Προκρίνονται και οι έξι υποψήφιοι για ΛΑΡΚΟ

Προκρίνονται και οι έξι υποψήφιοι για ΛΑΡΚΟ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή και των έξι υποψηφίων που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον θα προχωρήσουν οι δύο παράλληλοι διαγωνισμοί για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και ο Ειδικός Διαχειριστής έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης και έχουν προκρίνει για το επόμενο στάδιο της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών και τα έξι επενδυτικά σχήματα που συμμετέχουν στους δύο διαγωνισμούς. Μάλιστα, το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να εγκρίνει σήμερα τη sort list των υποψηφίων για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, ενώ αν όχι την ίδια ημέρα μέσα στην εβδομάδα θα εγκριθεί και η sort list των υποψηφίων για τα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ και από τον  Ειδικό Διαχειριστή. Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ η νέα ΑΕΠΟ για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ, η οποία θα δρομολογήσει την επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων κρίσιμων για την πορεία της ιδιωτικοποίησης.

Αναθεωρήθηκε η μελέτη για τις ταχύτητες Διαδικτύου

Νέα έκδοση της αναφοράς μετρήσεων «Υπερίων» για το 2020 δημοσιοποίησε η ΕΕΤΤ, σε αντικατάσταση αυτής που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες. Από την καινούργια μελέτη, που αναλύει τις ταχύτητες των παρόχων για τα δύο δημοφιλέστερα πακέτα για download 24 Mbps και 50 Mbps και upload 1 Mbps και 5 Mbps, αντίστοιχα, αφαιρέθηκαν τα αποτελέσματα για τη μέση ταχύτητα των παρόχων. Κι αυτό, διότι η ποσόστωση των μετρήσεων ανά κατηγορία ονομαστικών ταχυτήτων διαφέρει από πάροχο σε πάροχο και μπορεί να οδηγήσει σε παρερμηνεία των αποτελεσμάτων.

Συζήτηση στη Βουλή για την ΑΜΚ της Πειραιώς

Στη Βουλή, και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, την Πέμπτη, μεταφέρεται η συζήτηση για την Τράπεζα Πειραιώς ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής, ενώ στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Ανδρέας Βερύκιος και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου.

Πλειοψηφικό ποσοστό της Krop πήρε η SMERC

Στην απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στην εξαγωγική εταιρεία φρούτων Krop, με έδρα την Αρτα, προχώρησε το επενδυτικό fund SMERemediumCap (SMERC), εκτελεστικός πρόεδρος του οποίου είναι ο Νίκος Καραμούζης (φωτ.). Η Krop ιδρύθηκε το 2011 από τον Κωνσταντίνο Ροπόκη και τον Σταύρο Τσολάκο, οι οποίοι ανέπτυξαν επιτυχώς την εταιρεία και θα παραμείνουν ως συνεπενδυτές και μέλη της διοικητικής ομάδας. Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο Δημήτρης Βαλαχής, γνωστός από την επιτυχημένη θητεία του στην εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών «Ανδρομέδα». Το SMERC έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 105 εκατ. ευρώ από 41 θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, με στόχο να επενδύσει μετοχικά σε 10-12 ελληνικές εταιρείες.

Υπέρ της αύξησης των ευρωπαϊκών πόρων

Υπέρ της ισχυροποίησης των δημοσιονομικών μέτρων τόνωσης της οικονομίας ετάχθη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σε άρθρο του χθες στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, την ώρα ακριβώς που το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο «πάγωνε» την επικύρωση της συμμετοχής της Γερμανίας στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ο κ. Στουρνάρας επικαλέσθηκε ανάλογο επιχείρημα με αυτό των Εμανουέλ Μακρόν και Μάριο Ντράγκι, οι οποίοι τάχθηκαν, επίσης, υπέρ της αύξησης των πόρων του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης. «Η αντίδραση της δημοσιονομικής πολιτικής στις ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι στην Ε.Ε.» και πρόσθεσε ότι σε συνδυασμό με τη βραδύτερη διάθεση των εμβολίων και την παράταση των περιοριστικών μέτρων, η ανάκαμψη στην Ε.Ε. αναμένεται να είναι πιο συγκρατημένη απ’ ό,τι στις ΗΠΑ. Ο κ. Στουρνάρας ετάχθη επίσης υπέρ της μεταρρύθμισης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης – ένα ακόμη θέμα που αποτελεί κόκκινο πανί για κάποιους στη Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή