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σε συνάντηση που θα έχει η διοίκησή της με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη. Πάντως, αν και το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για επαναλειτουργία της εστίασης στα μέσα Απριλίου, έστω και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, το σενάριο φαίνεται να απομακρύνεται, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να θεωρούν πιθανότερο το άνοιγμα μετά το Πάσχα. 

Χωρίς αποζημίωση χιλιάδες ιδιοκτήτες 

Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι παρά τη μείωση κατά 40% του ενοικίου μέχρι τον Δεκέμβριο και 100% το α΄ 3μηνο του έτους δεν έχουν λάβει αποζημίωση από το κράτος. Και αυτό καθώς υπάρχουν ασάφειες στις σχετικές αποφάσεις, τις οποίες δυστυχώς δεν διορθώνει το οικονομικό επιτελείο. Συγκεκριμένα, χιλιάδες ιδιοκτήτες έχουν δώσει στον ενοικιαστή το δικαίωμα της υπεκμίσθωσης του ακινήτου. Η εξέλιξη έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση, αφού τόσο ο ενοικιαστής όσο και ο υπομισθωτής είναι πληττόμενοι. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο δικαιούνται να καταβάλουν, εφόσον είναι πληττόμενοι, από μειωμένο έως και μηδενικό ενοίκιο (εάν πρόκειται για κλειστή επιχείρηση). Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης που από τον περασμένο Μάρτιο λαμβάνει μειωμένο ενοίκιο δεν δικαιούται τίποτα. Για να λάβει αποζημίωση ή τουλάχιστον το μίσθωμα που έχει συμφωνήσει, θα πρέπει να αλλάξουν οι αποφάσεις του υπ. Οικονομικών. Προς το παρόν, πάντως, ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται να λύσει το θέμα, παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες συμβάλλουν εξίσου στη στήριξη της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή