Μέτρα για τη βία στην εργασία

Μέτρα για τη βία στην εργασία

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πέντε άξονες στηρίζονται οι παρεμβάσεις του εργασιακού σχεδίου νόμου στο θέμα της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με θέμα το «MeToo Greece», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της αρμόδιας υφυπουργού Μαρίας Συρεγγέλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην κύρωση της Σύμβασης 190 του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, αλλά και στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου. Μεταξύ άλλων διευρύνεται το πεδίο των απαγορευμένων συμπεριφορών, προσθέτοντας και τη βία στους χώρους εργασίας. Επίσης, διευρύνεται το πεδίο των προστατευόμενων προσώπων, ώστε να καλύπτει, τους αιτούντες εργασία και τους εθελοντές. Παράλληλα, εισάγεται αυτοτελής απαγόρευση για τη σεξουαλική παρενόχληση και τη βία, αποσυνδεδεμένη από την έννοια των διακρίσεων στην αγορά εργασίας (π.χ. λόγω φύλου) και προβλέπονται πρόνοιες για την άμεση προστασία των θιγομένων.

Νέα online εφαρμογή από την Τράπεζα της Ελλάδος

Την έναρξη λειτουργίας μιας νέας εφαρμογής του πληροφοριακού της συστήματος (IRIS), για την online υποβολή στατιστικών στοιχείων που αφορούν τις οικονομικές σχέσεις κατοίκων της Ελλάδας με μη κατοίκους, ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι τα στοιχεία με τα οποία καταρτίζονται οι ετήσιες έρευνες ξένων άμεσων επενδύσεων, αλλοδαπών συνδεόμενων επιχειρήσεων και απαιτήσεων – υποχρεώσεων έναντι του εξωτερικού. Η εφαρμογή External Sector Surveys θα επιτρέψει την αυτοματοποιημένη επεξεργασία των στοιχείων των ερευνών, οι οποίες αποτελούν υποχρέωση έναντι των ευρωπαϊκών κανονισμών και οδηγιών.

Επέκταση των υπηρεσιών της Uber στη Θεσσαλονίκη

Την επέκταση των υπηρεσιών της στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τα ταξί της πόλης ανακοίνωσε η εταιρεία Uber. Η δημοφιλής εφαρμογή μετακινήσεων επεκτείνεται στη συμπρωτεύουσα, έχοντας ήδη εξυπηρετήσει από το 2014 χιλιάδες χρήστες στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι στη χώρα μας η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στην επέκταση της UberTaxi, ενώ δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο παροχής της υπηρεσίας delivery UberEats, κάτι που ανέφερε και σε πρόσφατη συνέντευξή της η διευθύνουσα σύμβουλος της Uber στην Ελλάδα, Σαρίτα Βαρούχ.

Αναβάθμιση σε «ΒΒΒ» του ΟΤΕ από την S&P

Στον ισχυρό ισολογισμό του ΟΤΕ και στις βελτιωμένες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αντανακλάται η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του οργανισμού τηλεπικοινωνιών σε ΒΒΒ από την S&P. O οίκος αξιολόγησης, που θέτει το outlook σταθερό, εκτιμά ότι ο ΟΤΕ θα εμφανίσει ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και προσαρμοσμένη μόχλευση κάτω από 2x. Προβλέπει ότι οι ταμειακές ροές (FOCF) προς χρέος θα διαμορφωθούν στο 25%. Η S&P εκτιμά ότι τη ρευστότητα του ΟΤΕ υποστηρίζουν τα έργα επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών που υλοποιεί και η ισχυροποίηση της συνδρομητικής βάσης.

Αύγουστο οι δεσμευτικές προσφορές για ΔΕΔΔΗΕ

Tην προσεχή Δευτέρα, και μετά την έγκριση που θα λάβει από το διοικητικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει εκτάκτως την ίδια ημέρα για αυτό τον σκοπό, θα αποσταλεί προς τους υποψήφιους επενδυτές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό της ΔΕΗ για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ η επιστολή – ειδοποίηση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στις αρχές του Αυγούστου. 

Στόχος της διοίκησης της ΔΕΗ είναι η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο θα εγκρίνει επίσης τη Δευτέρα την πρόταση της διοίκησης για τη συμφωνία μετόχων καθώς και πρόταση για τον τρόπο πώλησης των μετοχών. 

Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν και τη βάση των διαπραγματεύσεων από εδώ και πέρα με τους υποψήφιους επενδυτές, οι οποίοι θα αρχίσουν παράλληλα από την επόμενη εβδομάδα να επισκέπτονται τα virtual data rooms του ΔΕΔΔΗΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή