Προς εκλογή νέου προέδρου στην Εθνική

Προς εκλογή νέου προέδρου στην Εθνική

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινούν την προσεχή εβδομάδα οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας μετά την απόφαση του νυν προέδρου Κώστα Μιχαηλίδη να μην υποβάλει υποψηφιότητα για την επανεκλογή κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων για το 2021, οπότε και λήγει η θητεία του. Ο κ. Μιχαηλίδης ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στην Εθνική τον Δεκέμβριο του 2017 και παρότι μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., είχε ασκήσει παρεμβατικό ρόλο σε θέματα διοίκησης. Η στάση του αυτή είχε οδηγήσει σε εντάσεις με τη διοίκηση, για την εκτόνωση των οποίων μάλιστα είχε χρειαστεί να παρέμβει και το ΤΧΣ. Τη θέση του προέδρου θα διεκδικήσει ο καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης, στέλεχος με μακρά εμπειρία στον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοοικονομικό χώρο, αλλά και σε ανώτατες κυβερνητικές θέσεις. Ο κ. Χαρδούβελης είναι από τον Ιούλιο του 2019 ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και ανώτερος ανεξάρτητος σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ.

Στη Γ.Σ. η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Για τις 21 Απριλίου προγραμματίστηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας που θα κληθεί να εγκρίνει την πώληση του 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners. Η έγκριση από τη Γ.Σ. των μετόχων κρίνεται αναγκαία λόγω της ζημίας, ύψους 365 εκατ. ευρώ, που υποχρεώθηκε να εγγράψει η Εθνική Τράπεζα στα αποτελέσματα του 2020 από τη μεταβίβαση της εταιρείας κάτω από τη λογιστική αξία με την οποία την έχει εγγράψει στα βιβλία της. Στη Γ.Σ. της ΕΤΕ βαρύνοντα ρόλο έχει το ΤΧΣ ως μέτοχος του 40,3%, το Γενικό Συμβούλιο του οποίου έχει δώσει πάντως το πράσινο φως.

Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ

Ως την αρχή συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων χαρακτηρίζουν τη 48ωρη απεργία που ξεκινούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, αντιδρώντας στην πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να ανοίξει την πόρτα του φορέα σε ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές. Οι εργαζόμενοι μιλούν για επί σειράν ετών απαξίωση του ΕΦΚΑ, που λειτουργεί χωρίς υλικοτεχνικό εξοπλισμό, χωρίς ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, αλλά και με μειωμένο αριθμό εργαζομένων που εμπλέκονται στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων.

Χωρίς κανένα νέο μέτρο το μήνυμα

Σε πολύ πιο πανηγυρικό κλίμα αναμενόταν να γίνει σήμερα η διαδικτυακή παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης ελληνικού εμπορίου της ΕΣΕΕ, καθώς συμπίπτει με την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου. Τα σχέδια χάλασε το γεγονός ότι τελικώς το λιανεμπόριο δεν άνοιξε σε τρεις νομούς και οι περιορισμοί είναι πολλοί και αυστηροί. Τι θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια χαμόγελα στους εμπόρους; Ηλπιζαν σε ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό πρόσθετων μέτρων στήριξης. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός σήμερα θα βρίσκεται στη Λιβύη και το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που έστειλε από χθες, δεν περιλαμβάνει κανένα νέο μέτρο, όπως πληροφορείται η στήλη.  

Επένδυση με στόχο καλύτερες υπηρεσίες

Δεκαέξι εκατ. για τις εξερχόμενες κλήσεις και δεκαπέντε εκατ. για τις εισερχόμενες θα δαπανήσει η ΔΕΗ σε διάστημα δύο ετών προκειμένου να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πελατών της και να διευρύνει το πελατολόγιό της. Η εταιρεία, σε συνέχεια δύο διαγωνισμών τον περασμένο Νοέμβριο για την ανάθεση σε Call Center υπηρεσιών επικοινωνίας μέσω εξερχόμενων κλήσεων, με στόχο την προώθηση νέων εμπορικών πακέτων, την περασμένη Παρασκευή έβγαλε στον αέρα έναν ακόμη διαγωνισμό για την ανάθεση σε Call Center εξυπηρέτησης εισερχόμενων κλήσεων. Η ανάγκη για τις εν λόγω υπηρεσίες έγινε επιτακτική, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ, μετά την πανδημία καθώς με το κλείσιμο των καταστημάτων οι εισερχόμενες κλήσεις από πελάτες της εταιρείας από 8.000 την ημέρα έφθασαν τις 25.000.  Πρόκειται για επένδυση που στο τέλος της ημέρας θα έχει σημαντικό θετικό αποτύπωμα για τη ΔΕΗ, αφού η καλή εξυπηρέτηση είναι προϋπόθεση για να κρατήσεις τον πελάτη σου, τονίζει στην «Κ» αρμόδιο στέλεχος της εταιρείας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή