«Όχι» από δικηγόρους για τις συντάξεις

«Όχι» από δικηγόρους για τις συντάξεις

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ασφαλισμένοι δεν πρέπει να έχουν την παραμικρή συμμετοχή στην αποζημίωση των δικηγόρων και των λογιστών που εμπλέκονται στη διαδικασία απονομής των συντάξεων, ενώ και η επιλογή τους θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από τον ΕΦΚΑ και όχι από τον ασφαλισμένο. Αυτό τονίζει η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων σε ανακοίνωσή της. Μεταξύ άλλων, οι δικηγορικοί σύλλογοι εκτιμούν πως η προωθούμενη τροπολογία «δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση της κυβερνητικής πρόθεσης για επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, δημιουργεί δυσανάλογες ευθύνες στους εμπλεκόμενους δικηγόρους και κίνδυνο ανάπτυξης ολιγοπωλιακών καταστάσεων» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το δικηγορικό σώμα. Ο κ. Χατζηδάκης, πάντως, μιλώντας χθες στη Βουλή χαρακτήρισε τη ρύθμιση «μικρή επανάσταση, μια λύση έξω από το κουτί» και δήλωσε βέβαιος ότι θα προχωρήσει. «Αυτό που γινόταν από το παράθυρο, θα γίνεται τώρα κανονικά και από την πόρτα με μόνους ωφελημένους τους συνταξιούχους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιβεβαιώθηκε η αιτία αποκλεισμού από διαγωνισμούς

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι η «Ακτωρ» αδυνατεί πλέον να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς για την ανάληψη νέων έργων. Απαντώντας σε ερωτήματα του βασικού μετόχου Greenhill Investments, στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης της «Ελλάκτωρ», η διοίκηση επιβεβαίωσε ότι ο λόγος που δεν συμμετείχε σε δύο πρόσφατους διαγωνισμούς της ΕΡΓΟΣΕ, συνολικού ύψους άνω των 150 εκατ. οφείλεται στο ότι «δεν υπήρχε υπόλοιπο εγγυητικών συμμετοχής», όπως ειπώθηκε επί λέξει. Πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη του πόσο κρίσιμο για την επιβίωση της εταιρείας ήταν το να εγκριθεί η αύξηση κεφαλαίου.

Αισιοδοξία για τον τουρισμό στον ευρωπαϊκό νότο

Αισιόδοξοι εμφανίστηκαν η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο αντιπρόεδρος Λούις ντε Γκίντος για τον τουρισμό φέτος, ειδικά στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Οπως σημείωσε ο Ντε Γκίντος, όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των εμβολιασμών. Εάν η διάθεση των εμβολίων κερδίσει δυναμική γενικότερα στην Ευρώπη, κάτι που η ΕΚΤ αναμένει ότι θα γίνει, τότε ένα υψηλό ποσοστό του πληθυσμού θα έχει «θωρακιστεί» και αυτό θα αποτελέσει ένα θετικό σημάδι ότι η φετινή τουριστική σεζόν δεν θα χαθεί, όπως το 2020.

Επτά επενδυτές για την Ηγουμενίτσα

Το ΤΑΙΠΕΔ προεπέλεξε 7 από τα 9 επενδυτικά σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στη β΄ φάση για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Ειδικότερα, προκρίνονται οι Attica A.E. Συμμετοχών, η Portek International Private, η Quintana Infrastructure & Development, η Αιγαίον Οϊλ Α.Ε., η κοινοπραξία Archirodon-ANEK-Trident, η κοινοπραξία Grimaldi Euromed-Mινωϊκές Γραμμές και ο ΟΛΘ. Στον Οργανισμό έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.

Μετ’ εμποδίων η πώληση της ΛΑΡΚΟ

Προσφυγή στον Αρειο Πάγο για αντισυνταγματικότητα του νόμου της ειδικής διαχείρισης έχει καταθέσει και αναμένει ημερομηνία δικασίμου ο σύλλογος εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κόντρα στην προσπάθεια ΤΑΙΠΕΔ και ειδικού διαχειριστή να πουλήσουν την προβληματική εταιρεία. Ομως, ο σύλλογος έλαβε απόφαση και έδωσε εντολή στους νομικούς συνεργάτες του και για άλλες αγωγές και εξώδικα εναντίον της ΛΑΡΚΟ, της ειδικής διαχείρισης και του ελληνικού Δημοσίου: προχωρά στην κατάθεση αγωγής για υπολογισμό προϋπηρεσίας όλων όσοι εργάστηκαν στην εταιρεία με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή εργολαβίες καθώς και ό,τι άλλο συνεπάγεται (ασφαλιστηρίου συμβολαίου κ.ά.), αγωγή κατά του Δημοσίου για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας, αγωγή κατά Δημοσίου, ειδικής διαχείρισης και Generalli για τις αποζημιώσεις του συνταξιοδοτικού και αγωγή κατά του εκκαθαριστή της «Ασπίδας» για την συνολική απαίτηση από το ομαδικό συμβόλαιο. Το μπαράζ προφανώς και δεν βοηθάει στην επιτάχυνση των διαδικασιών πώλησης της ΛΑΡΚΟ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή