Η πρόσκληση ΕΦΚΑ στους συνταξιούχους

Η πρόσκληση ΕΦΚΑ στους συνταξιούχους

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιθώριο έως τις 10 Μαΐου έχουν οι συνταξιούχοι – πρώην υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και του Δημοσίου που επιθυμούν να συνδράμουν για την επίσπευση των διαδικασιών απονομής συντάξεων, να υποβάλουν αίτηση  στην ιστοσελίδα του φορέα. Το Ταμείο ζητεί 100 συνταξιούχους, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 8 μήνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα και Τρίπολη. Προϋπόθεση να έχουν ασχοληθεί με αναπηρικές συντάξεις, απονομή εξωιδρυματικού επιδόματος, συντάξεις χηρείας, απονομή συντάξεων όλων των κατηγοριών, έλεγχο στην ανακεφαλαίωση του χρόνου ασφάλισης και των εισφορών, κ.λπ., για τουλάχιστον 3 χρόνια. Και να είναι έως 70 ετών. Οσο για την αμοιβή τους, αυτή θα είναι 700 ευρώ μεικτά τον μήνα, για την επεξεργασία 60 συνταξιοδοτικών φακέλων. Σε περίπτωση επεξεργασίας μικρότερου αριθμού, η αμοιβή μειώνεται αναλογικά, ήτοι 11,6 ευρώ ανά φάκελο, ενώ δεν θα πάρουν τίποτα εάν τελικά επεξεργαστούν κάτω από 40 φακέλους τον μήνα.

Πιστώθηκαν 182,5 εκατ. ευρώ για τα μειωμένα ενοίκια

Πιστώθηκε, τελικά, χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 269.461 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό 182,5 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Δημόσιο κάλυψε έως και το 80% της μείωσης των ενοικίων των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Είχε προηγηθεί, μία μέρα πριν, η πίστωση 15,7 εκατ. ευρώ για μειωμένα μισθώματα της περιόδου Νοεμβρίου 2020-Ιανουαρίου 2021. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020-Μαρτίου 2021, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους άνω των 385 εκατ. ευρώ.

24 εκατ. ευρώ έσοδα το 2021 για την Enterprise Greece

Εσοδα της τάξεως των 24 εκατ. ευρώ προβλέπει ο αναμορφωμένος προϋπολογισμός του 2021 της Enterprise Greece. Από το ποσό αυτό τα 19,1 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε επιχορηγήσεις, με 16 εκατ. ευρώ να προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Για την ίδια χρονιά, προβλέπονται έξοδα περίπου 23 εκατ. ευρώ, δηλαδή ο οργανισμός θα εμφανίσει θετικό ισοζύγιο 1 εκατ. ευρώ. Η αναμόρφωση στηρίχθηκε, μεταξύ άλλων, και σε αίτημα αύξησης ορίου πιστώσεων για φέτος από την Enterprise Greece.

Μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2025

Μέχρι το 2025 το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Για τον σκοπό αυτό, όπως ανέφερε, πρόσφατα, κατά τη διοργάνωση του έβδομου Travel Trade Athens ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» Γιάννης Παράσχης, η ισχύς του φωτοβολταϊκού πάρκου, που βρίσκεται στην εγκατάσταση, θα αυξηθεί σε 55 MW από 16 MW, ώστε η εταιρεία να εξασφαλίσει ενεργειακή αυτάρκεια και να αποκτήσει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Παράσχης, ο ΔΑΑ θα «συμβάλει στη βιωσιμότητα του τουριστικού προϊόντος» της Αθήνας.

Μεγάλη η ζήτηση για το «πράσινο» ομόλογο

Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του «πράσινου» ομολόγου της Mytilineos  άνοιξε, χθες, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς, το επιτόκιο κινείται λίγο πιο πάνω από το 2%. Η ζήτηση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι πολύ μεγάλη και το βιβλίο προσφορών δεν αποκλείεται να κλείσει σήμερα. Η εταιρεία μέσω του ομολόγου διάρκειας 5,5 ετών στοχεύει στην άντληση κεφαλαίων ύψους 500 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν στην εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, στη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και στην καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης. Συγκεκριμένα, 300 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή των τραπεζικών δανείων της εισηγμένης που λήγουν το 2025, τα 192 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση εταιρικών σκοπών συμπεριλαμβανομένων των «πράσινων» projects, ενώ 8 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε προμήθειες και έξοδα της έκδοσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή