Πρωτοβουλία Σκρέκα για απεμπλοκή

Πρωτοβουλία Σκρέκα για απεμπλοκή

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναλλακτική όδευση του έργου διασύνδεσης του ηλεκτρικού συστήματος της Πελοποννήσου με την Αττική με γραμμή υψηλής τάσης δρομολογεί ο ΑΔΜΗΕ, αναμένοντας και την έκβαση της προσφυγής της Μονής Καλαβρύτων, μετά πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Στο νέο σχέδιο απεμπλοκής του έργου αναφέρθηκε χθες ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ κ. Ιωάννης Μάργαρης, επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν δεσμευθεί για την επιτάχυνση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης, έτσι ώστε να μην απαιτηθούν άνω από 4 με 6 μήνες για την ολοκλήρωσή της. Αυτό που θα επιδιώξει ωστόσο ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να επιτραπεί η ολοκλήρωση του έργου μέχρι να τελεσφορήσει η διαδικασία αδειοδότησης και οι δύο πυλώνες που περνούν από τη μονή να μεταφερθούν στη συνέχεια. Τις πρωτοβουλίες αυτών των κινήσεων έχει αναλάβει ο κ. Σκρέκας, ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί επισκέφθηκε τη Μονή Καλαβρύτων και συνομίλησε με τις καλόγριες που αντιδρούν. 

Η Forthnet αποπληρώνει πρόωρα ομολογιακό δάνειο

Την άσκηση του δικαιώματος πρόωρης ολικής αποπληρωμής του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) ύψους 99 εκατ. ευρώ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Forthnet. Ως εκ τούτου, ως τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετατρέψιμων ομολογιών του ΜΟΔ ορίστηκε η 19η Απριλίου, ενώ η 21η Απριλίου αποτελεί την ημερομηνία άσκησης του δικαιώματος πρόωρης ολικής αποπληρωμής. Σημειώνεται ότι σκοπός του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι, μεταξύ άλλων, η εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων 21,5 εκατ. ευρώ της Forthnet και υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων 48,4 εκατ. ευρώ της θυγατρικής της Forthnet Media.

Σε άνοδο ο δείκτης «φόβου» για την πορεία της αγοράς

Ανοδο σημείωσε τον Μάρτιο ο δείκτης «φόβου» που καταρτίζει το ΚΕΠΕ και καταδεικνύει την αβεβαιότητα των συμμετεχόντων στην αγορά παραγώγων για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς. Συγκεκριμένα, στις 31/3/21 ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 25,97% έναντι 23,86% στις 26/2/21. Η μέση ημερήσια τιμή τον Μάρτιο ήταν 25,35%, από 23,71% της μέσης τιμής του Φεβρουαρίου. «Η εξέλιξη του δείκτη αποτυπώνει αύξηση της αβεβαιότητας για την αναμενόμενη βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς», σημειώνει το ΚΕΠΕ.

Νέο πληροφοριακό σύστημα στον ΑΔΜΗΕ

Η προμήθεια νέου  ολοκληρωμένου επιχειρησιακού πληροφοριακού συστήματος συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιήσει η ένωση εταιρειών INTRASOFT International-OTE, θα σηματοδοτήσει  την ψηφιοποίηση των εταιρικών διαδικασιών του Διαχειριστή. Η INTRASOFT, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, θα αναπτύξει το νέο ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πληροφοριακό σύστημα του ΑΔΜΗΕ με στόχο τον εκσυγχρονισμό στους τομείς της διαχείρισης και προγραμματισμού επιχειρησιακών πόρων, της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, της διαχείρισης παγίων, του προγραμματισμού και της εκτέλεσης τεχνικών εργασιών καθώς και της διαχείρισης έργων. Το νέο σύστημα θα καλύψει τις ανάγκες τόσο του ΑΔΜΗΕ όσο και των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου.

Προειδοποίηση και για άλλα Archegos

Μία νέα εκτόξευση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων θα ταρακουνήσει τις αγορές και θα στείλει και άλλα hedge funds ή family offices στα βήματα του Archegos Capital Management, προειδοποίησε ο Νουριέλ Ρουμπινί (φωτογραφία), γνωστός οικονομολόγος, καθηγητής στο Stern School of Business του New York University και πρώην σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης. Ο συνδυασμός των χαμηλών έως αρνητικών επιτοκίων στις ανεπτυγμένες οικονομίες και των δημοσιονομικών πακέτων στήριξης οδηγεί τους επενδυτές να αναλάβουν υπερβολικά μεγάλο ρίσκο, τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. «Βλέπουμε τεράστιες υπερβολές, εκτεταμένες φούσκες, ανάληψη ρίσκου και δανεισμό. Πολλοί παίκτες των αγορών έχουν αναλάβει υπερβολικά πολύ δανεισμό και υπερβολικά πολύ ρίσκο και κάποιοι από αυτούς θα σκάσουν», προειδοποίησε ο Ρουμπινί, προσθέτοντας πως το πρώτο σοκ μπορεί να έλθει από την άνοδο της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων στο 2% ή εάν επιστρέψει ο πληθωρισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή