Πρώτη μέρα λειτουργίας της Νέας Alpha Bank

Πρώτη μέρα λειτουργίας της Νέας Alpha Bank

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι η Alpha Bank είναι και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, ως ο πλέον αξιόπιστος και αποτελεσματικός εταίρος προόδου και ευημερίας σε μία κοινωνία και οικονομία που αλλάζουν, εξέφρασε με μήνυμά του προς όλους τους εργαζομένους του Ομίλου Alpha Bank, o CEO της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης, με αφορμή την ολοκλήρωση της απόσχισης του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας και τη σημερινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της Νέας Alpha Bank. Οπως επεσήμανε ο κ. Ψάλτης, «η απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας και η μεταβίβασή του σε νέα 100% θυγατρική εταιρεία, συνιστούν το τελευταίο βήμα από μία σειρά ενεργειών για την αποφασιστική και οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του παρελθόντος και την αφετηρία για τη δημιουργία μιας νέας τράπεζας, η οποία, αντλώντας δύναμη από τις αρχές της, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Πάνω από 1 τρισ. δολ. τα «βιώσιμα ομόλογα»

Οι εκδόσεις «βιώσιμων ομολόγων» θα σπάσουν το φράγμα του 1 τρισ. δολ. φέτος, μετά ένα «γεμάτο» α΄ τρίμηνο και εν μέσω της επιτάχυνσης της ενεργειακής μετάβασης διεθνώς, σύμφωνα με τη σουηδική τράπεζα SEB AB. Η «πράσινη» χρηματοδότηση αυξάνεται επειδή η μετάβαση κερδίζει έδαφος με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι αρχικά αναμενόταν, όπως επισημαίνει. «Το 2021 θα σημειωθεί σημαντική αύξηση των δημόσιων επενδύσεων σε ενεργειακές υποδομές και τώρα βλέπουμε τα πρώτα σημάδια μιας πραγματικής διαταραχής σε τομείς που χρησιμοποιούν ενέργεια, όπως τα αυτοκίνητα», προσθέτει η τράπεζα.

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ την ερχόμενη Κυριακή, 25 Απριλίου, των Βαΐων. Αυτό προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση για τα νέα μέτρα που ισχύουν από χθες το πρωί στις 6 έως τις 6 π.μ. της Μεγάλης Δευτέρας. Την ίδια ώρα, ανησυχία υπάρχει για το εάν θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 9 Μαΐου (Κυριακή του Θωμά), την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων θερινών εκπτώσεων, οι οποίες κανονικά ξεκινούν το Μεγάλο Σάββατο και διαρκούν για δύο εβδομάδες.

«Εβδομάδα Ενέργειας» στο Χρηματιστήριο

Το «καμπανάκι» έναρξης των εργασιών της «Εβδομάδας Ενέργειας», η οποία είναι αφιερωμένη στις εισηγμένες ενεργειακές εταιρείες, χτύπησε χθες στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας. Ο υπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας στην πορεία μετασχηματισμού του κλάδου. Ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί η σύζευξη με την αγορά της Βουλγαρίας, γεγονός που θα συνεισφέρει στην ανεμπόδιστη διακίνηση ηλεκτρικής ενέργειας και την ενίσχυση του ανταγωνισμού. Εξέφρασε, επίσης, της προσδοκία ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε μέσω του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και αγοραπωλησία φυσικού αερίου.

Ηλεκτροδότηση μόνο από ΑΠΕ για 24 ώρες

Με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές θα ηλεκτροδοτήσει η ΔΕΗ 4.500.000 νοικοκυριά για 24 ώρες στις 22 Απριλίου, συμμετέχοντας εμπράκτως στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Οπως ανακοίνωσε, η ΔΕΗ εγγυάται πως όση ενέργεια καταναλωθεί στις 22 Απριλίου (περίπου 35GWh), τόση θα δεσμευθεί από πιστοποιημένες ΑΠΕ της ΔΕΗ. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από οικιακή χρήση θα μειωθούν κατά 8.000 τόνους μέσα σε μία μόνο ημέρα. Με αυτή τη μεγάλης κλίμακας ενέργεια, η ΔΕΗ δηλώνει την πάγια δέσμευσή της στην υλοποίηση δράσεων με περιβαλλοντικό αντίκτυπο, που περιλαμβάνουν την αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο μείγμα ενέργειας στο 20% έως το 2023, τη δημιουργία 1.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεσοπρόθεσμα και 10.000 μακροπρόθεσμα, την υλοποίηση επενδύσεων για την αντικατάσταση παλαιών θερμικών μονάδων παραγωγής με νέες σύγχρονης τεχνολογίας και τη συνέχιση των εκτεταμένων προγραμμάτων περιβαλλοντικής αποκατάστασης των εδαφών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή