98,1 εκατ. ευρώ για το Πόρτο Καρράς

98,1 εκατ. ευρώ για το Πόρτο Καρράς

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 98,1 εκατ. ευρώ θα εισπράξει τελικά η Τεχνική Ολυμπιακή από την πώληση του Πόρτο Καρράς στον όμιλο Σαββίδη. Αυτό είναι το ποσό που προέκυψε από τον έλεγχο ανεξάρτητου συμβούλου, που ολοκληρώθηκε στις αρχές της εβδομάδας. Ωστόσο, υπολείπεται κατά περίπου οκτώ εκατ. ευρώ των εκτιμήσεων της διοίκησης, που έκαναν λόγο για είσπραξη 106 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα στη χθεσινή ανακοίνωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές να σημειώνει ότι «η εταιρεία εξετάζει το πόρισμα και θα προβεί σε κάθε ενέργεια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις συμβάσεις αγοραπωλησίας των μετοχών των πωληθεισών εταιρειών». Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 168 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων, βάσει του πορίσματος, 70,7 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εκπέσουν για χρηματοοικονομικές και άλλες υποχρεώσεις. Μέχρι σήμερα, η εισηγμένη έχει εισπράξει 80,1 εκατ. ευρώ και υπολείπονται επιπλέον 18 εκατ. ευρώ. 

30.000 λιγότεροι εργαζόμενοι θα πάρουν τα 534 ευρώ

Μειωμένοι κατά περίπου 30.000 είναι οι εργαζόμενοι που θα λάβουν αύριο, Παρασκευή  9 Απριλίου, τα 534 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης ή μέρος αυτής, βάσει των ημερών που τέθηκε κατά τον περασμένο μήνα η σύμβασή τους σε αναστολή. Ο «κόφτης» του τζίρου, που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε για τον Μάρτιο, σε συνδυασμό με την υποχρέωση για προαναγγελία των αναστολών που εφαρμόζεται ήδη, από τον Φεβρουάριο, είχε ως αποτέλεσμα αύριο να λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 503.691 εργαζόμενοι. Το σχετικό κονδύλι ανέρχεται σε 249,5 εκατ. ευρώ. 

Νέα έργα σε Κύπρο και Ραφήνα για την Ιntrakat

Δύο νέες συμβάσεις αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες εβδομάδες η Intrakat. Η σημαντικότερη εξ αυτών, αξίας 73 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, αφορά την κατασκευή της πρώτης φάσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς στην Κύπρο. Οι σχετικές υπογραφές είναι προγραμματισμένο να «πέσουν» στις 7 Μαΐου. Η δεύτερη σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί εντός του Απριλίου και αφορά την αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και συνοδών υδραυλικών έργων του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου. Πρόκειται για σύμβαση αξίας 12 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Σουηδικό ενδιαφέρον για αιολικά πάρκα

Το ενδεχόμενο συνεργασίας Ελλάδας και Σουηδίας στον τομέα του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού για αιολικά πάρκα, συζήτησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και η πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Sammelin.  Στη συνάντηση που είχαν χθες, η πρέσβειρα της Σουηδίας ενημέρωσε μάλιστα τον κ. Σκρέκα ότι το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης προτίθεται να οργανώσει εργαστήριο για το θέμα του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού. Επιπροσθέτως, μετέφερε στον κ. Σκρέκα το ενδιαφέρον σουηδικών εταιρειών για την υλοποίηση επενδύσεων, σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανάπτυξης υποδομών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η ενόχληση Καλλιτσάντση

«Ουδεμία σχέση έχει η πλευρά Καλλιτσάντση με τους εφοπλιστές κ. Δ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη. Απεναντίας, ο κ. Αν. Καλλιτσάντσης αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς των μετοχών της Pemanoaro (συμφερόντων του) από την Greenhill Investments, βάσει της σχετικής συμφωνίας που έχει πραγματοποιήσει η τελευταία με τη Farallon, προκειμένου να αποχωρήσει και τυπικά από το μετοχολόγιο της ”Ελλάκτωρ”», ανέφεραν χθες πηγές που πρόσκεινται στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ίδιος φέρεται σφόδρα ενοχλημένος από τη συνεχιζόμενη σύνδεση του ονόματός του με το εφοπλιστικό δίδυμο, όπως διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες κύκλοι που πρόσκεινται στη διοίκηση της «Ελλάκτωρ». Οσοι συνομιλούν με την πλευρά Καλλιτσάντση, σημειώνουν ότι η Farallon έχει στα χέρια της τις μετοχές της Pemanoaro ήδη από πέρυσι τον Νοέμβριο και απλώς επέλεξε να τις πουλήσει στην πλευρά των εφοπλιστών χωρίς ο ίδιος να έχει την παραμικρή εμπλοκή.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή