Μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών για το Χ.Α.

Μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών για το Χ.Α.

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα θα είναι από τους μεγάλους νικητές του Ταμείου Ανάκαμψης και οι επενδυτές ήδη γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα της χώρας, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Τόσο το αποτέλεσμα βάσης όσο και η δυναμική προοπτική που παρουσιάζει το Ταμείο Ανάκαμψης –όχι μόνο όσον αφορά τα κεφάλαια, αλλά και από την άποψη της προετοιμασίας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη– εξηγούν το υφιστάμενο ενδιαφέρον των επενδυτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης. Ετσι, το επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως τόνισε, επικεντρώνεται στους κλάδους της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, των ακινήτων, της ενέργειας, των τροφίμων και ποτών, καθώς και τον τραπεζικό. Ειδικά για τον κλάδο της ενέργειας ανέφερε πως τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει ένας νέος δείκτης στο Χ.Α. με βάση τα κριτήρια περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG).

Πήρε παράταση λόγω κρύου ο ΑΗΣ Καρδιάς

Μπορεί η ΔΕΗ να πήρε την απόφαση να αποσύρει τις μονάδες της Καρδιάς, ο… ξενοδόχος ωστόσο έχει άλλη άποψη. Ο Δήμος Εορδαίας ζήτησε την παράταση της λειτουργίας τους λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Το αίτημα συμμερίστηκε η ΓΕΝΟΠ η οποία και το έθεσε στον αρμόδιο  υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, που με τη σειρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για μια ολιγοήμερη παράταση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς για την αποκλειστική τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας. 

Στο ΕΚΟΜΕ η ταινία «Greek Freak» για τον Αντετοκούνμπο

Στο καθεστώς ενίσχυσης του ν. 4487/2017 εντάχθηκε η ταινία «Greek Freak» που θα αφορά τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με την κινηματογραφική παραγωγή να είναι συνολικού προϋπολογισμού 16,1 εκατ. ευρώ. Η ταινία θα επιχορηγηθεί με περίπου 6,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 40% των επιλέξιμων δαπανών, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία. Πρόκειται για μία από τις ακριβότερες οπτικοακουστικές παραγωγές που θα γυριστεί στην Ελλάδα, με την εταιρεία παραγωγής να είναι η Faliro House Productions. 

Στη Βουλή τροπολογίες για το Ασφαλιστικό

Τον δρόμο προς τη Βουλή παίρνουν ασφαλιστικές διατάξεις, με αιχμή αυτήν που δίνει τη δυνατότητα ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών, να εμπλακούν στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΦΚΑ θα καταβάλλει την αμοιβή τους, η οποία θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση. Με άλλες τροπολογίες που θα κατατεθούν, η προσωρινή σύνταξη γίνεται υποχρεωτική για όλους (ακόμη και τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ), ενώ εξομοιώνονται τα χρέη επαγγελματιών – επιστημόνων στον ΕΦΚΑ στις 20.000 ευρώ, κάτω από τα οποία μπορεί κάποιος να λάβει σύνταξη. Ακόμη και προκαταβολή. Για τους αγρότες το όριο ανεβαίνει στις 6.000 ευρώ.

Ελεγχος ωραρίου και μέσω κινητού

Ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου θα ελέγχει το υπουργείο Εργασίας το ωράριο, τις υπερωρίες και τον συνολικό χρόνο εργασίας, όπως αποκάλυψε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ο υπουργός χαρακτήρισε «επανάσταση» τη θέσπιση ψηφιακής κάρτας που θα εφαρμοστεί αρχικά σε τράπεζες και βιομηχανία, και με την οποία θα ελέγχεται ο εργοδότης και το ζήτημα των υπερωριών. Εξήγησε ότι το κινητό τηλέφωνο του εργαζομένου θα είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο ώστε «κανείς να μην του κλέβει τις ώρες που δουλεύει». Επανέλαβε ότι το σύστημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας ισχύει ήδη εδώ και 30 χρόνια και δήλωσε πως με την προωθούμενη ρύθμιση, θα δίνεται απλώς η δυνατότητα στον εργαζόμενο να υποβάλει ο ίδιος αίτημα για ρύθμιση. Διάταξη που όπως εκτίμησε ανοίγει τον δρόμο για 4ήμερη εργασία. Η οποία βέβαια πολύ απέχει από το 4ήμερο στην Ισπανία, το οποίο προέρχεται έπειτα από μείωση των ωρών εργασίας και όχι διευθέτηση…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή